Παναγιώτης Στάικος: Εάν δεν υπήρχε οδηγός στην βάρδια, τι θα έπρεπε να κάνω εγώ, όταν με κάλεσε ο πατέρας να πάω στο Κέντρο Υγείας;


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Σήμερα στις 2:15 μετά τα μεσάνυχτα δέχθηκα τηλεφώνημα από τον πατέρα του βαριά τραυματία, ο οποίος μου ζήτησε να πάω στο Κέντρο Υγείας Αστακού, γιατί ο γιος του ήταν τραυματισμένος μετά από πυροβολισμό.
Σε λιγότερο από τρία λεπτά έφθασα εκεί, όπου μια νεαρή συνάδελφος του είχε βάλει ορό στο ένα χέρι και είχε ταμπονάρει το τραύμα. Ζήτησα να μου φέρουν και δεύτερο ορό και τον τοποθέτησα στο άλλο χέρι, για να πέφτουν ταυτόχρονα οι οροί, για να μην κολαψαριστεί από ολιγαιμικό σοκ κατά την διακομιδή του στο Νοσοκομείο, η οποία έγινε με την συνοδεία της γιατρού και σε ένα λεπτό ο τραυματίας είχε μεταφερθεί στο ασθενοφόρο, όπου ζήτησα από τον οδηγό, να πηγαίνει όσο πιο γρήγορα μπορούσε.
Εκεί στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου τον περίμεναν οι Χειρουργοί και αφού μετά τις απαραίτητες εξετάσεις, του χορήγησαν αίμα και αμέσως προέβησαν σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλία και αφού αντιμετώπισαν τις βλάβες στα όργανα που είχαν τραυματιστεί, τον διακόμισαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, γιατί δεν μπορούσαν να ελέγξουν την αιμορραγία.
Ήδη η αιμορραγία ύστερα από την πρώτη επέμβαση στο ΡΙΟ σταμάτησε, όπως με ενημέρωσαν οι συγγενείς του και οι γιατροί θα προβούν και στις άλλες ενέργειες, οι οποίες χρειάζονται σε τέτοιες σοβαρές βλάβες.
Η πρώτη πιο σημαντική μάχη για την ζωή του έχει ήδη κερδηθεί και ευχόμαστε να κερδηθούν και οι άλλες και το παιδί μετά από τον απαιτούμενο χρόνο, να επιστρέψει στο σπίτι του. 
Το κάθε λεπτό για την ζωή αυτού του νέου παιδιού ήταν πολύτιμο και χθες αφού υπήρχε οδηγός στην βάρδια, κατ ‘ αρχήν έφθασε ζωντανό το παιδί στο Νοσοκομείο και αυτό ήταν που έπρεπε να κάνουμε εμείς εδώ.
Εάν δεν υπήρχε οδηγός στην βάρδια, είχα άλλη επιλογή, από το να πάρω τα κλειδιά και να οδηγήσω εγώ το ασθενοφόρο με την συνάδελφο να είναι πίσω με τον τραυματία;
Ερωτώ σε αυτό το περιστατικό λοιπόν, θα μπορούσε κανείς να με εμποδίσει, να πάρω τα κλειδιά του ασθενοφόρου;
Παρά τα 64 μου χρόνια, ένα πρόσφατο βαρύ χειρουργείο σε (4) τέσσερις σπονδύλους και άλλα προβλήματα υγείας, αφού έχω ήδη κάνει (8) οκτώ Χειρουργεία, το τηλέφωνο δεν ήταν κλειστό και η δικιά μου ικανοποίηση πολύ μεγάλη, για την μικρή μου συνεισφορά για να σωθεί η ζωή ενός παιδιού.

Αστακός 15/1/2018

Παναγιώτης Στάικος 
Ιατρός

8 σχόλια:

  1. ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝ Ο ΣΤΑΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΤΑΙΚΟΣ,ΕΙΤΕ ΕΧΕΙ Η ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΩΘΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΑΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΚΟΣ ΣΤΑΙΚΟΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΑΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ .ΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΚΑΝΕ ΩΣΤΕ ΜΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΕΣ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Π ΚΟΣ ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑΝ ΟΔΗΓΟ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΝΑ .ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Χ Η Ψ ΛΟΓΟ ΕΚΤΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ -ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΠΧ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ;ΤΙΠΟΤΑ .ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ ΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ .ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΕΔΩΣΕ ΓΟΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΣΘΕΝΗ ΠΟΥ ΤΙΣ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ .ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΓΡΑΦΑΝΕ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΗ ,ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΣΑΝΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά το παιδί σώθηκε από την παρέμβαση του Γιατρού Στάικου ή από την γιατρό και την λειτουργία του Κέντρου υγείας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παιδί σώθηκε γιατί έτρεξε η γιατρός και ο οδηγός του κέντρου υγείας, τι δε καταλαβένετε;

      Διαγραφή
  3. μπραβο σε οσους προστρεχουν και βοηθανε εθελοντικα οποτε τους καλουν

    αυτο πρεπει να μεινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπραβο αλλα... λιγοτερη...επαρση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε 3:50 μ.μ
    Για το προβοκατόρικο σχολείο σου σου απαντώ :
    Σε όλα τα Κέντρα Υγείας της Χώρας από την εποχή του 1984 που ξεκίνησαν να λειτουργούν ,ποτέ δεν υπήρξε κάλυψη για όλες τις βάρδιες ,όπως ποτέ δεν επανδρώθηκαν και με τους γιατρούς που απαιτείτο ,αφού ακτινολόγοι ,παιδίατροι ,μικροβιολόγοι ,αλλά και γενικοί γιατροί ποτέ δεν συμπλήρωσαν τις οργανικές θέσεις .
    Το ότι όταν εγώ ήμουν Δήμαρχος ήταν περισσότεροι γιατροί ,αλλά και οδηγοί ,αφού από τότε συνταξιοδοτήθηκαν (2) δυο οδηγοί δεν λέει τίποτα .!!!!
    Λέει όμως πως όταν το καλοκαίρι στην Δεσκάτη Γρεβενών τραυματίστηκε σοβαρά ένα νέο παιδί με μηχανή και δεν υπήρχε οδηγός βάρδιας ,όχι μόνο δεν εμπόδισε κανένας γιατρός τον Δήμαρχο ,ο οποίος δεν είναι γιατρός ,για να πάρει το ασθενοφόρο ,για να μεταφερθεί ο τραυματίας στο Νοσοκομείο ,αλλά μπήκε και γιατρός πίσω με τον ασθενή και τον συνόδεψε .!!!
    Συμφωνείς με αυτό που έγινε στην Μύκονο το καλοκαίρι ,όπου ένας τουρίστας ήταν νεκρός στην μέση του δρόμου για περισσότερο από 1,5 ώρα και γίναμε ρεζίλι διεθνώς ;;;;
    Η έννοια του εθελοντισμού φαίνεται πως για κάποια ζώα είναι αμαρτία .!!!
    Όσο για τον οδηγό που λες πως έστειλε ο κύριος Γαλουνης στο ΚΥ δεν ήταν παρα μια τρύπα στο νερό ,αφού η οκτάμηνη σύμβαση του λήγει σε ένα μήνα .!!!
    Δεν θα μπορούσε ο κύριος Γαλουνης με τα 3,5 εκατομμύρια αναθέσεις να έχει προμηθευτεί ένα Δημοτικό ασθενοφόρο και να μην υπήρχε ποτέ πρόβλημα .
    Εάν εγώ θα είμαι ο επόμενος Δήμαρχος μάθε λοιπόν πως ο Δήμος θα έχει Δημοτικό Ασθενοφόρο ,όπως έγινε με τα (4) τέσσερα πυροσβεστικά που πήραμε όταν ήμουν Δήμαρχος Αστακού και δεν περιμέναμε από το κράτος η την πυροσβεστική που είχαν την αρμοδιότητα να μας λύσει το πρόβλημα ,με τα οποία σώθηκαν ζωές και περιουσίες .!!!
    Αλλά για κάτι μπουμπουκια σαν και σένα αυτά είναι λεπτομέρειες !!!!
    Πάντως δεν σκοπεύω να σου ζητήσω την άδεια για να πάρουμε Δημοτικό Ασθενοφόρο ,γιατί κάτι προβοκάτορες σαν και σένα τους γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια για να μην είπε το άλλο.!!
    Δεν κατάλαβα πάντως από ποτέ ο εθελοντισμός έγινε αμάρτημα ;;;
    Εγώ πάντως σε όλη μου την ζωή εθελοντής ήμουν και έτσι θέλω να πεθάνω .!!!
    Γκεγκε πατερίτσα των εκτροχιαστων του πλήρως εκτροχιασμένου Δήμου Ξηρομερου.!!!!
    Άντε βάλε λίγη πλατη για να υπάρξει την επόμενη φορά ανάθεση έργου όχι με 24.800 ευρώ αλλά με 124.800 ευρώ .!!!
    Περαστικά σου .!!!
    Παναγιώτης Σταικος
    Υ .Γ
    Εάν πάντως κάποια ημερα βρεθείς κομματιασμένος στο Κέντρο Υγείας και δεν υπάρχει οδηγός βάρδιας εγώ θα πάρω το ασθενοφόρο για να σε μεταφέρω στο Νοσοκομείο .!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ουσια της υποθεσης ειναι αλλη. Και επι της ουσιας ναι γιατρε κι εγω θα επαιρνα τα κλειδια του ασθενοφορου. Το γιατι ο γονιος καλεσε το Σταικο ειναι μια αλλη ιστορια. Η οποια φυσικα εχει κι αυτη τη δικη της, ξεχωριστη και πολυ μεγαλη σημασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ καλέ μου φίλε 8:15 δεν με πρόσεξες και με παρεξήγησες .!!!
    Οι έννοιες Έπαρση, Αυτοπροβολή, Αυτοπαρουσίαση,Αυτοπροσδιόριση ,Υπέρμετρος Θεαθηνισμός μου προκαλούν απέχθεια και αηδία για τις έχω και εγώ.!!!!

    Δεν έκανα κάτι καλό για να το προβάλω .!!!
    Γι ‘ αυτό πιστεύω πως δεν έπρεπε γι ‘ αυτή μου την ανάρτηση να υπάρχουν περίπου 40 σχόλια ,άλλα που με κατηγορούν και άλλα που με επαινούν. Για εμένα δεν έπρεπε να υπάρχει ούτε ένα ,αλλά αυτό δείχνει , πως απασχολεί πολλούς το θέμα και αυτό είναι όμως πολύ σημαντικό .!!!!

    Καταγγελία έκανα για το ασθενοφόρο, που την άλλη φορά μπήκε μπροστά μια γιατρίνα σε διάτρηση στομάχου , όταν δεν υπήρχε οδηγός βάρδιας και με εμπόδισε να πάρω το ασθενοφόρο . Αλλά σε αυτό το περιστατικό αν δεν υπήρχε οδηγός βάρδιας και προσπαθούσε να με εμποδίσει αυτή ή άλλος ‘γιατρός’, εγώ δεν θα χρειαζόταν να κάνω τίποτα . Ήταν εκεί ο μεγαλύτερος αδελφός του τραυματία , ο οποίος λόγω του γεγονότος βρισκόταν εκτός εαυτού και όπως είναι και θηρίο και θα την άρχιζε στις γρήγορες θα έπεφτε αναίσθητη μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ( αλήθεια αυτό δεν το φοβούνται κάποιοι ανόητοι –τυπολάτρες γ’ γιατροί’;) και ένας ´´συνάδελφος ´´ μου έκανε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα επειδή είχα γράψει στα Blogs ,πως αν σε τέτοιες περιπτώσεις , αν με εμποδίσουν ,θα σπάσω την πόρτα και θα πάρω τα κλειδιά ,για να σωθεί μια ζωή και ας υποστώ οποία τιμωρία και ποινή ορίζουν οι νόμοι .!!!
    Και από την μηνυτήρια αναφορά του τρέμω και έχω κατουρηθεί επάνω μου .!!!.!!!
    Καλά δεν καταλαβαίνουν κάποιοι ανόητοι ,πως τίποτα δε είναι πιο ηθικό και νόμιμο από την σωτηρία της ζωής ενός ανθρώπου και ειδικά ενός παιδιού .!!!
    Το πρόβλημα πάντως με το ασθενοφόρο θα υπάρχει και σε ένα χρόνο και σε δέκα χρόνια ,αν θα ζω μέχρι τότε , που δεν θα ασκώ πλέον την Ιατρική και θα πρέπει κάποιος άλλος γιατρός να αναλάβει τον ρόλο του ‘ κακού’ , που έχω αναλάβει εγώ εδώ και καιρό , εκτός και η Κοινωνία μας αναλάβει να αυτοοργανωθεί. !!!
    Γι ‘ αυτό εγώ έχω δεσμευτεί , πως αν είμαι ο επόμενος Δήμαρχος , ο Δήμος μας θα προμηθευτεί Δημοτικό Ασθενοφόρο και δεν θα έχουμε τέτοιας φύσεως προβλήματα , όπως κάναμε όταν ήμουν Δήμαρχος Αστακού με τα τέσσερα πυροσβεστικά , τα οποία προμηθευτήκαμε και ήταν πράξη αυτοοργάνωσης , αφού η Πολιτεία και η Πυροσβεστική αδιαφορούσαν και αδιαφορούν και με τα οποία έχουν σωθεί ζωές και περιουσίες μέχρι να έρθει η Πυροσβεστική ( ή μήπως πρέπει να κατηγορηθώ και γι ‘ αυτό;) .!!!!

    Σε ευχαριστώ πάντως για τα καλά σου λόγια .!!!
    Παναγιώτης Στάικος
    Υ. Γ
    Μάθε λοιπόν καλέ μου φίλε ,πως δεν έχω κανένα λόγω αυτοπροβολής και αφού η δουλειά στο Ιατρείο μου είναι πολλή , σκοπεύω αν εκλεγώ Δήμαρχος, να πάρω στο Ιατρείο μου, εκτός από την Γραμματέα που έχω και έναν καλό συνάδελφο , ο οποίος θα πρέπει εκτός από Άριστος Γιατρός, να έχει και Άριστη συμπεριφορά απέναντι στους ασθενείς , όχι ως υπάλληλο ,αφού δεν διακατέχομαι από πλεονεξία και με το δικό μου δόγμα , όχι όπως κάτι άλλα δόγματα , να έχουμε τα έσοδα από το κοινό μας Ιατρείο μισά – μισά , γιατί με αυτά που πληρώνω σήμερα για φόρο και ΕΦΚΑ θα μπορούμε να ζήσουμε και οι δύο αξιοπρεπώς, αφού έτσι θα μειωθούν κατά πολύ τα ποσά για φόρο και ΕΦΚΑ.!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.