Γιατί οι υλιστές χρησιμοποιούν πιο συχνά το Facebook.


Πηγή: http://techit.gr

Οι υλιστές χρησιμοποιούν το Facebook πιο συχνά και εντατικά, καθώς η κοινωνική δικτύωση τους κάνει να επιβεβαιώνονται. Και να συγκρίνουν τις ζωές τους με τους άλλους. Και να μαζεύουν φίλους σαν «ψηφιακά αντικείμενα» για να νιώθουν πλήρεις.
Αυτό μας λέει μια νέα έρευνα που ανέλυσε την online συμπεριφορά μερικών εκατοντάδων χρηστών του δημοφιλούς μέσου αναφορικά με την τάση τους στον υλισμό και την εργαλειοποίηση των κοινωνικών τους επαφών.
«Οι υλιστές χρησιμοποιούν το Facebook πιο συχνά γιατί τείνουν να χρησιμοποιούν τους φίλους τους ως εργαλεία. Αποκτούν φίλους στο Facebook για να αυξάνουν τα αγαθά τους», λέει ο βασικός ερευνητής και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπόχουμ, Phillip Ozimek, «το Facebook παρέχει την ιδανική πλατφόρμα για κοινωνικές συγκρίσεις, με εκατομμύρια προφίλ και πληροφορίες για άλλους ανθρώπους. Και είναι δωρεάν, οι υλιστές αγαπούν τα εργαλεία που δεν κοστίζουν λεφτά!», καταλήγει.
Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται με τελείως διαφορετικούς τρόπους, επισημαίνουν οι ερευνητές, ανάλογα με την προσωπικότητα του εκάστοτε χρήστη. Κι ενώ οι περισσότεροι μπαίνουν στο Facebook για να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους ή να πετύχουν τους στόχους τους, υπάρχουν και αυτοί που το χρησιμοποιούν με πιο κακόβουλους σκοπούς.
«Φαίνεται πως το Facebook είναι σαν το μαχαίρι: μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ετοιμάσεις λαχταριστό φαγητό ή για να βλάψεις κάποιον»…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.