Το επίσημο έγγραφο με το ποσό των 200.000 € για το νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα.

Φωτογραφική τεκμηρίωση προόδου εργασιών στο Κ.Υ. Μύτικα, στην διάρκεια του χρόνου κατασκευής του, των εφτά συμπληρωμένων ετών, μέσα από τα σχετικά ενημερωτικά δημοσιεύματα στο Blog μας.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει με σχετική μας ανάρτηση στις 12 Απριλίου (δείτε εδώ), 200.000 € βγήκαν για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Κ.Υ. Μύτικα. Το ποσό είναι από τα μεγαλύτερα που έχουν δοθεί για τέτοιου μεγέθους Κ.Υ. και η 6η Υ.ΠΕ., με διαγωνιστική διαδικασία θα προχωρήσει στην προμήθεια του εξοπλισμού και υπάρχει η πρόθεση ένα μέρος του μεγάλου ποσού να διατεθεί για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας παρακάτω:
 ---------------------

Αθήνα, 20 Απριλίου 2018
Γραφείο Τύπου
Υπουργείου Υγείας
Δελτίο Τύπου

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την κατάσταση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο δημόσιο σύστημα υγείας, παρατίθεται η λίστα με τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας τα οποία με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας χρηματοδοτήθηκαν με το ποσό των 2.200.000 ευρώ από το αποθεματικό του Υπουργείου, για την προμήθεια νέου εξοπλισμού και την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών. Σημειώνεται ότι η περσινή επιχορήγηση είχε ως σκοπό τη στήριξη κυρίως των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ενώ φέτος στόχος του Υπουργείου είναι η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Για αυτόν το λόγο το αμέσως επόμενο διάστημα θα χρηματοδοτηθούν Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα και νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ με 1.000.000 ευρώ.
Ακολουθεί ο αναλυτικός πίνακας των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας (Κ.Υ.) που χρηματοδοτήθηκαν:
1) Γ.Ν. Αργολίδας: Αντικατάσταση λυχνίας αξονικού - 71.300 €.
2) Γ.Ν. Τρικάλων: Βρογχοσκόπιο με πύργο - 90.000 €.
3) Γ.Ν. Τρικάλων: Κωλονοσκόπιο - γαστροσκόπιο με πύργο - 70.000 €.
4) Κοργιαλένειο - Μπενάκειο: Επιχορήγηση για μελέτη ανάπτυξης ψυχιατρικής κλινικής στο Δρακοπούλειο κτήριο του νοσοκομείου - 60.000 €.
5) Κ.Υ. (πρώην ΠΕΔΥ) Καλαμάτας: Ψηφιακό Ακτινογραφικό συγκρότημα τύπου Α, Σύστημα ψηφιοποίησης ακτινογραφίας CR, σύστημα υπερηχοτομογραφίας γενικής χρήσης, σύστημα υπερηχοτομογραφίας καρδιολογικής χρήσης, οδοντιατρικό συγκρότημα πλήρες - 370.000 €.
6) Κ.Υ. Μελιγαλά: Αναμόρφωση χώρων - 40.000 €.
7) Κ.Υ. Άρτας: Ανακαίνιση αδιαμόρφωτων χώρων Α’ Ορόφου - 300.000 €.
8) Κ.Υ. Θέρμου: Εργασίες ανακαίνισης: 30.000 €.
9) Κ.Υ. Κλειτορίας: Αντικατάσταση κουφωμάτων, συντήρηση κτηρίου - 150.000 €.
10) Κ.Υ. Άστρους: Αντικατάσταση κουφωμάτων - 30.000 €.
11) Κ.Υ. Δελβινακίου: Συντήρηση κτηρίου, Η/Μ - 150.000 €.
12) Κ.Υ. Μύτικα: Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού - 200.000 €.
13) Κ.Υ. Αγρινίου: Ακτινολογικό μηχάνημα, εκτυπωτές - 120.000 €.
14) Κ.Υ. Γυθείου, Κ.Υ. Κιάτου, Κ.Υ. Ναυπάκτου, Κ.Υ. Κάτω Αχαΐας, Κ.Υ. Παραμυθιάς, Κ.Υ. Βόνιτσας, Κ.Υ. Λευκίμης Κέρκυρας, Κ.Υ. Κόνιτσας, Κ.Υ. Μεγαλόπολης, Κ.Υ. Χαλανδρίτσας, Κ.Υ. Θέρμου, Κ.Υ. Μετσόβου: Ψηφιακά εμφανιστήρια - 240.000 €.
15) Κ.Υ. Βόρειου Τομέα Πάτρας: Υπέρηχος γενικής χρήσης, Ακτινολογικό μηχάνημα, εκτυπωτές κλπ - 165.000 €.
16) Κ.Υ. Ιωαννίνων: Υπέρηχος γενικής χρήσης - 45.000 €.
17) Κ.Υ. Μεσσήνης: Οδοντιατρική έδρα και λοιπός εξοπλισμός - 25.000 €.
18) Κ.Υ. Κέρκυρας: Οδοντιατρική έδρα και λοιπός εξοπλισμός - 25.000 €.
19) Κ.Υ. Αρεόπολης: Ιατροτεχνολογικός και ξενοδοχειακός -70.000 €.

5 σχόλια:

  1. Αποτελει πολιτικη βουληση του συριζα και της κυβερνησης δεν αφορα προσωπα..δε τα δινουν απο τη τσεπη τους!
    Ας αφησουμε το λιβανι για δηθεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορουμε να ειμαστε λιγο σοβαροι? Διαβαζω καποια πραγματα και ..... με σφιγγει το κεφαλι. Δεν μπορω να τα καταλαβω, πως το λενε. 200.000 εθρω για ιατροτεχνολογικο εξοπλισμο, ΑΛΛΑ υπαρχει προθεση ενα μερος (μικρο? μεγαλο?) του ποσου, να δοθει για διαμορφωση του περιβαλλοντος χωρου!!!!!! Τι, πως, που, γιατι. Δεν μπορω να το καταλαβω. Παρτε μηχανηματα και φερτε και κανενα γιατρο και χεστε μας με τον περιβαλλοντα χωρο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ. Θα τον τσαπισω μονος μου τον περιβαλλοντα χωρο αν ειναι ΤΟΣΟ υψιστης προτεραιοτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ αναγνώστη. Απαντώ στο σχόλιο σου γιατί βρίθει ανακριβειών, πιθανόν γιατί αγνοείς κάποια πράγματα και δεν μου αρέσει στο blog να φιλοξενούνται ανακρίβειες, επώνυμες και ανώνυμες.
      1. Όπως γράψαμε το ποσό είναι πολύ μεγάλο (με σκοπό) και η 6η ΥΠΕ θα καθορίσει τι απαιτείται να προμηθευτεί και θα κάνει μειοδοτικό διαγωνισμό. Σε ενημερώνω ότι κάθε μειοδοτικός διαγωνισμός έχει μία σεβαστή έκπτωση, από την οποία θα εξοικονομηθεί ένα σεβαστό ποσό. Αν δεν γίνει αυτό, τότε ο διαγωνισμός θα είναι στημένος, να στο κάνω λιανά για να καταλάβεις.
      2. Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Κέντρου Υγείας είναι πολύ σημαντική, γιατί χωρίς αυτή δεν μπορεί να αποπερατωθεί, να παραδοθεί και να καταστεί λειτουργικό το Κέντρο Υγείας. Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου δεν γίνεται με το τσάπισμα το δικό σου, ούτε και με το τσάπισμα όλων των Μυτικιωτών. Το πολύ πολύ να μας πούνε τσαπάδες, όπως τους Μυτιλινιούς κάποτε τους είπαν κασμάδες ή ακόμα χειρότερα μετά το τσάπισμα το δικό σου, να πάει και κανένας άλλος να βάλει ζαρζαβατικά για προς το ζειν.
      Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου ήταν μεγάλο λάθος που δεν περιλαμβανόταν στην αρχική σύμβαση. Περιλαμβάνει την κυκλοφοριακή σύνδεση του κτιρίου, δηλαδή κανονικό δρόμο ώστε να μπορούν να προσέρχονται και να φεύγουν από το κτίριο άνθρωποι και οχήματα και όχι αυτό που σήμερα υπάρχει, περίφραξη του οικοπέδου επιφάνειας 5.940,84 m2 ώστε να προστατευθεί το Κ.Υ., διαμόρφωση του ακάλυπτου χώρου (κάπου θα έχει άσφαλτο, κάπου πιθανόν γκαζόν, κάπου κάποια δέντρα, παγκάκια κλπ. Απαιτείται σύνταξη σχετικής μελέτης).
      Αυτά λοιπόν προς ενημέρωση σου.

      Με σεβασμό στην άποψη σου
      και φιλικά πάντα

      Διαγραφή
  3. Ρε συ μπλογκερ καταλαβαινω πολυ καλα τι γινεται. Ο λογος που ενισταμαι λοιπον εχει να κανει με το οτι τα 200.000 ευρω, δεν φτανουν για να καλυφθει το συνολο του ιατρομηχανολογικου εξοπλισμου. Και κανουμε εκπτωσεις για να εξοικονομηθουν λεφτα για τον περιβαλλοντα χωρο. Ξερω πολυ καλα πως ειναι απαραιτητο για να παραδοθει το εργο. Κι εκει αρχιζει το πανηγυρι. Οπως σε ολα στην Ελλαδα. Κοβουμε κορδελα για την παραδοση παραλαβη. Ομως κυνηγαμε πιστωσεις γιατι λειπουν καποια μηχανηματα για να λειτουργησει. Νεα κορδελα. Μεχρι να βρουμε τα λεφτα για καποια αλλη ελλειψη ιατρομηχανολογικου εξοπκισμου. Νεα κορδελα. Μεχρι να ερθουν και οι γιατροι, ψαχνουμε να βρουμε τον Αγιο Ανθρωπο που θα χρηματοδοτησει τη συντηρηση των μηχανηματων. Και η ζωη συνεχιζεται. Το σχολιο μου λοιπον δεν εχει ανακριβειες. Πθστευω. Και προπαντων καμιυμομφη εναντιον του μπλογκ. Επι της ουσιας παρενεβην. Η οποια ειναι η ιδια ειτε για να διαμορφωσουμε τον εξωτερικο χωρο στο κεντρο υγειας, στο κλειστο του Αστακου, στον περιβολο της Εκκλησιας, στο προαυλιο του σχολειου κλπ κλπ κλπ. Εξισταμαι για μια πρακτικη που ανεκαθεν (οχι μονο τωρα που ειναι της μοδας), καλυπτεται πισω απο το ηταν δικαιο και εγινε πραξη. Κανενα σχολιο λοιπον εναντιον του μπλογκ. Το σχολιο επαναλαμβανω ειχε να κανει με τη γενικοτερη πρακτικη, η οποια φυσικα, διαιωνιζεται μονο και μονο για να συντηρηθει η αεργια πολλων, μεσω της πολιτικης φυσικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς 6.09
    Αν δε γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου,απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία του ΚΥ,δεν παραδίδεται.
    Πέρα από τους λειτουργικούς λόγους,πρέπει να ανοίξει και ο παράλληλος δρόμος,όπου πετάνε από λύμματα μέχρι να μην πω.
    Δε μπορεί να λειτουργεί ΚΥ και να βρωμικοπάει σκ...
    ΥΓ.Όσο για τα ηρωικά περί τσακίσματος,ας κάνουμε άλλα πράγματα ο καθένας πχ σκουπίδια,βόθρους κλπ και μετά πιάνουμε τις τσάπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.