Ανοικτή πρόσκληση της «Συμπολιτείας Ξηρομεριτών» προς ΟΛΟΥΣ, για ακομμάτιστη και χωρίς αποκλεισμούς κάθοδο στις εκλογές, για την αλλαγή στον Δήμο Ξηρομέρου.


Το πολιτικό σύστημα του Δήμου μας νοσεί. Είναι ανίκανο να διαχειριστεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες και παντελώς αδιάφορο για την ανάπτυξη του τόπου μας. Η αποτυχία του απερχόμενου Δημάρχου και του συστήματος που τον στηρίζει είναι πλέον ορατή σε όλους. Ένας Δήμαρχος που λειτουργώντας με βάση το μοντέλο του Δήμαρχου - Κοτσαμπάση,  οδήγησε τον Δήμο στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και ένα σύστημα που έχει φτάσει στα όρια του, λειτουργώντας στηριγμένο στις πελατειακές σχέσεις, τις μικροεξυπηρετήσεις, τους εκβιασμούς και στον επηρεασμό συνειδήσεων με πλάγια μέσα.
Τα σημάδια είναι πλέον φανερά παντού και σε όλους. Η απογοήτευση των πολιτών είναι έκδηλη, οδήγησαν τον κόσμο να μη ζητάει τίποτε, γιατί δεν περιμένει τίποτε και από την άλλη το σύστημα της διαπλοκής συμπεριφέρεται σα να μη συμβαίνει τίποτε, απολαμβάνοντας τη μουσική την ίδια στιγμή που το καράβι βουλιάζει.
Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών, ανεξάρτητη δημοτική παράταξη, χωρίς οικονομικούς και κομματικούς κηδεμόνες, ήταν είναι και θα είναι παρούσα στα δημοτικά πράγματα συμμετέχοντας στις επόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Κοιτώντας τους συμπολίτες μας στα μάτια, παρά τις αδυναμίες μας, με παρακαταθήκη:
  • την ενεργό παρουσία μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην κοινωνία,
  • τη διαρκή επεξεργασία θέσεων και προτάσεων για τα συσσωρευμένα προβλήματα του Δήμου,
απευθυνόμαστε σε όλους όσους με ανιδιοτέλεια αγωνιούν για το μέλλον του τόπου και τους καλούμε σε ένα νέο ξεκίνημα, σε μια νέα συντονισμένη προσπάθεια ανατροπής της καθεστηκύιας αντίληψης.
Σ' αυτό το νέο ξεκίνημα οι πόρτες είναι ανοιχτές για όλους τους συμπολίτες μας που θέλουν να χτίσουν την ελπίδα για το μέλλον. Σ' αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων και η συζήτηση θα είναι ανοιχτή, εφ' όλης της ύλης και με τους ίδιους όρους για όλους.
Είναι ιστορική ανάγκη να αλλάξουμε το σκηνικό εμείς όλοι μαζί, οι με συλλογικά κριτήρια σκεπτόμενοι πολίτες, ξεπερνώντας τις κομματικές μας τοποθετήσεις, οδηγώντας το Δήμο στην νέα εποχή, ειδάλλως θα παραμείνουμε καθηλωμένοι στη δεκαετία του 1980, χωρίς τις στοιχειώδεις βασικές υποδομές.
Μας αξίζει κάτι τέτοιο; Σίγουρα όχι. Γι αυτό πρέπει όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι συμπολίτες μας, να αγκαλιάσουν, να στηρίξουν και να συμμετάσχουν σ' αυτή την προσπάθεια της Συμπολιτείας.
Η αλλαγή πορείας του τόπου είναι επιβεβλημένη κι αυτό μπορεί να το εγγυηθεί η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών.
Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες.
Όχι άλλες χαμένες πενταετίες.
Ναι στη συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων με πρόγραμμα, γνώση, εμπειρία και κυρίως με αγάπη για τον τόπο που μεγαλώσαμε και ζούμε.

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών

3 σχόλια:

  1. Βγειτε να πεισετε τον κοσμο, ΟΛΟ τον κοσμο, οτι ειστε οι καλοί και οι ενταξει. Παραδείγματα ψαχνει ο κοσμος. Καλα παραδείγματα. Απο σκατα εχουμε γεμισει. Απο αυριο το πρωι ξεκινηστε πορτα πορτα, χωριο χωριο να πεισετε τον κοσμο οτι η τυχη τους, των γεροντων, των παιδιων, των εγγονιων τους, δεν βρισκεται στο πενηνταρι το προεκλογικο. Ακομα και αν η οικονομία μας εχει γινει μπουρδελο. Και αφηστε τα μεyαλεπηβολα. Πρακτικές λυσεις. Οπως οι μαναδες στα σπίτια τους. Και βημα βημα ας ερθουν και τα μεγαλα και τα σπουδαία. Αλλα η καθημερινοτητα μπορει να αλλαξει με λιγα. Με ελαχιστα. Με σεβασμο στον συμπολιτη, στον κοπο του, στον αγωνα του και στις αγωνίες του. Δυστυχως εχουμε πατωσει σε ολα και γι αυτο Θα πρεπει να γινει αyωνας για τα αυτονοητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΣ ΠΛΑΙΣΙΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
    ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ, ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ, ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ.
    ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η αλλαγη σε ολα τα επιπεδα ειναι επιβεβλημενη στο δημο ξηρομερου
    ολοι πρεπει να μετεχουν
    ας αφησουμε για μια φορα τα κομματα μας στην ακρη και να σκεφτουμε τον τοπο
    η τοπικη αυτοδιοικηση ειναι εξω απο κομματα με τα τοπικα προβληματα να μας ενωνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.