Άλλα 4 χαμένα χρόνια για την εφαρμογή του υπάρχοντος σχεδίου πόλης Μύτικα.


Ο οικισμός του Μύτικα έχει το μεγάλο προνόμιο να διαθέτει σχέδιο πόλης από το 1936, αλλά αυτό που τόσα χρόνια έδειξε να μην διαθέτει, ήταν η πολιτική βούληση των εκάστοτε αιρετών να το εφαρμόσουν και να δώσουν την δυνατότητα στον Μύτικα να αναπτυχθεί.
Οι διάνοιξη των δρόμων και των κοινόχρηστων χώρων, που είναι καθαρά θέμα της αιρετής τοπικής διοίκησης, τόσα χρόνια δεν προχώρησε έτσι όπως θα έπρεπε. Σύνταξη πράξεων αναλογισμού και προσκύρωσης σε συνεργασία με την Πολεοδομία, ώστε να διανοιχτούν οι δρόμοι και οι προβλεπόμενοι κοινόχρηστοι χώροι δεν είδαμε ή για να είμαστε ακριβείς, είδαμε σε ελάχιστες περιπτώσεις.
Μέχρι και σε περιπτώσεις, όπου συνδημότες μας, οι οποίοι για να λάβουν οικοδομική άδεια και να χτίσουν, παραχώρησαν με συμβολαιογραφική πράξη σε κοινή χρήση μέρος του οικοπέδου τους σε σημείο που διέρχεται δρόμος, ούτε εκεί δεν φροντίσαμε να κάνουμε διάνοιξη.
Η νυν δημοτική αρχή, 4 χρόνια τώρα, δεν προχώρησε ούτε σε μία διάνοιξη δρόμου του υπάρχοντος σχεδίου πόλεως Μύτικα και άλλα 4 χαμένα χρόνια αδράνειας ήρθαν να προστεθούν.
Ας μη μιλήσουμε για την πολύπαθη επέκταση του σχεδίου πόλεως Μύτικα, που ακόμη αναμένουμε να λάβει έγκριση η μελέτη επέκτασης και η πράξη εφαρμογής, που συνέταξαν οι μηχανικοί κύριοι Νικάκης, Πουρνάρας και Μανωλόπουλος και εκκρεμεί από το 1994.
Σε τέτοιες υποθέσεις είναι γνωστό σε όλους, ότι για να τρέξουν πρέπει να ασχοληθείς και να σπρώξεις ποικιλοτρόπως. Σε εμάς, εκ του αποτελέσματος, φαίνεται ότι κανείς από τους αιρετούς που πέρασαν δεν ασχολείται, τουλάχιστον έτσι όπως θα έπρεπε, για αυτό από το 1994 φτάσαμε στο 2018 (24 χρόνια) και μπορεί να φτάσουμε και στο 2078 και ακόμη η έγκριση της μελέτης να εκκρεμεί. 
Τα σοβαρά θέματα του Μύτικα, που ουδείς όπως εκ του αποτελέσματος φαίνεται ασχολείται ως πρέπει και τον κρατούν καθηλωμένο στην υποανάπτυξη και στη μιζέρια.

5 σχόλια:

  1. Αν κρινουμε τον περιορισμο του Μυτικα απο Ανατολικα - Β και Δυτικα-ΒΔ
    Τοτε καταλαβαινουμε και την ορθοτητα του σχεδιου του 1936.
    Τοτε τα πονηρα μυαλα δουλευαν για τα συμφεροντα καποιων οικογενειων που ηταν κατι σαν κλειστο κυκλωμα,τα ξερουμε.Αυτος μαλλον ειναι και ο λογος που μεχρι σημερα δεν εφαρμοστηκε το σχεδιο πολης.Φυσικα οι ευθυνες ανηκουν σε πολλους.Κουτοπονηροι υπηρχαν τοτε που πατουσαν
    επι πτωματων,υπαρχουν ομως και σημερα.Τι κι αν τα γεραματα χτυπησαν πορτες,το συμφερον πανω απ ολα.ΣΥΜΦΕΡΟΝ-ΕΓΩΙΣΜΟΣ-ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ και ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑ ΜΟΥ και ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΔΙΚΑ ΜΟΥ.ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ώπα μεγάλε. Δηλαδή επειδή κάποιος είχε τη διορατικότητα να κάνει σχέδιο πόλης κάποτε, θα έρθουμε μετά από 100 χρόνια να κάνουμε και θεωρία; Έχω δει και τους αντιστασιακούς του χωριού τι έπραξαν. Οι κύριοι τίποτα. Αιωνια του η μνήμη αυτού που έκανε το σχέδιο πόλης. Αιωνια του η μνήμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενημερώσου πρώτα για το μακρινό και κοντινό παρελθόν της
    καταστροφής του Μύτικα και τα ξαναλέμε.
    Απο τότε μέχρι σήμερα οι ηθικοί αυτουργοί ειναι πολλοί.
    Διορατικότητα; ΝΑΙ,για το καλό του τόπου όμως,οχι για κάποιους
    λιγους.Οποιος ξεχνάει την ιστορια του τόπου του τι είναι;
    Ο Μύτικας αγαπητέ φίλε λόγω κάποιων Διορατικών που πήγαιναν
    καβάλα στο καλάμι του συμφέροντως και του εγωισμού,είναι πίσω
    πάρα πολλές δεκαετίες.
    Η σημερινή εικόνα του Μύτικα είναι θεωρία;
    Οταν λές για αντιστασιακούς ποιούς εννοείς;
    Ο Θεός να συγχωρεί.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Θεός να συγχωρεί, ο Αλυζιακος ποτέ. Αφήστε τις θεωρίες συνωμοσίας και ανοίξτε κανένα δρόμο. Και θα σου πω μετά ποια είναι τα συμφέροντα των ολίγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστός σωστοτατος. Γιατί δεν ανοίγουν οι δρόμοι; Όεο;!!!!! Όλοι περιμένουμε τριάντα χρόνια και βάλε για την επέκταση του σχεδίου, είναι δυνατόν να ακούμε ανοησίες για το 1936. Άλλον ένα Πρόεδρο με τέτοια οράματα να είχε ο Μύτικας και δεν θα είχαμε τέτοιες ανοησίες. Μας έφαγε η γιορτή σαρδέλας. Αυτό είναι η αρχή και το τέλος της εξέλιξης μας. Μετά το 1936 φυσικά. αυτό πρέπει να είναι το σωτήριο έτος του χωριού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.