Η μηχανή του χρόνου: Ψηφοδέλτιο Κοινότητας Μύτικα της δεκαετίας του '50.


Επ' ευκαιρία των δημοτικών εκλογών που πλησιάζουν, όπου με βάση τον νέο νόμο που διέπει την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρείται αναβάθμιση των συμβουλίων των Κοινοτήτων (ξεχωριστό ψηφοδέλτιο από το γενικό για τον Δήμο, θεσμοθέτηση δικού τους Προϋπολογισμού), σας παρουσιάζουμε σήμερα ένα παλιό ψηφοδέλτιο της Κοινότητας Μύτικα της δεκαετίας του '50.
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Νίκο Σιδερωμένο για την παραχώρηση του εγγράφου.

4 σχόλια:

  1. δηλαδή η κάθε κοινότητα θα φτιάχνει το δικό της προύπολογισμό ?
    Και τα χρήματα αυτού του ετήσιου προύπολογισμού θα πιστώνονται απο το δημαρχείο ή από το υπουργείο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νόμος 4555/2018 - Κλεισθένης
    Άρθρο 77 - Προϋπολογισμός Δήμων – Παράγραφος 3
    3. Κάθε έτος το δημοτικό συμβούλιο, με απόφασή του, η οποία διαβιβάζεται στο συμβούλιο κάθε κοινότητας με μόνιμο πληθυσμό άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων και στους προέδρους κοινοτήτων με μόνιμο πληθυσμό έως τριακόσιους (300) κατοίκους, έως το τέλος Ιουνίου, καθορίζει το ανώτατο ύψος του προϋπολογισμού εξόδων κάθε κοινότητας για το επόμενο οικονομικό έτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τα δινει για διαχειριση στον προεδρο της κοινοτητας η τα διαχειριζεται αυτονομα το καθε τοπικο; Αν δεν υπαρξει διαθεση συνεργασιας απο την δημοτικη αρχη οτι και να εχει ψηφιστει μια απο τα παλια θα ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά ειναί να αλλάζουν η να διορθώνονται οι διάφοροι νόμοι,
    άλλωστε γι' αυτό ειναι η Βουλή να νομοθετεί η να διορθώνει νόμους
    Όσους όμως νόμους και αστυνόμους να έχουμε,
    άμα δεν αλλάξουμε ξεκινώντας και καθένας μας ατομικά, ξεκινώντας πρωτα-πρώτα από ίδιο τον πολιτικό μας εαυτό προς το καλύτερο, δέν πρόκειται να προοδεύουμε και τόσο ως τοπική κοινωνία.
    Ψήφο λοιπόν στους καλούς ή έστω στους καλύτερους τοπάρχες.




    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.