Παναγιώτης Στάικος: Έφυγε από την ζωή ο μπάρμπα Γιάννης Ζορμπάς σε ηλικία 106 ετών.


Ο μπάρμπα Γιάννης ήταν ένας πολύ καλός μου φίλος ο οποίος με είχε Γιατρό του για 40 χρόνια. Το σημαντικό δεν είναι μόνο τα 106 χρόνια του, αλλά η απόλυτη διαύγεια πνεύματος, η καλοσύνη και η ευγένεια του ήταν αξιοθαύμαστες.
Θυμάμαι στις 13 Αυγούστου όταν τον επισκέφτηκα και ετοιμαζόμουν για να φύγω, μου είπε: χρόνια πολλά γιατρέ μου για μεθαύριο της Παναγιάς, που γιορτάζεις, οπότε έμεινα άναυδος με την νοητική του διαύγεια.
Επρόκειτο για έναν χαρισματικό και ενάρετο άνθρωπο με αρχές και αξίες, ο οποίος έτρεφε αγάπη για τους συνανθρώπους του , ήταν γλεντζές και υπάρχει video στο διαδίκτυο, όπου στα 102 του χρόνια τραγουδάει στην πλατεία του χωριού με πολύ μελωδική φωνή, βγάζοντας και την λεβεντιά και το συναίσθημα του αυθεντικού παλαιού Ξηρομερίτη.
Όταν τον ρώτησα για το μυστικό της μακροζωίας του μου είπε, πως ήταν εγκρατής στην ζωή του, δεν κάπνισε ποτέ, δεν έκανε κατάχρηση στο ποτό, ήταν λιτοδίαιτος ακολουθώντας την Μεσογειακή διατροφή τρώγοντας λίγο κρέας και δεν πάχυνε ποτέ στην ζωή του και παρά τις κακουχίες που πέρασε ευχαριστούσε τον Θεό, ο οποίος του χάρισε μια ευτυχισμένη οικογένεια, αφήνοντας πίσω του παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα, τα οποία τον λάτρευαν και ευχαριστούσε ιδιαίτερα την γυναίκα του γιου του του Νίκου με τον οποίο έμενε, για την προσοχή και την φροντίδα που του έδειχνε.
Η φιλία μου μαζί του πέρασε και στα παιδιά του και εγγόνια και δισέγγονα, με τα οποία μας δένουν ισχυροί δεσμοί και ο εγγονός του ο Γιάννης, με τιμά με την παρουσία του στο ψηφοδέλτιο μου, ως Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου.

Καλό ταξίδι καλέ μου φίλε μπάρμπα Γιάννη
Θα μας λείπεις

Παναγιώτης Στάικος ο φίλος και γιατρός σου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.