Μία επώνυμη γνώμη για την πιθανή συνένωση του Α.Ο. Αλυζιακού Μύτικα με τον Α.Ο. Κανδήλας.


Με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη, που αγαπάμε τον Αλυζιακό και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και κάθε Σαββατοκύριακο όταν βρισκόμαστε στο χωριό με την οικογένεια μας, με ένα καφέ στο χέρι, πάμε γήπεδο για να παρακολουθήσουμε ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να συναντήσουμε συγχωριανούς μας για κουβέντα, αστεία, καζούρα κλπ, παραβρεθήκαμε σήμερα το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα, όπου έλαβε χώρα Γενική Συνέλευση του Α.Ο. Αλυζιακού Μύτικα, όπου μεταξύ άλλων θα συζητιόταν και η πιθανότητα συνένωσης του Α.Ο. Αλυζιακού Μύτικα και του Α.Ο. Κανδήλας.
Θέλουμε λοιπόν θαρρετά και καθαρά να πούμε την επώνυμη γνώμη μας για το θέμα, σεβόμενοι απόλυτα όλους όσους έχουν πιθανόν διαφορετική άποψη από την δική μας.
Καταρχήν θεωρούμε ότι για να διαμορφώσει κανείς θέση για το θέμα, πρέπει και οφείλει να γνωρίζει τα πραγματικά δεδομένα.

Ας δούμε λοιπόν σύντομα τα πραγματικά δεδομένα:
Και οι δύο ομάδες με δυσκολία καταφέρνουν κάθε χρόνο να δηλώνουν συμμετοχή στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και με νύχια και με δόντια καταφέρνουν να βγάζουν την ποδοσφαιρική χρονιά τους.
Οι δυσκολίες αφορούν την επάνδρωση των ομάδων με ποδοσφαιριστές, την σύσταση των Διοικητικών Συμβουλίων με μέλη που θα είναι διατεθειμένα να τρέξουν για τους εντός και εκτός έδρας αγώνες, μεταφορά των ομάδων, προετοιμασία γηπέδων στους εντός έδρας αγώνες, διοργάνωση εκδηλώσεων ώστε να προκύψουν έσοδα για τις ομάδες και πάρα πολλά άλλα που απαιτούνται στην διάρκεια της ποδοσφαιρικής χρονιάς, ώστε οι ομάδες να ανταπεξέλθουν και να βγάλουν την χρονιά.
Επίσης υπάρχει το οικονομικό στην μέση, που συνδέεται άμεσα με την δυσκολία εύρεσης ποδοσφαιριστών, μιας και αναγκάζονται να φέρνουν ποδοσφαιριστές, από Αγρίνιο, από Βόνιτσα, από Πάλαιρο κλπ, κάτι που απαιτεί τουλάχιστον τα μεταφορικά τους έξοδα για τις λίγες προπονήσεις και τους αγώνες, αλλά πάντα και κάτι παραπάνω.
Με αυτά τα δεδομένα οι δύο ομάδες οδεύουν προς αυτοδιάλυση και το ότι αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα, οφείλεται στο πάθος κάποιων πολύ λίγων, που έχουν την κάψα, την λόξα και το μεράκι να ασχολούνται και ίσως στην προσμονή και των δύο, να αυτοδιαλυθεί ο απέναντι πρώτος και έτσι τα πράγματα να γίνουν πιο εύκολα γι αυτόν.
Δεν είναι τυχαίο που κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους, που ζουν από μέσα όλα όσα σας περιγράψαμε πιο πάνω, σήμερα είναι φανατικοί υποστηρικτές της συνένωσης των δύο ομάδων, ενώ πριν μερικά χρόνια ούτε να το ακούσουν δεν ήθελαν και δεν έμπαιναν καν σε κουβέντα για το συγκεκριμένο.
Επαναλαμβάνουμε ότι σεβόμαστε και κατανοούμε την άποψη κάποιων εναντίον της συνένωσης των δύο ομάδων και ότι κάποιοι λόγοι συναισθηματικοί, αλλά και πιθανόν άλλοι, τους κάνουν να είναι εναντίον. Προσωπικά και εμείς έχουμε παρόμοιους ενδοιασμούς και οι νοσταλγικές μνήμες μας φρενάρουν και μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν τελικά πρέπει να γίνει αυτό και ανησυχούμε και που θα οδηγηθεί και αν θα έχει καλή κατάληξη, όμως εκτός από την άρνηση, καλό θα ήταν να ακουστεί και τι προτείνουν με βάση τα δεδομένα που σας παρουσιάσαμε πιο πάνω, γιατί η άρνηση έχει μία ευκολία, όμως η πρόταση και κυρίως η πράξη για να βγεις από μία υπαρκτή δυσκολία είναι το μεγάλο ζόρι.
Ας έρθουν λοιπόν οι αρνητές της συνένωσης να καταθέσουν τις προτάσεις τους και ας μπουν μπροστά αυτοί που στηρίζουν την αυτόνομη πορεία των δύο ομάδων, να τρέξουν το συγκεκριμένο, να δουν και από μέσα πως έχουν τα πράγματα.
Προσωπικά, εκτός από διάφορες συζητήσεις έξω στα Cafe και τα καφενεία ή και στο διαδίκτυο, δεν έχουμε πληροφορηθεί κάποια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση από κανέναν ή από κάποια ομάδα ανθρώπων.
Επαναλαμβάνουμε ότι με βάση τα παραπάνω δεδομένα, αργά ή γρήγορα οι δύο ομάδες δυστυχώς θα αυτοδιαλυθούν και αυτό θα είναι το πιο χειρότερο, γιατί θα χαθεί μία διέξοδος προς τον αθλητισμό και την κοινωνικότητα, που δίνει μία επιλογή στην νεολαία της περιοχής, που το Χειμώνα μένει στα χωριά μας και αυτή η δραστηριότητα δίνει στιγμές ζωντάνιας και κοινωνικότητας στις τοπικές κοινωνίες, που τις έχουν πολύ ανάγκη.

Τα οφέλη της συνένωσης των δύο ομάδων κατά την γνώμη μας θα είναι:
1. Μεγαλύτερη δεξαμενή ποδοσφαιριστών, από Κανδήλα - Μύτικα και Βάρνακα, ικανή να σχηματίσει άνετα ομάδα μόνο από ποδοσφαιριστές της περιοχής και όχι λεγεωνάριους, άρα θα πάψει η ομάδα να ματώνει οικονομικά για να προσελκύει τέτοιου είδους παίκτες.
2. Μεγαλύτερη δεξαμενή πιθανών μελών Διοίκησης, επίσης από τα ίδια χωριά, που θα βάλουν πλάτη, θα ασχοληθούν και θα τρέξουν, γιατί η διοίκηση ερασιτεχνικής ποδοσφαιρικής ομάδας έχει πολύ τρέξιμο και δεν είναι κουβέντες στο καφενείο.
3. Μεγαλύτερη δεξαμενή οικονομικών πόρων, επίσης από τα ίδια χωριά.
4. Δυνατότητα συντήρησης και παιδικού τμήματος (ήδη λειτουργεί από τον Α.Ο. Κανδήλας, με μεγάλες θυσίες και δυσκολίες).
5. Η αναμενόμενη απόκτηση, στο πολύ σύντομο μέλλον, δύο γηπέδων με πλαστικό χόρτο σε Κανδήλα και Μύτικα, δημιουργεί εξαιρετικές προοπτικές για βιώσιμη πορεία της νέας ομάδας, αλλά και του παιδικού τμήματος.
6. Οικονομικές ενισχύσεις μεγαλύτερες από τον Δήμο Ξηρομέρου και από ντόπιους επιχειρηματίες, μιας και θα υπάρχει μόνο μία ομάδα πλέον στην περιοχή (συζητήθηκε και για το Αρχοντοχώρι, λόγω όμως του ότι είναι λίγο πιο απομονωμένο, θεωρούν στο Αρχοντοχώρι ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν στην συνένωση και θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την ομάδα και ελπίζουν να τα καταφέρουν).
7. Περαιτέρω σύσφιξη των κοινωνικών σχέσεων μεταξύ των χωριών μας.

Τώρα όσον αφορά τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην Γενική Συνέλευση, ναι υπήρξαν συγκεκριμένες αποφάσεις για την συνένωση, για το όνομα, την έδρα των αγώνων, τα χρώματα της νέας ομάδας, για την σύσταση του Δ.Σ., αλλά θα επιλέξουμε συνειδητά να μην ανακοινώσουμε τίποτα αυτή την στιγμή, μιας και εκκρεμεί αύριο ανάλογη Γενική Συνέλευση στην Κανδήλα και πιστεύουμε ότι θα υπάρξει επίσημη κοινή ανακοίνωση από τα Δ.Σ. των δύο ομάδων, αν και όταν τελεσφορήσει αυτή η διαδικασία.

9 σχόλια:

  1. Συμφωνω απολυτα με τη θεση του κ.Β.Σουλα.
    Ελπιζω και απο την Κανδηλα αναλογη αποφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειμαι υπερ της συγχωνευσης Ο Αλυζιακος 3 χρονια συνεχομενα κερδιζε την ανοδο στην Α ΕΠΣΝΑ και δηλωνε αδυναμια συμμετοχης..ο ΑΟΚ φυτοζωοη στην Β ΕΠΣΝΑ... Αλλα θα πρεπει αυτο το εγχειρημα να μεινει μακρια απο μικρο τοπικιστικα θεματα..Να την αγκαλιασουν ολοι την ομαδα... Θα ηταν το εγχειρημα ακομα πιο εντυπωσιακο εαν ειχαν κληθει να συμμετασχει και ο ΑΟ Αρχοντοχωριου...Επισης για το γηπεδο θα μπορουσαν να χρησιμοποιουσουν στον Α γυρο της Κανδηλας στον Β Γυρο του Μυτικα για να μην μεινει κανεις παραπονεμενος..Οσο για το ονομα θα πρεπει να ειναι ενα καινουργιο που να συναδει με την περιοχη και την ιστορικοτιτα της μακρια απο τα προυπαρχοντα ονοματα..Κατι που να συναδει με το νεο ξεκινημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο αλυζιακος αρνείται την συμμετοχή του στην α λόγω γηπέδου. Δεν έχει χόρτο. Τα υπόλοιπα μετά. Έχουμε πιει κάτι μπύρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μυτικας δεν ανεβαινει γιατι τα οικονομικα εξοδα ειναι τριπλασια και λογω του γηπεδικου οπου θα αναγκαζεται να εχει διπλασιες μετακινησεις και να στερειτε τις εισπραξεις των εντος εδρας αγωνων το οικονομικο επιτεινεται. Αυτη ειναι η αληθεια.
      Για οικονομικους λογους δεν παει και δειτε τον αστακο διπλα που παροτι εχει γηπεδο, ειναι 5πλασιος του μυτικα σκεφτεται να μην κατεβει α λογω οικονομικων

      Διαγραφή
    2. Δεν αντιλέγω. Αλλά για χρόνια δεν επέλεγε να πρωταγωνιστήσει λόγω χόρτου. Κάνω λάθος;

      Διαγραφή
  4. Ρέ πάίδίά έδώ σύγχώνέύόντάί τέράστίές πόλύέθνίκές γίά νά έπίβίώσόύν κάί τό σύζήτόύν ή Κάνδήλά μέ τόν Μύτίκά;;;ή ξέρόκέφάλίά στόν τόπό μάς κάλά κράτέί κάί στό τέλός άύτή μάς κάτάστρέφέί. Νοιαζονται λεει για συναισθηματικους λογους σε μια περιοχη που βρισκεται πισω απο τον κοσμο...δεν φταινε αυτοι τοσοι ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γελάνε και οι πέτρες με αυτά τα οπισθροδρομικά μυαλα γι συτον τον ανόητο τοπικισμό ανάμεσα σε δύο γειτονικά χωριά
    Δεν κοιτάζουμε την φτώχεια μας θέλουμε και το εγωισμό του άκρατου τοπικισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λάθος, δεν είναι θέμα τοπικισμού. Και είναι και ατυχής η σύγκριση με τις πολυεθνικές και τις συγχωνεύσεις τους. Εκεί προέχει το κέρδος. Το οποίο επιτυγχάνεται με οικονομίες κλίμακος κλπ. Ποιο είναι το κέρδος από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο; Το να παίζουν ποδόσφαιρο όλα τα παιδιά ενός χωριού, έστω και στη Γ ή να γίνει συνένωση να διαλέξουμε 20 για την επάνδρωση της ομάδας και οι υπόλοιποι Κλάιν Μάιν; Φιλτατε είμαι υπέρ της ενιαίας ομάδας. Δέχομαι και την οικονομική δυσχέρεια και όλα. Αυτοί όμως που θέλουν τη συνένωση και συγκαλούν έκτακτες και κατεπείγουσες συνελεύσεις αχαραγα, είναι σίγουροι για το τι θέλουν και το πως θα γίνει; Το παραπάνω ερώτημα για το τι εστί ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και αθλητισμός παραμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλε 5:11
    Μπορεις να συμβαλεις οικονομικα
    και τις δυο ομαδες για να συνεχισουν;
    Το τι εστι ερασιτεχνικο ποδοσφαιρο το
    ξερουμε.Ομως χωρις το χρημα ... τιποτα.
    Μπορουν να υπαρχουν δυο και τρεις ομαδες
    Η πρωτη στην κατηγορια της και οι αλλες
    θα ειναι τροφοδοτες με τα ταλεντα τους
    της πρωτης.Αν θελουμε ολα τα μπορουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.