Επιστολή του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας προς τον Υπουργό των Εσωτερικών για την υποστελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών.


Αριθμ. πρωτ: 767
Αγρίνιο 12-09-2019
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Περιφερειακό Τμήμα Νομού Αιτωλοακαρνανίας
Π. ΣΟΥΛΟΥ 11, 30100 ΑΓΡΙΝΙΟ
Τηλ: (26410) 55755 , 56789 Fax: 31506
e-mail: tee_ait@tee.gr
Πληρ.: Κ. Κιτσάκη 
Τηλ. 26410-55755, 56789 
Προς:
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργό κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο
Σταδίου 27 - 10183 Αθήνα

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ.
Το τελευταίο διάστημα απασχολεί έντονα όλο τον τεχνικό κόσμο της περιοχής μας αλλά και του συνόλου της επικράτειας το φαινόμενο της υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών δόμησης που λαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις σε σημείο μη δυνατότητας εκπλήρωσης του ρόλου τους.
Η υποστελέχωση αυτή όπως αντιλαμβάνεστε δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε μια σειρά θεμάτων όπως η ασφάλεια και η ποιότητα των τεχνικών έργων, η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης αλλά και η καθυστέρηση σημαντικών ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων εξαιτίας του μακρού χρόνου έκδοσης των απαραίτητων αδειοδοτήσεων.
Στον νομό Αιτωλοακαρνανίας λειτουργούν τέσσερις Υπηρεσίες Δόμησης για να καλύψουν επτά Καλλικρατικούς Δήμους, οι οποίες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση με λύσεις όμως που αποτελούν ημίμετρα και σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα παραμένει.
Το Περιφερειακό Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως θεσμοθετημένος τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας σας καλεί να εξετάσετε σοβαρά το ενδεχόμενο προσλήψεων Διπλωματούχων Μηχανικών στις Τεχνικές Υπηρεσίες προκειμένου να αποφευχθούν οι δυσάρεστες παρενέργειες της ελλιπούς λειτουργίας τους.
Σε κάθε περίπτωση είμαστε υπέρμαχοι της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των εργαλείων που αυτή προσφέρει τόσο στην έκδοση αδειών όσο και στον έλεγχο του δομημένου περιβάλλοντος και των τεχνικών έργων, όμως πιστεύουμε ότι η παρατεταμένη κρίση που βίωσε η πατρίδα μας έχει αφήσει σημαντικές ελλείψεις σε επιστημονικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό το οποίο είναι πλέον απαραίτητο για την ανάταξη της.

Με εκτίμηση
Για την Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Ο Πρόεδρος

Μπλέτσας Στυλιανός

Κοινοποίηση:
1. Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας
κ. Κωστή Χατζηδάκη
2. Βουλευτές Νομού Αιτωλοακαρνανίας
3. Πρόεδρο ΤΕΕ κ. Στασινό Γεώργιο
4. Περιφερειακά Τμήματα ΤΕΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.