Εφημερίδα «Συνείδηση»: Μίνι τεχνική υπηρεσία με ειδικούς συνεργάτες συγκροτεί ο Γ. Τριανταφυλλάκης.


Πηγή: http://sinidisi.gr

Πλέον δεν είναι ασυνήθιστο, ότι αρκετοί Δήμαρχοι προσπαθούν μέσω πρόσληψης ειδικών συνεργατών, να καλύψουν τα κενά από την υποστελέχωση των Δήμων τους κυρίως σε ειδικότητες που σχετίζονται με την ωρίμανση έργων.
Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Δήμος Ξηρομέρου, όπου νέος Δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης, αποφάσισε να προσλάβει ένα πολιτικό μηχανικό, ένα αρχιτέκτονα μηχανικό, ένα ηλεκτρολόγο μηχανικό και ένα νομικό.
Θα καλύψει δηλαδή όλες τις θέσεις ειδικών συνεργατών, που βάσει νόμου δικαιούται, με ειδικότητες που συγκροτούν επί της ουσίας μία μίνι τεχνική υπηρεσία, με στόχο βέβαια ο Δήμος στη νέα δημοτική περίοδο να «τρέξει» έργα. Και βεβαίως σαν κίνηση είναι αξιέπαινη, αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν περιπτώσεις αιρετών της αυτοδιοίκησης, που τις θέσεις των ειδικών συνεργατών που δικαιούνται, τις πρόσφεραν εν είδει αργομισθίας σε συγγενείς ή πολιτικούς τους φίλους!

3 σχόλια:

  1. Η επώνυμη γνώμη μας είναι ότι ο Δήμαρχος πράττει σωστά, που κάνει αυτή την επιλογή και όχι το σύνηθες.
    Κατανοεί και αντιλαμβάνεται την εμφανέστατη υποστελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξηρομέρου, που όλοι την γνωρίζουν και την ομολογούν.
    Γνωρίζει πολύ καλά ότι η πιο νευραλγική υπηρεσία για την αναπτυξιακή πορεία των Δήμων, είναι η Τεχνική Υπηρεσία και με αυτό το κριτήριο προχωρά σε αυτή την επιλογή.
    Δήμος χωρίς πλήρη και λειτουργική Τεχνική Υπηρεσία είναι Δήμος κουλός και στο Δήμο Ξηρομέρου οι λίγοι εργαζόμενοι που την στελεχώνουν, σήμερα τρέχουν και δεν φτάνουν.
    Περιμένουμε λοιπόν να δούμε και να κρίνουμε το έργο που θα προσφέρουν, γιατί τελικά αυτό ενδιαφέρει τους δημότες και όχι αν αυτοί που θα προσληφθούν ανήκουν ή όχι στο 76% που ψήφισαν τον Δήμαρχο.
    Κάποιοι θα μπουν ειδικοί σύμβουλοι και ο αριθμός που λέει ο νόμος είναι τέσσερις.
    Επίσης ο νόμος λέει ότι ο Δήμαρχος τους επιλέγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το απόλυτα σωστό κανένας αντικειμενικά δεν μπορεί να το ξέρει
    Αυτό που ξέρουμε είναι ότι στη δημοκρατία όλες οι αποφάσεις κρινονται
    σε βάθος χρόνου και εκ του αποτελέσματος που επιφέρουν οι αποφάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.