Σύμφωνα με το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης 2020, το προσφάτως ανακαινισμένο και εγκαινιασμένο Λαογραφικό Μουσείο Παλαιομάνινας, έχει διακόψει την λειτουργία του.


Στο Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης 2020 της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου, που προσφάτως την Τρίτη 24 Μαρτίου ψηφίστηκε (δείτε το εδώ), αναφέρονται κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα για το προσφάτως ανακαινισμένο και εγκαινιασμένο Λαογραφικό Μουσείο Παλαιομάνινας και συγκεκριμένα:
«Έχει ήδη διακοπεί η λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου και κατόπιν τεχνικών προβλημάτων κρίνεται αναγκαίο για την ασφάλεια του κτιρίου, αλλά και των επισκεπτών να εκτελεσθούν  εργασίες  (αλλαγή στέγης, ψευδοροφής, παραθύρων, πορτών, κλπ), με βάση τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Σε πρώτη φάση θα κατασκευαστεί  νέα στέγη. Υλοποίηση από 1/1/2020 έως 31/12/2020».
Αυτά αναφέρονται στην απόφαση του Δ.Σ. της Κοινωφελούς για το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης του 2020.
  • Το Λαογραφικό Μουσείο Παλαιομάνινας, εγκαινιάστηκε 22 Μαΐου 2019 (4 μέρες πριν από τις εκλογές) και μας εστάλη σχετικό δελτίο τύπου με φωτογραφικό υλικό, το οποίο δημοσιεύσαμε εδώ.
  • Στις 22 Νοεμβρίου 2019, μας εστάλη σχετική ανακοίνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης, με φωτογραφικό υλικό, όπου αναφερόταν σημαντικές ζημιές στο Λαογραφικό Μουσείο Παλαιομάνινας, κατάρρευση ψευδοροφής, νερά εντός του κτιρίου από την στέγη και από τα παράθυρα που δεν ασφαλίζουν, οι οποίες ζημιές διαπιστώθηκαν παρουσία του Προέδρου της Κοινωφελούς κ. Λευτέρη Μάντζαρη, του Δημάρχου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη και του Προέδρου της Παλαιομάνινας κ. Σπύρου Ζώγα (δείτε εδώ).
  • Στις 26 Νοεμβρίου 2019, η Εταιρεία Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας, καταγγέλλει την εγκληματική αδιαφορία επισκευής της οροφής, παραθύρων και άλλων σημαντικών τμημάτων του εμβληματικού παραδοσιακού κτιρίου (δείτε εδώ).
  • Στις 3 Δεκεμβρίου 2019, ο Πρόεδρος της Παλαιομάνινας κ. Σπύρος Ζώγας βγάζει ανακοίνωση, η οποία επιβεβαιώνει τις ζημιές και θέτει ερωτήματα: «Πρόκειται περί κακοτεχνίας ή αμέλειας; Και το λέω αυτό γιατί δεν θέλω να σκεφτώ κάτι άλλο! Τα αρμόδια θεσμικά όργανα πρέπει να απαντήσουν». Δείτε εδώ τι ακριβώς ανάφερε ο κ. Ζώγας.
Εμείς αυτό που θα προσθέσουμε ως δική μας πληροφορία που αφορά την οικονομική παράμετρο του θέματος, είναι ότι προς σκοπού της ανακαίνισης του Λαογραφικού Μουσείου Παλαιομάνινας, έχουμε καταγράψει μέσω του «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», 8 εντάλματα πληρωμής, συνολικού ποσού 17.803,17 €.
Όλα τα 8 εντάλματα πληρωμής εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.
Σίγουρα είναι ζητούμενο να δοθούν κάποιες πολιτικές απαντήσεις, γιατί όπως καταλαβαίνει κάθε πολίτης με κοινό νου, δεν είναι λογικό ένα κτίριο που φαίνεται να έχουν γίνει επισκευές προσφάτως, τόσο σύντομα να έχει τόσο σημαντικά προβλήματα, που λόγοι ασφαλείας να επιβάλλουν την αναστολή λειτουργίας του.
Εμείς από την προσωπική μας εμπειρία, στο ιστορικό κτίριο του Πνευματικού Κέντρου Μύτικα, το οποίο ήταν το πρώην Δημοτικό Σχολείο όπου εκεί μάθαμε τα πρώτα μας γράμματα και έχουμε συναισθηματικούς δεσμούς με τον χώρο, γνωρίζουμε ότι το 2017 έγινε μία σημαντική παρέμβαση από το Νομικό Πρόσωπο επί Προεδρίας κ. Βασίλη Μουρκούση, με αντικατάσταση των υδρορροών που ήταν σάπιες και τα νερά έτρεχαν πάνω στους τοίχους, με αλλαγή σάπιων πορτών και παραθύρων και ενός κομματιού του δαπέδου και το Πνευματικό Κέντρο είναι σε άριστη κατάσταση σήμερα, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Ουσιαστικά το Πνευματικό Κέντρο Μύτικα διεσώθη με αυτή την παρέμβαση, η οποία αν δεν γινόταν το εσωτερικό του κτιρίου, σήμερα θα ήταν μη επισκέψιμο και δεν διστάζουμε να το πούμε, γιατί αυτή είναι η αλήθεια.
Όλοι γνωρίζουν ότι με τον κ. Βασίλη Μουρκούση διαφωνούμε οριζοντίως και καθέτως στα τοπικά πολιτικά θέματα και αυτό το ξέρουμε και οι δύο, άλλωστε έχουμε συζητήσει πολλές φορές μεταξύ μας τα τοπικά θέματα, μας δίνει τις δικές του απόψεις και απαντήσεις, εμείς του λέμε τα δικά μας, δεν μας πείθει είναι η αλήθεια και ούτε εμείς τον πείθουμε, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.