Το λάθος που δεν διορθώθηκε (Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας).


Πηγή: Προσωπική σελίδα Facebook.
Του Παναγιώτη Ηλ. Χολή.

Ένα λάθος του, κατά ομολογία του κυρίου Σπήλιου Λιβάνου, ήταν ικανό για να τον αποπέμψει από τη θέση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Πρωθυπουργός.
"Τεράστια" αντανακλαστικά για έναν Πρωθυπουργό που δεν σηκώνει λάθη και απρεπείς εκφράσεις στελεχών του που αμαυρώνουν την εικόνα της Κυβέρνησης του και προσβάλουν τον πολίτη.
Έως εδώ καλά, δε μου πέφτει λόγος.
Εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου, απανωτά λάθη των υπηρεσιών του, των αρμόδιων Υπουργών του και του ιδίου, πάνω στο προκατασκευασμένο και διάτρητο σχέδιο ίδρυσης Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) και ειδικά αυτής των Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας, δεν είχαν ανάλογη αντιμετώπιση.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, απ' ότι μας λένε τα στελέχη των υπηρεσιών και της Κυβέρνησης του, στηρίζει ένα τεράστιο χωροταξικό, περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό λάθος, αυτό της ίδρυσης Π.Ο.Α.Υ. με τη συγκεκριμένη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε).
Στηρίζει και επιμένει τυφλά σε ένα απαράδεκτο σχέδιο αφανισμού των Δυτικών Ακτών της Αιτωλ/νίας (Αστακός - Μύτικας - Κάλαμος) και στην φτωχοποίηση μιας ολόκληρης περιοχής, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν τα οικονομικά συμφέροντα ενός κλάδου, αδιαφορώντας για την άποψη της τοπικής κοινωνίας, του Δήμου Ξηρομέρου και των φορέων του.
Με το να μη διορθώνει το λάθος προσβάλει την τοπική κοινωνία και της αφαιρεί το συνταγματικό της δικαίωμα, της ελεύθερης χρήσης των ακτών και παραλιών.
Η αποπομπή του κυρίου Λιβανού αφορά πρωτίστως την εικόνα της Κυβέρνησης, η αποπομπή όμως του διοικητικού φακέλου της Σ.Μ.Π.Ε στην υπό ίδρυση Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας, από τη διαδικασία υπογραφής της, αφορά μια κοινωνία 11.000 κατοίκων και το μέλλον της.
Στις Κυβερνήσεις ο Πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να αποπέμπει τους κακούς Υπουργούς του.
Στην κοινωνία όμως ο πολίτης διατηρεί το δικαίωμα να αποπέμπει τους κακούς πολιτικούς του.
Και μη ξεχνάμε. Η εξουσία πηγάζει από το λαό και επιστρέφει στο λαό.

9 σχόλια:

  1. Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ-νιιας,τι κάνουν για τη ποάυ. τους...κινέζους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάνουν και τα δύο. καί τους...κινέζους καί τους προοδευτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλω να σας δώ όλους όταν θα πάτε στην Κάλπη,
    Εκεί μόνο καταλαβαίνουν τα αρπαχτικά τι εστί πόνος.
    Μαυρίστε τους, ποιούς; Μα αυτούς που κυβερνάνε και αυτούς που κυβέρνησαν, ΟΛΟΥΣ.Αλλά τι να περιμένουμε απο ένα λαό που ζεί
    με το καθρεφτάκι των ζουλού. Ξυπνήστε Έλληνες, μας πάνε απο το κακό στο χειρότερο. Αφήστε τα λόγια εντυπώσεων και περάστε στην πράξη του Μαύρου στους Μαυρογιαλούρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλ 12:58 δέν θα πουμε εμείς τι θα ψηφίσει ο καθένας μας.Ας αξιολογήσει ο καθενας μας ελευθερα τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων και δέν νομιζω να ειναι ιδια τα προγράμματα και οι πολιτικές θέσεις σε διαφορα θέματα των πολιτικών κομμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γι αυτό πάμε κατά διαόλου............
    μας φάγανε τα κόμματα με τα προγράμματά τους
    τα θύματα αγωνίζονται για τα συμφέροντά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε 2:51 ευτυχώς που υπάρχουν τα πολιτικά κόμματα γιατι και, στα πολιτικά κόμματα στηρίζεται και λειτουργεί το πολιτικο μας συστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οπως και στους δήμους υπαρχουν δημοτικές παρατάξεις που εχουν διαφορετικα προγράμματα.
    αλλες δημοτικες παρατάξεις είπαν να αποδεχθούμε όπως προτείνεται η χωροθέτηση της ΠΟΑΥ και άλλες δημοτικες παρατάκεις ειπαν να συνεχιστει η συλλογική προσπαθεια για καλυτερη χωροθετηση.
    Ολοι τα ιδια λένε στο δήμο μας ? Οχι βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.