Γιάννης Χρόνης: Κίτρινος Τύπος έχει χαθεί κάθε έλεγχος!!



Κατά το λεξικό American Heritage, ο Κίτρινος Τύπος αναφέρεται στη μορφή δημοσιογραφίας που εκμεταλλεύεται, διαστρεβλώνει ή υπερβάλλει κάποια είδηση προκειμένου να προσελκύσει αναγνώστες δημιουργώντας εντυπώσεις.
Απευθύνεται συχνά με φτηνούς συναισθηματισμούς αποφεύγοντας την αναφορά σε λογικά/ορθολογικά επιχειρήματα και γενικώς στη…λογική των αναγνωστών. Παρουσιάζει ειδήσεις, με ελάχιστη ή μηδενική έρευνα, σε εντυπωσιακά πρωτοσέλιδα και εξώφυλλα (μιλώντας για εφημερίδες και περιοδικά). Τηρουμένων των αναλογιών του είδους, το ίδιο συμβαίνει και στο διαδίκτυο.
Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται περιλαμβάνουν υπερβολές των γεγονότων, σκανδαλολογία, εντυπωσιασμό. Κατ’ επέκταση ο όρος χρησιμοποιείται σήμερα μειωτικά απέναντι σε κάθε μορφή δημοσιογραφίας που αντιμετωπίζει τα γεγονότα με αντιεπαγγελματικό ή ανήθικο τρόπο.(απόσπασμα jaj.gr
Γιάννης Χρόνης - Πρόεδρος ΤΚ Χρυσοβίτσας.
Δυστυχώς είδα ένα δημοσίευμα τοπικού μέσου, που σε ρυθμούς αντιπολίτευσης καταδικάζει την όποια προσπάθεια, από όποιον θεωρούν ως εχθρό τους. Αυτό το οποίο βλέπουμε να γίνεται περίπου ένα χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει να κάνει με το γεγονός ότι, ναι, παρά τις κραυγές, παντελώς ανυπόστατες της μερίδας αυτών που μόνο την αντιπολίτευση έχουν στο εμπρός μέρος του μυαλού τους, ενώ στο πίσω μέρος την μιζέρια και την αδιαφάνεια του παρελθόντος, υπάρχουν και κάποιοι που επιθυμούν να κλείσουν τα αυτιά τους και να συνεχίσουν να δουλεύουν για το καλό του τόπου τους.
Στο δημοσίευμα ο τίτλος είναι ότι ο δρόμος γέμισε με «μπαλώματα», συνεχίζοντας στο κυρίως κείμενο, «Σκηνές… Ουγκάντας», «το μηχάνημα της Περιφέρειας να «φιλεύει»», «τους ντόπιους οι οποίοι μάλιστα «χώθηκαν» για… εθελοντική εργασία!».
Εγώ ως πρόεδρος της Τ.Κ. απαντώ φτάνει πια με τη μιζέρια και τον καιροσκοπισμό.
Αφήνω τους ανθρώπους που μένουν στην κοινότητά μας καθώς και τους ξενιτεμένους χωριανούς μας, που θα επισκεφθούν για το καλοκαίρι την περιοχή μας, οι ίδιοι να αποφασίσουν και να ασκήσουν την κριτική τους.
Επίσης ένα από τα σημεία του κειμένου που με στεναχωρεί ιδιαίτερα είναι αυτό που αναφέρεται στους εθελοντές, «τους ντόπιους οι οποίοι μάλιστα «χώθηκαν» για… εθελοντική εργασία!», δυστυχώς με αυτόν τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό που απαξιώνει, που δείχνει έλλειψη σεβασμού, περιφρονώντας τους εθελοντές που μέσα στη ζέστη έδωσαν τον αγώνα τους να ξεφορτώσουν μερικούς τόνους πίσσας και να δουλέψουν με τα χέρια τους για την τοποθέτηση της, στα ελαττωματικά σημεία του οδοστρώματος σε όλο το μήκος της οδού.
Κλείνοντας την σύντομη αυτή παρέμβαση μου, θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές μας, και να υπενθυμίσω ότι ο εθελοντισμός είναι μια πράξη αυθόρμητη και ανιδιοτελής μία στάση ζωής που ενστερνίζεται πανανθρώπινες αξίες.

Υ.Γ: Προς τους εθελοντές ένα μεγάλο ευχαριστώ!!!

Δείτε τις εικόνες που το αξίζουν:












0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.