Μία οφειλόμενη απάντηση.


Γράφει ο Νίκος Θ. Νταής.

ΠΡΟΣ 
1) Εφημερίδα ΑΛΥΖΙΑ 
2) Blog ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS 

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. 

Στο υπ’ αριθμόν 46/2011 φύλλο της εφημερίδας «ΑΛΥΖΙΑ», δημοσίευσα σχόλιό μου με τον τίτλο «ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΑΓΝΩΜΟΣΥΝΗ», στο οποίο σχολίαζα ότι κατά την επέτειο της εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Μύτικα, δεν κατετέθη ένα δάφνινο στεφάνι στην προτομή του πρωτεργάτη της μεγάλης νίκης της Πίνδου, συμπατριώτη μας από την Παναγούλα ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΡΑΒΙΑ, ούτε στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου αναφέρονταν πουθενά κατάθεση στεφάνου στην προτομή του. Έχω στα χέρια μου το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων και πουθενά δεν αναφέρεται κατάθεση στεφάνου στην προτομή του και τούτο είναι ΑΨΕΥΔΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ του ισχυρισμού μου.
Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ξηρομέρου κ. Σπύρος Λύτρας ευαισθητοποιήθηκε και έσπευσε να «αποκαταστήσει» την αλήθεια, όπως ισχυρίζεται, μη γνωρίζοντας όμως, ότι την ημέρα αυτή πέρασα δύο φορές από την προτομή με τη γυναίκα μου και κανένα στεφάνι δεν είδαμε κατατεθειμένο και εξοργισμένη η γυναίκα μου μου είπε: «Αν ήξερα ότι δεν θα κατέθεταν στεφάνι θα είχα κάνει μόνη μου ένα στεφάνι να το καταθέσω στην προτομή του μπαρμπά Γιαννάκη». Έτσι τον έλεγε η μακαρίτισσα Παναγουλιώτισα μάνα της Όλγα Λιβιτσάνη – Καραπιπέρη, που τον υποδέχονταν με θαυμασμό, σεβασμό και αγάπη, όταν έρχονταν στο Μύτικα. Αλλά και όσους ρώτησα δεν είδαν κατατεθειμένο στεφάνι και μάλιστα σχολιάστηκε δυσμενώς από την κοινωνία του Μύτικα. Πριν να δημοσιεύσω το σχόλιό μου έθεσα το κείμενο υπόψη των συγγενών του Στρατηγού Ιωάννου Καραβία στο Μύτικα, οι οποίοι κι αυτοί δεν με διέψευσαν. Αν τώρα, εκτός επίσημου προγράμματος εορτασμού, πήγαν ο Λυκειάρχης του Λυκείου Μύτικα με καθηγητές, τον Σημαιοφόρο και τους παραστάτες, προ της Δοξολογίας όπως μου απαντάτε, και απέδωσαν τιμές και προς τιμή τους τούτο, ερωτώ: Παρέστη ο κ. Αντιδήμαρχος ή ο κ. Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου για να καταθέσουν το στεφάνι ή για να τιμήσουν τον ήρωα; Ασφαλώς όχι. Ήξερε ο κόσμος για να παραστεί ή έστω για να ενημερωθεί; Ασφαλώς όχι. Διότι εάν είχε ενημερωθεί ο κόσμος (με το πρόγραμμα εορτασμού), τουλάχιστον οι συγγενείς του Στρατηγού θα ήταν εκεί.
Να σας υπενθυμίσω ότι ούτε την περιφορά της εικόνας του πολιούχου μας Αγίου Νικολάου ακολουθήσατε κατά την ημέρα του εορτασμού, όπως πράττουν όλοι οι Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι και αποχωρήσατε την ώρα που ξεκινούσε η πομπή υπό τα όμματα των πιστών. Το γεγονός σχολιάστηκε αρνητικά.
Δεν ευαισθητοποιήθηκε όμως ο κύριος Αντιδήμαρχος για το άρθρο μου «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ», ενώ ευαισθητοποιήθηκε η πολιτευτής του ΛΑΟΣ κ. Βάσω Τσαμπιέρη και δρομολόγησε ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων δια των βουλευτών του κόμματός της κκ. Πλεύρη και Γεωργιάδη, το οποίο δημοσιεύεται στο ίδιο φύλλο της εφημερίδας «ΑΛΥΖΙΑ» μαζί με την απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου. 
Δεν ευαισθητοποιήθηκε για το άρθρο μου «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΜΥΤΙΚΑ», καθώς και για άλλα άρθρα μου για τοπικά θέματα. 
Αφού ευαισθητοποιηθήκατε κύριε Αντιδήμαρχε και σπεύσατε να διαψεύσετε τα ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ, σας παρακαλώ να ευαισθητοποιηθείτε στα εξής θέματα:

1) Κέντρο Υγείας Μύτικα (Σταμάτησαν οι εργασίες στο νέο κτίριο που είχαν αρχίσει επί Δημαρχίας Τριποτσέρη). 
2) Βιολογικός καθαρισμός (Είχε αρχίσει επί Δημαρχίας Τριποτσέρη). 
3) Σταθμός Χωροφυλακής Μύτικα. 
4) Λιμενικός Σταθμός στο Μύτικα. 
5) Διάνοιξη των δρόμων. 
6) Λιμνάζοντα ύδατα στους δρόμους (Οι κάτοικοι χρησιμοποιούν αντλίες για την διοχέτευση των ομβρίων υδάτων στα φρεάτια, προκειμένου να περάσουν και να πάνε στα σπίτια τους). 
7) Επέκταση σχεδίου πόλης (Ο κ. Τριποτσέρης το είχε προωθήσει στο ΥΠΕΧΩΔΕ). 
8) Κυκλοφοριακό και σηματοδότηση των δρόμων. 
9) Λιμάνι. 
10) Έκδοση Δελτίου Ενημέρωσης των Πολιτών (ουδεμία ενημέρωση υπάρχει εκ μέρους του Δήμου, διότι για κάποια από τα παραπάνω θέματα που είναι ΚΑΥΤΑ για τον τόπο μας, θα έπρεπε να έχουμε μια στοιχειώδη ενημέρωση για τις ενέργειες του Δήμου). 
11) Και άλλα θέματα των άλλων Δημοτικών Διαμερισμάτων και ων ουκ έστι αριθμός. 

Αυτά, αγαπητέ Σπύρο, χωρίς πάθος και χωρίς φόβο. Και είναι θέματα που πρέπει να ενσκύψεις όχι μόνον εσύ, αλλά όλο το ΔΣ του Δήμου Ξηρομέρου και να ακούτε τη φωνή του λαού που είναι έξω από τους τέσσερις τοίχους του Δημαρχείου. Αυτοί πολλές φορές τα βλέπουν καλύτερα από σας και με γνώμονα μόνο το τοπικό συμφέρον. Εγώ δημοσιογραφώ από παιδικής ηλικίας. Τα δημοσιεύματά μου δεν μου τα έχει απορρίψει ή διαψεύσει κανένας μέχρι σήμερα. Διότι προ της δημοσιεύσεως τα ελέγχω. Ενδελεχώς μάλιστα. Και έχω προωθήσει την επίλυση ζωτικών προβλημάτων του τόπου, όπως την ίδρυση του υποκαταστήματος ΑΤΕ στο Μύτικα, την ίδρυση Κέντρου Υγείας στο Μύτικα, τον εφοδιασμό του Κέντρου Υγείας Μύτικα με δύο (2) ασθενοφόρα κλπ. Είμαι ενεργός πολίτης, όπως μας επιτάσσει να είμαστε ο αρχαίος φιλόσοφος Αριστοτέλης και δεν θα παύσω να είμαι.

2 σχόλια:

  1. Δεχόμαστε ανώνυμα σχόλια που παίρνουν το μέρος της μίας πλευράς ή της άλλης και κάνουν αρνητικές αναφορές για τη μία ή την άλλη αντίστοιχα. Δεν τα αναρτούμε γιατί πιστεύουμε ότι σε μία διαφορά για ένα συγκεκριμένο γεγονός μεταξύ δύο ανθρώπων, που γράφουν επώνυμα, δεν είναι σωστό να δέχονται ανώνυμα σχόλια που επεκτείνονται σε γενικότερα θέματα. Αν κάποιος θέλει να σχολιάσει επώνυμα ευχαρίστως να το αναρτήσουμε.
    Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη κατανόηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σας γνωριζω οτι το ανωτερω σχολιο οχι μονο δεν ηταν υβριστικο αλλα περιειχε αληθειες. δενπειραζει που δεν το δημοσιευετε θα το δημοσιευσω αυτουσιο οπως σας το αστειλα στο τρομακτικο και να ειστε σιγουροι πως θα διμοσιευτει.στρατηγε σπυρο λυτρα προχωρα μην φοβασε τιποτα ο υγιεις κοσμος του μυτικα και γενικοτερα της περιοχης σε εμπιστευοντε σε σενα εχουμε στηριξη πολλα ειμαστε σιγουροι πως δεν θα μας απογοητευσετε.προς blook mitikas pressσας ευχαριστω για την φιλοξενια μην φοβαστε τιποτα .πρεπει να σταματησετε πρωτα εσεις και απο πισω εμεις τον κατηφορο του μυτικα.δεν φοβομαστε κανεναν ειμαστε λευτεροι-νικος καζαντζακης.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.