Στην Ελλάδα κάνει κρύο...


Γράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης.
Συνταγματάρχης ε.α.

Πριν ένα χρόνο όλοι οι κροκόδειλοι θρηνήσαμε τους δυο φοιτητές στη Λάρισα που πέθαναν στη προσπάθεια τους να ζεσταθούν με ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι. Εφέτος συνεχίσαμε να χύνουμε δάκρυα θλίψης για ένα δεκατριάχρονο κοριτσάκι, αλλά δεν μας πείραξε και τόσο, αλλοδαπό ήτανε το παιδί, δεν ήτανε ΄΄δικό μας΄΄. Το κοριτσάκι με τα σπίρτα στη σύγχρονη εκδοχή της κρίσης, στους καιρούς της ελληνικής παρακμής.
Όμως εσείς μην ανησυχείτε πληβείοι μου γιατί οι σοφοί ‘’συγκλητικοί’’ νομοθετούν και παίρνουν συνεχώς και αδιαλείπτως μέτρα. Να κοιτάξτε πόσα έχουνε κάνει για σας και μην είστε αχάριστοι, μην τα θέλετε όλα δικά σας.
Από πέρυσι έχουν θεσπίσει το επίδομα θέρμανσης, δεν έχει σημασία που λόγω της πολυπλοκότητας του, από τα 280 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί μόνο 80 απορροφήθηκαν, αυτοί τη δουλειά τους τη κάνανε. Εσείς φταίτε. Κι επίσης κανένα ρόλο δεν παίζει που έγινε το πετρέλαιο είδος πολυτελείας. Δημιουργήθηκε ένα μικροπροβληματάκι αλλά γι αυτό είναι η πολιτική ηγεσία, να δίνει λύσεις. Πλέον τούτου, στο νομοθέτημα τους πρόβλεψαν και τους φοιτητές μας, να ζεσταίνονται όταν διαβάζουν, μη ξεπαγιάζουν. Εκτός από καμιά εκατονπενηνταριά χιλιάδες που δηλώνονται σαν προστατευμένα τέκνα στις φορολογικές δηλώσεις των γονιών τους. Αυτοί να πάρουν απ τους γονείς τους που έχουν, τι προστάτες είναι;
Κι επίσης μετά από τρία χρόνια κράξιμο στη ΔΕΗ του γίγαντα Αρθούρου [Ζερβού], - απομεινάρι του ‘’κραταιού’’ ΠΑΣΟΚ, διατηρητέος σαν επιτυχημένος βεβαίως – βεβαίως, πήραν μέτρα. Τόπε προχτές ο υπουργός μας ο Μανιάτης, θα σας χρεώσουμε στους λογαριασμούς 0, 50 ευρώ και θα επανασυνδέσουμε όλες τις κομμένες παροχές. Ειλικρινά κρατιέμαι να μη βρίσω, κράτα επίπεδο που έλεγε ένας φίλος. Μα τι επίπεδο να κρατήσεις, εδώ μιλάμε για απάτη με μπόλικη δόση ανοησίας και λαϊκισμού. Ρε ΄΄νούμερα΄΄, γελοίοι, τροϊκανά φερέφωνα, πες και επανασυνδέεις, με τι θα πληρώσει τον λογαριασμό; Με τα ΄΄κάκαλα΄΄ του; Μου ήρθε λογαριασμός χωρίς προηγούμενη οφειλή για διαμέρισμα 80 τετραγωνικών, 480 ευρώ, έχοντας μέσα κάτι ακαταλαβίστικα ποσά. Πως θα τα πληρώσεις αυτά τα χρήματα; Είναι αίσχος αυτό που γίνεται. Πρόκειται για εγκληματική αλητεία. Τώρα κατάλαβε ο Αρθούρος της ΔΕΗ ότι χιλιάδες νοικοκυριά έχουν κομμένες παροχές; Που κοιμόσουν ηλίθιε; Και οι προϊστάμενοι του τι έκαναν; Μα ποιος ενδιαφέρεται για τους Έλληνες αγαπητέ μου, εδώ κινδυνεύει η Ελλάδα. Δεν βγαίνουν οι αριθμοί, δεν βγαίνουν. Πρέπει να μαζέψουμε χρήματα, να πληρώσουμε τους δανειστές. Δεν έχουμε χρόνο για κοινωνική πολιτική. Όσοι ζήσουν έζησαν, ας πεθάνουν οι άλλοι.
Αλλά πάντως μικτές επιτροπές από εκπροσώπους της πολιτείας, των δήμων και κοινωφελών οργανώσεων θα επιλαμβάνονται των περιπτώσεων που αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα. Δηλαδή ΄΄χέσε ψηλά κι αγνάντευε΄΄.
Ακούστε, αν μπορείτε, γιατί μάλλον πάσχετε από βαρηκοΐα, ανίκανοι και διεφθαρμένοι πολιτικοί του κώλου: Βρείτε τα χρήματα που η τάξη σας σε αγαστή συνεργασία με τους εθνικούς εργολάβους κατάκλεψε και επιστρέψτε τα στο κράτος. Δεν είναι που ο ΄΄πάνσοφος΄΄ λαός θα φέρει στη κυβέρνηση τον αριστερό συρφετό του ΣΥΡΙΖΑ και θα διαλύσει κι ότι ελάχιστο έχει απομείνει. Αυτό που εσείς πρέπει να σκεφτείτε είναι ότι θα σας λιθοβολήσουν, θα σας λιντσάρουν αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση που τέσσερα χρόνια τώρα πάει απ το κακό στο χειρότερο. Σταματήστε τη λαίλαπα. Μη το κάνετε για το λαό, γραμμένο τον έχετε εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Κάντε το για τα ακριβά σας τομάρια. Αλλάξτε τροπάρι. Τα χρέη τα δημιούργησε η ‘’συμπαθής’’ τάξη των πολιτικών. Η πλειοψηφία από εσάς συμμετείχε στο πανηγύρι. Είστε ή κλέφτες ή ανόητοι ή επιεικώς αδιάφοροι. Γιατί έπρεπε να σταματήσετε τη ληστεία της χώρας. Γιατί δεν έπρεπε να οδηγήσετε τη χώρα στα σαγόνια του καρχαρία – ΔΝΤ.
Ο λαός που πάμπολλες φορές έχω πει, έχει και αυτός καίρια ευθύνη, αφού επέλεγε τις κυβερνήσεις, πλέον θα έρθει σαν τιμωρός. Έχει φτάσει στα όρια αντοχής του. Όλα κρέμονται από μια λεπτή κλωστή.
Είθε οι συγκλητικοί να το αντιληφθούν, αν και πολύ αμφιβάλλω. Γιατί αυτοί νομοθετούν, κυβερνούν και σώζουν γενικώς. Άλλωστε τα παιδιά τους ή σπουδάζουν στα Λόντον σχουλς οφ εκονόμικς ή εργάζονται ανά τα Ευρώπας και τας Αμερικάς ή προετοιμάζονται να συνεχίζουν το έργο των γονέων τους. Και φυσικά έχουν ρεύμα, ζέστη, αυτοκινητάρες και οσονούπω έχουν να σκεφτούν το σκι στις Άλπεις. Αρκετά κουράστηκαν φέτος...να σώζουν. Χρειάζεται και ξεκούρασις.
Αλλά δυστυχώς αγαπητοί φίλοι οι φωνές μας βοούν στην έρημο.
Και στην Ελλάδα συνεχίζει να κάνει πολύ κρύο. Όχι μόνον στην ατμόσφαιρα αλλά και στις καρδιές μας.
Δεν ξέρω αν μπορείτε, πάντως εγώ το εύχομαι:
Υγιαίνετε αδέλφια!

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο κ. Αρβανίτης που τα γράφετε! Εμένα με συγκλονίζει η ιδέα μια μάνα να βλέπει το παιδί της να παγώνει και στην απελπισία της να το ζεστάνει να χρησιμοποιεί το αυτοσχέδιο μαγκάλι που έγινε αιτία του χαμού της μικρής, ΟΧΙ δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί να συμβεί αυτό σε μια μάνννα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.