2.480 € για προμήθεια 4 υπολογιστών και 2 εκτυπωτών από την Κοινωφελή.


Σε προμήθεια 4 υπολογιστών και 2 εκτυπωτών συνολικού κόστους 2.480 € προχώρησε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου. Το δικό μας σχόλιο είναι ότι δεν γίνεται να σχολιάσουμε, γιατί πολύ απλά δεν αναφέρεται περιγραφή των υλικών που προμηθεύτηκε η Κοινωφελής, όπως δεν γίνεται και περιγραφή των προσφορών επίσης.
Αν δεν ξέρεις τα χαρακτηριστικά των υλικών, τις δυνατότητες τους, την τεχνολογία τους, αν ήταν καινούργια ή μεταχειρισμένα κ.α δεν μπορείς να διατυπώσεις καμία κρίση και φυσικά αν δεν υπάρχει μία τεχνική έκθεση του τι υλικά ακριβώς ζητά η Κοινωφελής και δεν ξέρουμε με συνοπτική περιγραφή τι υλικά αφορούν οι δύο προσφορές, κανένας δεν μπορεί να κρίνει και η όλη παρουσίαση στα πρακτικά της συγκεκριμένης απ' ευθείας ανάθεσης, μοιάζει σαν να μας κοροϊδεύει.
Καλό είναι λοιπόν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ να γίνεται σωστή και ακριβής περιγραφή των υλικών ή της εργασίας, ώστε να υπάρχει και η δημόσια λογοδοσία πραγματικά, κάτι που είναι και το ζητούμενο.
Όλα τα παραπάνω που αναφέραμε δεν σημαίνουν επ' ουδενί ότι κακώς η Κοινωφελής προμηθεύτηκε τα συγκεκριμένα υλικά. Σίγουρα θα τα χρειαζόταν, υποψιαζόμαστε για τα ΚΔΑΠ, όπου υπάρχει και συνάδελφος Πληροφορικής. Εμείς αναφερόμαστε στην χρηστή οικονομική διαχείριση, στο σεβασμό των χρημάτων των δημοτών και στην δημόσια λογοδοσία.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

5 σχόλια:

  1. ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 500 ΕΥΡΩ. ΟΠΟΤΕ 4 ΕΠΙ 500 ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ 2000 ΚΑΙ 100 -150 ΕΥΡΩ Ο ΚΑΘΕ ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ φίλε 10:30 !και μένα δεν μου φάνηκε υπερβολικό το ποσό!Αλλά ως γνωστόν κυριαρχεί ο λαικισμός!

      Διαγραφή
  2. Άμα κάποιοι δεν καταλαβαίνουν αυτά που γράφουμε και σαν επαγγελματίες λαϊκιστές που είναι τα διαστρεβλώνουν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
    Για βοήθεια μπορούμε να επισυνάψουμε ένα κατάλογο με διάφορα είδη υπολογιστών με εύρος τιμών από 100 - 2000 ευρώ και ένα πίνακα με εκτυπωτές διαφόρων τεχνολογιών με εύρος τιμών από 30 - 1000 ευρώ.
    Φαίνεται κάποιοι ξέρουν πολύ καλά ότι ο σανός εδώ και χρόνια καταναλώνεται πολύ στο Ξηρόμερο και αυτό έχει αποδειχτεί περίτρανα.

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΑΝ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ Ν' ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ :
    ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΕΝΑ ΨΥΓΕΙΟ-ΜΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ-ΕΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
    ΠΑΜΕ ΣΕ ΔΥΟ-ΤΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ
    ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ. 20,30,50,100 ΕΥΡΩ
    ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ,
    ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ-ΠΟΛΙΤΩΝ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1:54
    Εμείς δέν είμαστε της αγοράς ερευνητές
    Είμαστε απλοί δημότες και τηλεθεατές
    Ολων των τοπικων Blogs και του Μύτικα-press !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.