175.087,93 € για το νέο κλειστό στον Αστακό καλείται να πληρώσει ο Δήμος Ξηρομέρου για υπερσυμβατικές εργασίες. Δικό μας επώνυμο σχόλιο.


Το ποσό των 175.087,93 €, επιπροσθέτως των χρημάτων που προβλέπει η σχετική σύμβαση, καλείται να πληρώσει ο Δήμος Ξηρομέρου στον ανάδοχο του έργου του νέου κλειστού του Αστακού. Το θέμα συζητείται πρώτο στη σειρά, στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει την Πέμπτη 31 Αυγούστου.
Για να σας κατατοπίσουμε με λεπτομέρεια, το θέμα έχει ως εξής:
Ο ανάδοχος του έργου ισχυρίζεται ότι εκτέλεσε στο νέο κλειστό του Αστακού, εργασίες που δεν περιλαμβάνονται στη υπογραφείσα σχετική σύμβαση για το έργο (υπερσυμβατικές εργασίες) και μάλιστα έχει συντάξει σχετικό πίνακα με περιγραφή και κοστολόγηση αυτών.
Προσέφυγε λοιπόν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, διεκδικώντας την πληρωμή του γι αυτές τις υπερσυμβατικές εργασίες και μάλιστα δικαιώθηκε με έκδοση απόφασης διαταγής πληρωμής για το παραπάνω αναφερόμενο ποσό, μιας και ο ίδιος ο Δήμος Ξηρομέρου με σχετικό του έγγραφο, βεβαιώνει την εκτέλεση των συγκεκριμένων υπερσυμβατικών εργασιών (αναγνώσατε με πολύ προσοχή αυτό το έγγραφο, θα καταλάβετε πολλά).
Επίσης ο Δήμος Ξηρομέρου έχει λάβει θετική γνωμοδότηση από Δικηγόρο, ώστε να μην ασκήσει ανακοπή στην εκδοθείσα διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου και να καταβάλλει το ποσό των 175.087,93 € στον ανάδοχο άμεσα, και έτσι να αποφύγει την δικαστική οδό, γλυτώνοντας τα δικαστικά έξοδα που θα προκύψουν και την δικαστική δαπάνη των 1.750 €, από την οποία ο ανάδοχος παραιτείται, με σχετική του υπεύθυνη δήλωση, αρκεί να εξοφληθεί άμεσα.
Όλα αυτά που σας προαναφέραμε μπορείτε να τα δείτε στο σχετικό έγγραφο εδώ, και εμείς το μόνο που θα σχολιάσουμε επώνυμα είναι: «ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ''Ο ΦΕΣΩΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ''. Παραδίδονται δωρεάν μαθήματα οικονομικής διαχείρισης. Κάντε τις εγγραφές σας έγκαιρα!!!».

6 σχόλια:

  1. ΕΝΑ ΑΠΛΟΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΣΟ "ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ" ΕΡΓΟ
    ΠΟΣΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να ρωτήσω εγώ κάτι τους "ειδικούς"?.αν πραγματικά έγιναν οι εργασίες δεν πρέπει η εταιρεία να πληρωθεί ? και πως κέρδισε το δικαστήριο τότε? δουλεύει καννένας τσάμπα και δεν το ξέρουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένας δεν δουλεύει τσάμπα και καλώς πληρώνεται κάποιος εύλογα για την δουλειά του. Το θέμα είναι άλλο. Όταν ο Δήμος απαντά στην αντιπολίτευση ότι είναι χρήματα του Θησέα που θα χανόταν και τελικά τα μισά χρήματα αποδεικνύεται είναι του δήμου.
      επισης ο νόμος προβλέπει το γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις όταν στην διάρκεια εκτέλεσης υπάρχει ουσιαστικά τροποποίηση της σύμβασης και δεν οδηγούμαστε κατευθείαν στη δικαστική οδό.
      δεν είμαστε βλάκες. καταλαβαίνουμε για πιο λόγο πάει έτσι η δουλειά.
      τελικά το κλειστό πόσο στοίχησε επίσημα και πόσο πραγματικά????
      έτσι που τα κάνει ο Δήμος μπορεί κάποιος να ελέγξει???
      ας κάνει μία ενημέρωση ο δήμος πόσο πήγε αυτό ο κούκος που τόσο πολύ ανάγκη είχε η αθλούμενη νεολαία του αστακού.

      Διαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε/η 5:58
    Επειδή με το ερώτημα σου ουσιαστικά απευθύνεσαι προς εμάς χρησιμοποιώντας το ειρωνικό ''ειδικοί'', σου απαντάμε ναι. Η εργολάβος πρέπει και επιβάλλεται να πληρωθεί για την εργασία που εκτέλεσε γιατί έτσι είναι το σωστό και πρέπον και σίγουρα και αυτή με τη σειρά της έχει χίλιες δύο υποχρεώσεις να εξοφλήσει από το συγκεκριμένο έργο.
    Άλλο είναι το θέμα που εμείς θίγουμε και είναι καθαρά πολιτικό. Αφορά το πως λειτουργεί ο Δήμος Ξηρομέρου και δεν θα πούμε τίποτα παραπάνω.

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι πολιτισμενοι ανθρωποι δεν πανε απο πριν στα δικαστηρια.
    Εκτος και αν δέν πληρωνονται για τον κόπο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολα τα παράδοξα εδώ τα μαθαίνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.