Ολοκληρώθηκαν χθες Κυριακή 6.1.2019, οι πετυχημένες εορταστικές εκδηλώσεις κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου, από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου.


Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου έδωσε ένα άλλο νόημα στα φετινά Χριστούγεννα για το Δήμο μας. Πραγματοποίησε δράσεις και εκδηλώσεις με διττό χαρακτήρα, από τη μια αυτόν της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, του σεβασμού στο συνάνθρωπο και της αλληλοβοήθειας και από την άλλη αυτόν της χαράς των εορτών, της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας.
Πρωταγωνιστές των εκδηλώσεών μας ήσασταν όλοι εσείς οι πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου αλλά και πολλοί επισκέπτες που βρέθηκαν κοντά μας για τις γιορτινές μέρες.
Η δημιουργική μας διάθεση αγκαλιάστηκε απ’ όλους τους Δημότες μικρούς και μεγάλους και η μεγάλη συμμετοχή σας έδειξε πως απολαύσατε την κάθε στιγμή στις φετινές εκδηλώσεις.
Συγκεκριμένα, σ’ ένα κατάμεστο χώρο (κλειστό γήπεδο μπάσκετ-ΔΑΚ Αστακού) συναντήθηκαν μικροί και μεγάλοι απ’ όλα τα χωριά του Δήμου Ξηρομέρου για να απολαύσουν την κοινή Χριστουγεννιάτικη γιορτή των 3 ΚΔΑΠ του Δήμου μας. Οι δράσεις της εκδήλωσης ήταν πολλές και αντιπροσώπευαν την εξαιρετική δουλειά που κάνουν καθημερινά στα ΚΔΑΠ οι εκπαιδευτικοί. Κουκλοθέατρο, ποιήματα, τραγούδια, κάλαντα από διάφορες περιοχές και χορευτικά παρουσιάστηκαν από τα παιδιά που παρακολουθούν τα προγράμματα των ΚΔΑΠ και καταχειροκροτήθηκαν από τους γονείς τους και όσους βρισκόταν στο χώρο. Η γιορτή έκλεισε με πολύ φαγητό, χορό και σόου από καλεσμένους ανιματέρ, φωτογραφίες με τον Αη Βασίλη και ζωγραφική προσώπου για τα παιδιά που το χάρηκαν με την ψυχή τους.
Στην εκδήλωση των ΚΔΑΠ ήταν εμφανής και η κοινωνική ευαισθητοποίηση των παιδιών και των εκπαιδευτικών τους. Είχαν ετοιμάσει πολλά και υπέροχα Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, γούρια, ημερολόγια, κ.α. και πραγματοποίησαν bazaar για φιλανθρωπικό σκοπό. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν να σημειωθεί ότι θα δοθούν στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, ενώ μέρος των χρημάτων με τα οποία αμείφθηκαν οι ανιματέρ θα χρησιμοποιηθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.
Η χαρά και η διασκέδαση συνεχίστηκαν και στο χώρο της πλατείας του Αστακού. Εκεί το γιορτινό τρενάκι, το παγοδρόμιο και τα σπιτάκια δράσεων έδωσαν ξανά ζωντάνια στην πλατεία του Αστακού και χάρισαν στιγμές απόλαυσης στα παιδιά και τους μεγάλους. Οι πολίτες του Δήμου μας επισκέφτηκαν την πλατεία, χάρηκαν τα παιχνίδια, φωτογραφήθηκαν στο ευχάριστο και στολισμένο περιβάλλον και απόλαυσαν φέτος δωρεάν αυτά που άλλοτε αναζητούσαν σε μεγάλες γειτονικές πόλεις. Να σημειωθεί ότι όλο το προσωπικό των ΚΔΑΠ στήριξε ενεργά αυτή τη δράση. Πραγματοποίησαν δραστηριότητες για συγκεκριμένες μέρες στα σπιτάκια που στήθηκαν στην πλατεία, έδωσαν χαρά στα παιδιά και μικρά δώρα.
Επειδή όμως τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο ψυχαγωγία, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου φρόντισε να δείξει για άλλη μια φορά τον κοινωνικό της χαρακτήρα και την βοήθειά της προς το συνάνθρωπο. Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και το πρόγραμμα στήριξης υπερήλικων Αλυζίας μοίρασε σε όλους τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες που επισκέπτεται καθημερινά αγαθά και εδέσματα με τις θερμότερες ευχές για ευχάριστες γιορτινές μέρες και για μια νέα χρονιά με υγεία, καλύτερη από την περσινή. Όλοι τους υποδέχτηκαν με χαρά και τους ευχαρίστησαν για την βοήθειά τους σε καθημερινή βάση.
Τέλος, να σημειωθεί ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση φρόντισε να αγοράσει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και να τα προσφέρει σε οικογένειες που πραγματικά το είχαν ανάγκη, χαρίζοντας έτσι λίγη ζεστασιά και αγάπη για τις γιορτινές ημέρες.
Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όσους ανταποκρίθηκαν και συνεισέφεραν με το δικό τους τρόπο στην υλοποίηση αυτών των εκδηλώσεων.
Υποσχόμαστε ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση θα είναι δίπλα σας και ελπίζουμε πως πετύχαμε να χαρίσουμε λίγη χαρά, βοήθεια και διασκέδαση τις Άγιες μέρες.
Πιστεύουμε στην συνέχεια της δημιουργικής μας πορείας και ευχόμαστε σε επόμενες εκδηλώσεις να είστε δίπλα μας ακόμα περισσότεροι. Δίνουμε ραντεβού για νέες πλούσιες πολιτιστικές δράσεις προς όφελος όλων των πολιτών του Δήμου μας.
Να έχετε μια καλή χρονιά με υγεία και αγάπη!

Για την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου

Ο Πρόεδρος

Γεωργούλας Κωνσταντίνος

















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.