Αρχοντοχώρι: Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε στη Παραλία Παλιόβαρκα (φωτογραφίες).Παρά το τσουχτερό κρύο και τον παγωμένο αέρα η τελετή αγιασμού των υδάτων τελέστηκε κανονικά, με κάθε ευλάβεια στο τελετουργικό, από την ενορία του Αγίου Σπυρίδωνα Αρχοντοχωρίου, για δεύτερη συνεχή χρονιά σε μια από τις παραλίες του Αρχοντοχωρίου, Λύσιμος (Παλιόβαρκα).
Εκεί έγινε η τελετή του αγιασμού των υδάτων, από τον ιερέα π. Αθανάσιο Φραγκοτάσιο, παρουσία πιστών καθώς και του Προέδρου του χωριού Γεωργίου Λιοντάκη, έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού, όπου 3 παλικάρια τολμηροί κολυμβητές βούτηξαν να πιάσουν τον Σταυρό, τιμώντας την παράδοση και παίρνοντας την ευλογία και την χάρη του Θεού. 
Και στους τρεις κολυμβητές που βούτηξαν για τον σταυρό, ο ιερέας χάρισε από μια εικόνα που έχει αποτυπωμένη τη βάπτιση του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό. Ο τυχερός που έπιασε το σταυρό ήταν ο Μήτσης Νικόλας του Γεωργίου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.