Θα πιάσουν τόπο τα 400 χιλιάρικα έκτακτη βοήθεια στο Δήμο Ξηρομέρου; Αυτό ενδιαφέρει τον κόσμο και την παράταξη μας.

 

Αστακός 21.2.2019
Δελτίο τύπου.

Πληροφορηθήκαμε και εμείς ότι ο Δήμος Ξηρομέρου ενισχύεται οικονομικά από το Υπουργείο Εσωτερικών με 400 χιλιάδες ευρώ, για τις πρόσφατες πλημμύρες και καταστροφές που είχαμε σε πολλά σημεία της Δ.Ε. Αστακού στον Δήμο μας.
Καταρχήν κάθε οικονομική ενίσχυση που λαμβάνει ο Δήμος μας, από εμάς, αφού θα καλύψει πραγματικές ανάγκες των πολιτών, είναι καλοδεχούμενη και γι αυτό δεν θα σχολιάσουμε την διαδικασία.
Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο και την παράταξη μας, είναι αυτά τα λεφτά να επενδυθούν στον Δήμο και να πιάσουν τόπο.
Πιστεύουμε ότι τα συγκεκριμένα χρήματα θα πρέπει να κατευθυνθούν προς ανακούφιση των περιοχών της Δ.Ε. Αστακού που επλήγησαν από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα, αφενός στο τομέα της μελέτης αντιπλημμυρικών έργων, σε γνωστά σημεία που έχουμε αποδεδειγμένα οξύ πρόβλημα και αφετέρου στον τομέα της αγροτικής οδοποιίας, μιας και σε αυτό το κομμάτι σαν Δήμος δεν έχουμε κάνει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια στο δίκτυο αγροτικών δρόμων που διαθέτουμε.
Και οι δύο αυτοί τομείς παρέμβασης που προτείνουμε, αφορούν πολλούς πολίτες, που αντιμετωπίζουν συχνά πλημμυρικά φαινόμενα σε συγκεκριμένες περιοχές με την πρώτη βροχή και πολλούς αγρότες και κτηνοτρόφους του Δήμου μας, οι οποίοι δεινοπαθούν για να μπορέσουν τα πάνε στα πράγματα και στις δουλειές τους, μιας και πολλοί αγροτικοί δρόμοι έχουν καταστεί αδιάβατοι και περιμένουν από τον Δήμο μία κάποια βοήθεια.

Προτείνουμε:
- Να αποσταλεί άμεσα, πρόσκληση προς τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για έκτακτη σύγκληση των Τοπικών Συμβουλίων.
- Να συγκληθούν έκτακτα τα Τοπικά Συμβούλια και να στείλουν τις προτάσεις τους, οι οποίες θα γνωστοποιηθούν σε όλους τους Δημοτικούς Σύμβουλους, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.
- Η αξιοποίηση των χρημάτων να γίνει μέσω μειοδοτικών διαγωνισμών, ώστε να μεγιστοποιηθεί το όφελος για τον Δήμο μας.

Επειδή κατά το παρελθόν η δημοτική αρχή δεν λειτούργησε με γνώμονα την καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων που έλαβε, ζητάμε την καλύτερη αξιοποίηση αυτών των χρημάτων, με σωστή διαχείριση τους και διαφάνεια.
Αυτό είναι το ζητούμενο για εμάς, λαϊκά να πιάσουν τόπο τα χρήματα που παίρνουμε και να χρησιμοποιηθούν καθαρά και μόνο στο σκοπό για τον οποίο εκταμιεύονται.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.