Σε τραγική κατάσταση το εσωτερικό δίκτυο οδοποιίας στην Δ.Ε. Αλυζίας.

Φωτογραφίες αρχείου από τον Ιούλιο του 2018, σε δρόμο του Μύτικα, όπου λακκούβες έκλεισαν με ιδιωτική πρωτοβουλία (δείτε εδώ). Σήμερα εκεί ο δρόμος είναι απροσπέλαστος από τις τεράστιες λακκούβες.
Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει στις υπόλοιπες Δ.Ε. του Δήμου Ξηρομέρου (υποψιαζόμαστε το ίδιο), αλλά σε όλα τα χωριά της Δ.Ε. Αλυζίας, η κατάσταση του δικτύου εσωτερικής οδοποιίας είναι τραγική, τριτοκοσμική και όποια άλλη λέξη εσείς θέλετε.
Ψάχνοντας μέσα στον πακτωλό απ' ευθείας αναθέσεων της δημοτικής αρχής, που ξεπερνάνε κατά πολύ τα 4 εκατομμύρια ευρώ, βρίσκουμε μόνο μία απ' ευθείας ανάθεση που αφορά οδοποιία σε οικισμό.
Είναι η 235/17.10.2014 απόφαση της Ο.Ε., όπου εγκρίνει δαπάνη και διαθέτει πίστωση 4.799,96 € για κάλυψη σε λακκούβες εσωτερικής Οδοποιίας Δ.Κ. Αστακού. Όσο και αν ψάξαμε, άλλη ανάθεση δεν βρήκαμε.
Βλέπουμε δαπάνες χιλιάδων ευρώ για αλσύλλια, για αντιπυρικές ζώνες, για φρεάτια ομβρίων, για καθαρισμούς σε λιμάνια, για κοινόχρηστους χώρους, για περιποίηση πρασίνου, για μπάρες, για λογισμικά, για καθαρισμούς προαυλίων, για καθαρισμών κοινοτικών καταστημάτων. Χιλιάδες ευρώ (πάνω από 400.000) για εργασίες και προμήθειες που πληρώνονται μέσω της δικαστικής οδού και χίλια δύο άλλα, όμως για το εσωτερικό οδικό δίκτυο των χωριών μας, που αφορά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την καθημερινότητα τους τίποτα.
Γνώμη μας είναι ότι θα έπρεπε μέσω πραγματικού μειοδοτικού διαγωνισμού, κάθε χρόνο, να γίνονται επιλεγμένες παρεμβάσεις βελτίωσης του εσωτερικού οδικού δικτύου των χωριών μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.