Διαταγή πληρωμής 13.736,93 € για προμήθειες με προφορικό τρόπο από τον Δήμο Ξηρομέρου. Δεν ασκεί ανακοπή η δημοτική αρχή.


Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου, δεν ασκείται ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής 01/2019, ποσού 13.736,93 €, που αφορά προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού.
Εδώ έχουμε άλλη μία περίπτωση του πολύ γνωστού φαινομένου που συνηθίζεται και λαμβάνει χώρα με μεγάλη συχνότητα στον Δήμο Ξηρομέρου, χωρίς απ' ότι φαίνεται κανείς να ενοχλείται και να ανησυχεί.
Αφορά την εκτέλεση έργων και προμηθειών με προφορικό τρόπο (γιατί και με ποιο δικαίωμα κάποιος αναθέτει με αυτό τον τρόπο; Από εδώ ξεκινάει το κακό), χωρίς αποφάσεις, χωρίς εγγραφές των αντίστοιχων ποσών στον Προϋπολογισμό, χωρίς εγγραφή στο Τεχνικό Πρόγραμμα, χωρίς πρωτόκολλα παραλαβής, χωρίς επιμετρήσεις, χωρίς τίποτα, δηλαδή μία διαδικασία τελείως στον αέρα που δεν μπορεί να ελέγξει κανείς και τίποτα.
Πως θα γίνει λοιπόν η πληρωμή σε αυτή την περίπτωση; Μην ανησυχείτε υπάρχει αναπτυγμένη η σχετική τεχνογνωσία, την οποία σας αναλύουμε παρακάτω εν συντομία.
Πολύ απλά σε μία ωραία άτυπη συμφωνία κυρίων, ο ενδιαφερόμενος προσφεύγει στην Δικαιοσύνη, ο Δήμος Ξηρομέρου όχι απλά δεν αμφισβητεί την απαίτηση, αλλά τουναντίον την αναγνωρίζει (οι ίδιοι που ανέθεσαν προφορικά δίνουν και βεβαίωση για το Δικαστήριο).
Με απόφαση του Δικαστηρίου και αφού ο Δήμος αναγνωρίζει την οφειλή, εκδίδεται η διαταγή πληρωμής, δεν ασκείται έφεση ανακοπής κατόπιν σχετικής γνωμοδοτήσεως Δικηγόρου και ο Δήμος Ξηρομέρου ή πληρώνει από το Ταμείο του Δήμου ή ακόμα «καλύτερα», εντάσσει με δόξα και τιμή την συγκεκριμένη απόφαση για αποπληρωμή στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «ΑΚΣΙΑ» που αφορά αυτές τις υποθέσεις, δηλώνοντας μάλιστα και ικανοποιημένος που δεν πληρώθηκαν από το Ταμείο του Δήμου αλλά από το Υπουργείο Εσωτερικών και τα γλιτώσαμε (!!!), ωσάν αυτά τα χρήματα να μην είναι του Ελληνικού Λαού που έχει ματώσει όλα αυτά τα χρόνια με τα μνημόνια, αλλά σαν να έπεσαν από τον ουρανό και μας τα χάρισαν.
Τόσο απλά.... τόσο νομότυπα..... μαθήματα χρηστής οικονομικής διοίκησης με νομότυπη σφραγίδα. Και έτσι ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα και τείνει να δικαιωθεί ένας καλός μας φίλος που υποστηρίζει φανατικά: «Φίλε, μνημόνια και τρόικα μέχρι να σβήσει ο ήλιος» και όπως πάει θα καταφέρει να μας πείσει και εμάς με τα συμβαίνοντα.
Αν δεν είναι έτσι όπως τα γράφουμε, ας βγει όποιος αξιωματούχος από τον Δήμο Ξηρομέρου θέλει να μας διαψεύσει και να εξηγήσει για πιο λόγο επιλέγεται σκοινί κορδόνι στον Δήμο Ξηρομέρου, αυτή η εξ ορισμού αδιαφανής διαδικασία οικονομικής διαχείρισης.
Εμείς ρωτάμε: ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ; ΑΡΑΓΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ; Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΑ; Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ; Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ; Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΩΠΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΛΑΛΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΝΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

3 σχόλια:

 1. βαζεις δυσκολα θεματα για απαντησεις

  δεν εχουμε οργισμενα δελτια τυπου απο εκπροσωπους του δημου γι αυτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όι πολιτικοί δεν είναι "πουκάμισα" να τους αλλάζουμε όποτε εμείς θέλουμε και αυτό διότι εκλέγονται από εμάς για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πολιτικής θητείας.
  Το Μάη όμως του 19 που πλησιάζει η ώρα της πολιτικής κρίσης, εύκολα μπορούμε και εάν θέλουμε να τους αφήσουμε να συνεχίσουν το έργο τους ή να τους αλλάξουμε.
  Από εμάς όλους εξαρτάται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ;
  ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ;
  ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ;
  ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΥΕΞΑΠΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΜΥΓΑ ΣΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ;
  ΚΑΝΕΝΑΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.