Προχωρούν οι επενδύσεις του 4άστερου και 5άστερου στον Μύτικα Αιτ/νίας. Ευοίωνες οι προοπτικές του τουρισμού στον Μύτικα.


Με πολύ χαρά παρατηρούμε εμείς και όλοι οι κάτοικοι της Αλυζίας, με γοργό ρυθμό να προχωράνε οι δύο μεγάλες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού στον Μύτικα Αιτ/νίας.

Μιλάμε συγκεκριμένα:
  • Για το 4άστερο κατάλυμα που είναι υπό ανέγερση εκτός σχεδίου πόλεως στη θέση «Βούρκο ή Παλιομάγαζα» στην Τ.Κ. Μύτικα, Δήμου Ξηρομέρου, Π.Ε. Αιτωλ/νίας και συγκεκριμένα δίπλα στο κάμπινγκ «Αλυζία». Η δυναμικότητα της μονάδας θα είναι 21 δωμάτια (16 δίκλινα, 5 τρίκλινα) με 47 κλίνες. Θα περιλαμβάνει πισίνα, αναψυκτήριο, εστιατόριο και πολλές άλλες παροχές.



  • Για το 5άστερο κατάλυμα ιδιοκτησίας «Αυδής Ξενοδοχειακή και Οικοτουριστική Ανώνυμη Εταιρεία», με τον διακριτικό τίτλο «Αίθων Α.Ε.», που είναι υπό ανέγερση εκτός σχεδίου πόλεως στη θέση «Αγία Σοφία» στην Τ.Κ. Μύτικα, Δήμου Ξηρομέρου, Π.Ε. Αιτωλ/νίας. Η δυναμικότητα της μονάδας είναι 154 κλίνες, θα περιλαμβάνει συνεδριακό κέντρο 450 θέσεων, χώρους άθλησης, εστιατόρια, αναψυκτήρια κ.α.



Επίσης σε διαδικασία ανακαίνισης βρίσκεται το ιστορικό μεγάλο Ξενοδοχείο «ΣΙΜΟΣ», στον κεντρικό πεζόδρομο του Μύτικα, το οποίο την νέα τουριστική σαιζόν, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα είναι σε λειτουργία.
Επίσης στον πάνω Μύτικα, στην θέση περιβόλια, συμπατριώτης μας Μυτικιώτης έχει στα σκαριά μεγάλη επένδυση σε τουριστικό κατάλυμα και ελπίζουμε σύντομα να τον δούμε να ξεκινά τις εργασίες.
Οι ιδιώτες επενδυτές λοιπόν ρισκάρουν και επενδύουν στον Μύτικα και δυστυχώς αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν, δηλαδή πρώτα οι ιδιώτες να κάνουν κινήσεις, να επενδύσουν, να ρισκάρουν και μετά ίσως ''ξυπνήσουν'' οι τοπικοί μας άρχοντες και πράξουν το καθήκον τους, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. Η τοπική διοίκηση έχοντας όραμα για τον τόπο να δημιουργεί τις προϋποθέσεις και οι ιδιώτες να έρχονται κατόπιν να επενδύουν.
Φυσικά όταν μιλάμε για δημιουργία προϋποθέσεων, μιλάμε για όλες εκείνες τις υποδομές που είναι απαραίτητες για να υπάρξει η πολυπόθητη ανάπτυξη και που ως τώρα με εγκληματική αμέλεια δεν έχουν προχωρήσει, αλλά τώρα σιγά σιγά φαίνεται κάποιες να δρομολογούνται και για κάποιες δυστυχώς έχουμε μόνο σκοτάδι.
Οδική σύνδεση Αλυζίας με Ιόνια Οδό στο ύψος του κόμβου Κουβαρά, βελτίωση δρόμου Μύτικας-Πάλαιρος-Βόνιτσα  για σύνδεση με αεροδρόμιο Ακτίου, βιολογικός Μύτικα, Κανδήλας και Βάρνακα, τουριστικό αγκυροβόλιο Μύτικα, επέκταση σχεδίου πόλης Μύτικα και εφαρμογή υφιστάμενου σχεδίου, αξιοποίηση παραλίας 3,5 χιλιομέτρων Μύτικα-Αρχοντοχωρίου ως Ξενοδοχείο «Θεσμός», νέο κτίριο Κ.Υ. Μύτικα, νέο κτίριο Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Μύτικα κ.α.
Σιγά  - σιγά πρέπει αυτές οι υποδομές να προχωρούν, να ξεμπλοκάρουν, να δρομολογούνται.

4 σχόλια:

  1. Οι τοπικοι αρχοντες να παραδειγματιστουν απο τον υποργο κ. Γωργιαδη και να πραξουν το καθηκον τους να διευκολυνουν τους ιδιωτες που θελουν να επενδυσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτακτική ανάγκη ο βιολογικός. Αν γίνουν όλα αυτά θα ρέει το σκατο μέχρι το γόνατο στο χωριό μέσα. Διότι αυτά τα ξενοδοχεία θα αποτελέσουν και διαφήμιση για το χωριό γενικότερα όχι μόνο για τις επιχειρήσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν υποθέσουμε ότι γίνουν όλες αυτές οι υποδομές στο επόμενο χρονικό διαστημα απο την πλευρά της πολιτείας,
    Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί χρονικά και η τουριστική σεζόν όπου είναι και το κυρίως ζητούμενο καί για την τουριστική περιοχή μας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.