Προσφυγή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εναντίον των αποφάσεων της Αποκεντρωμένης, που έκριναν νόμιμες τις αποφάσεις σύστασης των Δ.Σ. των Νομικών προσώπων του Δήμου Ξηρομέρου.


Σας ενημερώνουμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δια του επικεφαλής της κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη, ως έχει αναφέρετο δικαίωμα, έκανε προσφυγή, εναντίον των αποφάσεων της Αποκεντρωμένης, που επικύρωσαν ως προς την νομιμότητα τους τις αποφάσεις ορισμού μελών των Δ.Σ. των Νομικών προσώπων του Δήμου Ξηρομέρου.
Δεν ξέρουμε τι λόγους επικαλείται στην προσφυγή του ο κ. Γαλούνης και η παράταξη «Δυνατό Ξηρόμερο - Πρώτα ο πολίτης» ώστε να σας ενημερώσουμε, μιας και δεν εξέδωσε κάποιο σχετικό ενημερωτικό δελτίο τύπου επί αυτού.
Τους λόγους θα τους μάθουμε όταν θα υπάρχουν αποφάσεις επί των προσφυγών, είτε θετικές είναι αυτές, είτε αρνητικές, μιας και θα δημοσιευτούν στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και τότε με την σειρά μας θα σας ενημερώσουμε για τις λεπτομέρειες.
Φυσικά δεν ξεχνάμε ότι ο κ. Γαλούνης στην 5ετή θητεία του ως Δήμαρχος, κατακεραύνωνε την αντιπολίτευση όταν για οποιονδήποτε λόγο έκανε ανάλογη προσφυγή και μιλούσε πολύ σκληρά και με βαριές κουβέντες γι  αυτή την ενέργεια, που κατά εκείνον την θεωρούσε απαράδεκτη μιας και έβαζε εμπόδια στην ομαλή λειτουργία του Δήμου.


Για την υπόθεση και το θέμα που δημιουργήθηκε με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, που ορίστηκαν τα μέλη των Δ.Σ. των Νομικών προσώπων, σας ενημερώσαμε με πρόσφατο άρθρο μας (δείτε εδώ).

6 σχόλια:

  1. Εσυ απο την εμπειρια που εχεις πιστευεις οτι ο δημαρχος μπορει να προτεινει το ποιος θα ειναι απο την αντιπολιτευση στα νομικα προσωπα;δεν χρειαζεται να διαβασω κανενα νομο για να καταλαβω οτι ηταν λαθος η διαδικασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαστε υπέρμαχοι της απλής αναλογικής και υπέρ της αναλογικής εκπροσώπησης σε όλα τα όργανα του Δήμου.
    Πολιτική επιλογή της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν άλλη, άρα υπάρχει ένας νόμος σε ισχύ και σε αυτά τα πλαίσια είναι υποχρεωμένη να κινηθεί κάθε δημοτική αρχή.
    Ο νόμος είναι σαφής πόσους ορίζει ο Δήμαρχος και έτσι έγινε σε όλους τους Δήμους, χωρίς κανένα πρόβλημα.
    Επίσης είναι σαφές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση απεχώρησε πριν καν εκκινήσει η διαδικασία, κάτι που δεν εγινε σε κανεναν άλλο Δήμο και αυτό κάτι λέει.
    Επίσης σε αυτή την περίπτωση ο νόμος είναι σαφής τι γίνεται απουσία της αντιπολίτευσης και ποιος ορίζει.
    Αυτά ως προσωπική γνώμη, με επιφύλαξη, γιατί νομικά δεν γνωρίζουμε.
    Άλλοι τα ξέρουν όλα και τα κάνουν όλα.

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Γαλουνης και οι συμβουλοι του αποχωρησαν,εμειναν ομως καποιοι συμβουλοι του Σταικου .Εγω ρωταω ηταν σωστο να προτεινει ο δημαρχος ποιοι θα ειναι στις επιτροπες;δεν ειναι δικαιωμα της καθε παραταξης ποιον θα προτεινει; βασικα γι αυτο δημιουργηθηκε το προβλημα και για το γεγονος οτι ο δημαρχος ειπε οτι αν θελουμε θα μπει καποιος απο την αντιπολιτευση.Οποιος ηταν εκει η παρακολουθησε ηχογραφημενα την συνεδριαση ,καταλαβε οτι δεν ηξεραν καλα την διαδικασια.Επισης οποιος παρακολουθει το διαυγεια θα δει οτι εγινε διορθωση στα ονοματα των επιτροπων 3 φορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΠΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΟΠΟΙΟΝ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ Ο ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
      ΤΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΕΜΑΤΑ.

      Διαγραφή
  4. Ευτυχως που υπαρχουν τα ηχητικα πρακτικα πραγματι.
    ο γαλουνης αποχωρησε αρα γιατι. επειδη ο δημαρχος ειπε οτι επειδη βασει νομου εχει τα 3/5 , οπου η αντιπολιτευση δεν εχει μελος λογω των εξοφιτσιο ο ιδιος θα προτεινει ο του ζητησει η αντιπολιτευση για ειναι μεσα παροτι ο νομος την αφηνει εξω. γι αυτο σηκωσε αερηδες ο αδιαβαστος γαλουνβς
    ο δημαρχος προτεινε οπου δεν υπηρχε αξιωματικη αντιπολιτευση που αποχωρησε ,και η ελασονα ειπε δεν πρετεινει. οτι λεει ο νομος δηλαδη. Αυτη ειναι η απαντηση και αληθεια
    η ελασονα στην κοινωφελη προτεινε μελη της
    η ελασονα ψηφισε ολες τις προτασεις του δημαρχου με αστερισκο και επιφυλαξη
    ολα αυτα ειναι στα η ηχητικα πρακτικα και ευτυχως γιατι ετσι κανενας δεν μπορει να κανει το μαυρο ασπρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σκωθκε και εφυγε ρε παιδια
    δηλαδη τι επρεπε να μεινουν τα νομικα με τις διοικησεις γαλουνη?????
    του ρθε αυτουνου και εφυγε και θα σταματησουν οι διαδιασιες???
    θα χορευει ο δημος οπως χτυπα το ντεφι ο πρωην?????
    Δεν υπαρχουν αυτα
    Να καθοταν και θα εβαζε μελη παντου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.