Για πρώτη φορά η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη στον Κουβαρά, πραγματοποιείται σε πλαίσιο νομιμότητας. Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη.


Με σημερινή απόφαση της Αποκεντρωμένης, εγκρίθηκε ως προς την νομιμότητας της η απόφαση του Δήμου Ξηρομέρου για πραγματοποίηση και φέτος του «Ξηρομερίτικου Παζαριού» στον κόμβο Κουβαρά και αυτό συνέβη για πρώτη φορά, μιας και τα προηγούμενα χρόνια η συγκεκριμένη εμποροπανήγυρη γίνονταν, ενώ η Αποκεντρωμένη την έκρινε πάντα εκτός νομιμότητας. Είναι μία υπόθεση για την οποία σας είχαμε ενημερώσει αναλυτικά πολύ πρόσφατα (δείτε εδώ).
Έτσι λοιπόν η νέα δημοτική αρχή και ο «άπειρος» Δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης, με την βοήθεια των συνεργατών του, με απλές και αυτονόητες κινήσεις, κατάφερε εντός μόλις 2 μηνών, να πραγματοποιήσει σε πλαίσιο νομιμότητας μια εκδήλωση, που κάποιοι παρουσιαζόμενοι ως πολύ «έμπειροι» και «γνώστες», δεν το κατάφεραν επί 5 συναπτά χρόνια, με τις αποφάσεις τους συνεχώς να ακυρώνονται ως προς την νομιμότητα τους από την Αποκεντρωμένη, κάτι που αποτελούσε ντροπή και στίγμα για τον Δήμο Ξηρομέρου, φέρνοντας τον απέναντι στον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου και στον Δήμο Αγρινίου, που θεωρούσαν εύλογα ότι με όλο αυτό το άναρχο που συνέβαινε κάθε χρόνο στο πανηγύρι Κουβαρά, ουσιαστικά υπήρχε θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού προς τον εμπορικό κόσμο του Αγρινίου, αλλά και του Δήμου Ξηρομέρου, όταν παράδειγμα αυτή η εκδήλωση κρατούσε εκεί για 2 εβδομάδες (έχει γίνει) και πολλά άλλα εκτός ελέγχου που συνέβαιναν. Τι σόι πανηγύρι είναι αυτό που κρατά παράδειγμα για 2 εβδομάδες;
Με την έγκριση κανονιστικής απόφασης, που θα πάει για να πάρει ΦΕΚ, η οποία ψηφίστηκε στην έναρξη της θητείας της νέας δημοτικής αρχής όπως ο νόμος προβλέπει, λύνονται πολλά θέματα που είχαν να κάνουν με την διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης και αφορούν θέματα ασφαλείας, καθαριότητας, ελέγχου των πωλούμενων προϊόντων, υποχρεώσεων των μικροπωλητών, χρονικής διάρκειας, κόστους θέσης ανά μικροπωλητή, ο οποίος τώρα θα πληρώνει απ' ευθείας στον Δήμο, ώστε να παίρνει σχετική άδεια, έλεγχο εκ μέρους του Δήμου με συγκεκριμένα ονόματα στην επιτροπή για το παζάρι, κυκλοφοριακών ρυθμίσεων κλπ.
Επίσης λύνεται και ένα σημαντικό θέμα, αυτό της οικονομικής διαχείρισης, μιας και όλα τα χρήματα θα είναι πάνω από το τραπέζι και θα εγγράφονται στον Προϋπολογισμό του Δήμου, με το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίζει για την διάθεση τους και δεν θα συμβαίνει όλο αυτό το πλαίσιο αδιαφάνειας που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, όπου κανείς δεν ήξερε πραγματικά πόσα χρήματα εισπράττει ο Δήμος από αυτή την υπόθεση και πως αυτά διαχειρίζονταν, δεν ήξερε πόσο κρατά το παζάρι, 7 ημέρες, 9 ημέρες, 14 ημέρες (ναι έχει κρατήσει και τόσο) και όλα ήταν στον αέρα, χωρίς να μπορεί να ελέγξει κανείς και τίποτα.
Έτσι ο Δήμος Ξηρομέρου, ορίζει τους κανόνες και παίρνει αυτό που δικαιούται από αυτή την υπόθεση, ένα σημαντικό έσοδο, δημιουργεί και κάνει θεσμό μία εκδήλωση που οι πολίτες την στηρίζουν έμπρακτα πολλά χρόνια, χωρίς να έρχεται σε σύγκρουση με τον εμπορικό κόσμο της περιοχής και γειτονικούς Δήμους.
Εμείς προσωπικά όλα αυτά τα χρόνια ήμασταν υπέρ του συγκεκριμένου παζαριού, μας αρέσει όλο αυτό το χρώμα και το μωσαϊκό ανθρώπων που συναντούσαμε ως τακτικοί επισκέπτες του παζαριού, μας αρέσει που βρίσκαμε κάποια πράγματα για αγορές σε πολύ χαμηλές τιμές, ήταν μια στιγμή χαράς η επίσκεψη μας εκεί, χωρίς αυτό να μας εμποδίζει να είμαστε όσον αφορά τον Δήμο Ξηρομέρου, κατά της όλης αυτής εσκεμμένης άναρχης κατάστασης που επικρατούσε, όπου όλα ήταν στον αέρα και το εσκεμμένη το λέμε γιατί τα 5 χρόνια, είναι πάρα πολλά ώστε να φροντίσεις κάτι να το κάνεις να γίνεται σωστά.
Δεν μπορεί σε αυτό τον Δήμο να θέλουν σώνει και καλά να μας πείσουν κάποιοι τοπικοί «γκουρού» της αυτοδιοίκησης, ότι όλα για να γίνουν και να λειτουργήσουν πρέπει να γίνονται παράνομα. Για όνομα του Θεού κύριοι!!!!
Δεχόμαστε ότι κάποιες φορές το επωφελές μπορεί να χρειαστεί και να γίνει λίγο με πλάγιο τρόπο, λίγο εκτός απόλυτης νομιμότητας, ζούμε και εμείς στον πραγματικό κόσμο και στην πιάτσα, αλλά αυτό θα είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ο κανόνας όπως κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν.
Επίσης και η νομιμότητα δεν συνεπάγεται πάντα ότι όλα θα είναι και καθαρά. Εδώ μετράει ο αξιακός κώδικας και η εντιμότητα του καθενός, όμως η τήρηση της νομιμότητας, όταν είναι πολύ απλό και εύκολο να επιτευχθεί, πρέπει να το επιδιώκουμε, γιατί έτσι διασφαλίζει κατά μεγαλύτερο ποσοστό και την διαφάνεια και την χρηστή οικονομική διαχείριση και στην συγκεκριμένη περίπτωση αποδείχτηκε εν τοις πράγμασι, ότι ήταν κάτι πολύ απλό να γίνει νόμιμα και κάποιοι μέχρι τώρα δεν το φρόντισαν, γιατί πολύ απλά δεν το ήθελαν και αυτή είναι η αλήθεια των γεγονότων.
Επίσης είναι να απορείς, πως αυτοί που τόσα χρόνια με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, άφησαν κάτι να είναι εσαεί παράνομο, ενώ αποδείχτηκε από τα πραγματικά γεγονότα ότι ήταν απλούστατο να νομιμοποιηθεί, έρχονται σήμερα και κουνούν επιδεικτικά το δάχτυλο, ξιφουλκούν και ζητούν και τα ρέστα, από αυτούς που με απλές κινήσεις, ήρθαν και βάλανε τάξη σε μία υπόθεση που προκαλούσε πολλές περίεργες συζητήσεις!!! Είναι κάτι που πραγματικά, αν μη τι άλλο ξενίζει για το «θάρρος» και την αμετροέπεια κάποιων.
Νομίζουν ότι για να «δικαιωθούν» θα πρέπει και η νέα δημοτική αρχή να εφαρμόζει και αυτή αυτοσχεδιασμούς και κομπογιαννιτισμούς. Για την συγκεκριμένη εμποροπανήγυρη, για να είσαι υπέρ πρέπει να ακολουθήσεις την λάθος πεπατημένη της τέως δημοτικής αρχής και μοιράζουν μάλιστα οι ίδιοι και πιστοποιητικά, ποιοι θέλουν την εμποροπανήγυρη και ποιοι όχι!!!
Θέλουμε την εμποροπανήγυρη αλλά σε πλαίσιο νομιμότητας, χωρίς να ερχόμαστε σε σύγκρουση με τους επαγγελματίες εμπόρους και γειτονικούς Δήμους, τόσο απλό, τόσο εύκολο να γίνει μέσα σε πλαίσια νομιμότητας, αποδείχτηκε ότι έτσι είναι και από εδώ και πέρα θα γίνεται σωστά και νόμιμα.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο της έγκρισης της Αποκεντρωμένης, προς επιβεβαίωση των λεγομένων μας.

3 σχόλια:

 1. ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΕ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

  ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σας είναι δύσκολο να παραδεχθείτε δημόσια πως η απόφαση αυτή που χρειαζόταν την απόλυτη πλειοψηφία δήλωση 14 ψήφους και η δέκατη τέταρτη ήταν η ψήφος του Σταικου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ενα ενα τα κολπα των προηγουμενων θα τελειωσουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.