Ενισχύει την τεχνική υπηρεσία με ειδικούς συνεργάτες ο Δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης.


Στην πρόσληψη τριών ειδικών συνεργατών προχώρησε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης, βάση του νόμου, με βασική στόχευση την ενίσχυση της Τεχνικής Υπηρεσίας. Πρόκειται για μία Αρχιτέκτονα Μηχανικό, μία Πολιτική Μηχανικό και έναν Νομικό.
Η επώνυμη γνώμη μας είναι ότι ο Δήμαρχος πράττει σωστά που κάνει αυτή την επιλογή και όχι το γνωστό και σύνηθες. Κατανοεί και αντιλαμβάνεται την εμφανέστατη υποστελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξηρομέρου, που όλοι την γνωρίζουν και την ομολογούν, η οποία διαθέτει σήμερα μόνο μία Πολιτική Μηχανικό, η οποία προσπαθεί απεγνωσμένα να ανταποκριθεί και να τρέξει όλες τις υποθέσεις που άπτονται της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξηρομέρου. 
Γνωρίζει πολύ καλά ότι η πιο νευραλγική υπηρεσία για την αναπτυξιακή πορεία των Δήμων, είναι η Τεχνική Υπηρεσία και με αυτό το κριτήριο προχωρά σε αυτή την επιλογή. Οποιοσδήποτε Δήμος χωρίς πλήρη και λειτουργική Τεχνική Υπηρεσία, είναι Δήμος κουλός και στο Δήμο Ξηρομέρου οι λίγοι εργαζόμενοι που την στελεχώνουν, σήμερα τρέχουν και δεν φτάνουν.
Τα καθήκοντα βέβαια των ειδικών συνεργατών είναι γνωστά και περιγράφονται στον νόμο. Είναι κυρίως συμβουλευτικά και σίγουρα οι συγκεκριμένοι βάση του νόμου δε μπορούν να υπογράφουν μελέτες. Όμως με κοινή λογική όλοι καταλαβαίνεται ότι κανείς δεν τους εμποδίζει να μπορούν να συνεπικουρούν την Τεχνική Υπηρεσία για την εκπόνηση και ωρίμανση μελετών, στην προετοιμασία δημοπρατήσεων και στην προετοιμασία υλοποίησης δημοσίων συμβάσεων έργων και προμηθειών, να τρέχουν πολλές εργασίες γραφείου και ανταλλαγής εγγράφων με δημόσιες υπηρεσίες που είναι χρονοβόρες και θέλουν ξεχωριστή και συνεχή παρακολούθηση, να κάνουν τις πολλές προφορικές συνεννοήσεις που απαιτούνται ώστε έργα και προμήθειες να τρέχουν και να υλοποιούνται γρήγορα και όχι να βαλτώνουν για μήνες.
Επίσης εξυπακούεται ότι κάθε Δήμος χρειάζεται νομική υποστήριξη και επειδή ο δικός μας Δήμος δεν διαθέτει νομική υπηρεσία, ένας ειδικός συνεργάτης σε αυτόν τον τομέα είναι χρήσιμος, ειδικά στον δικό μας Δήμο που έχει πολλά ανοικτά μέτωπα με την δικαιοσύνη και έρχονται και άλλα, σοβαρά και ενδιαφέροντα.
Περιμένουμε λοιπόν να δούμε και να κρίνουμε το έργο που θα προσφέρουν οι συγκεκριμένοι τρεις ειδικοί συνεργάτες, γιατί τελικά αυτό ενδιαφέρει τους δημότες.
Δείτε εδώ, εδώ και εδώ τις τρεις προσλήψεις.

5 σχόλια:

 1. Δεν μπορούν να υπογράφουν μελέτες..
  Συμβουλευτικος ο ρόλος τους..
  Άρα πως ενισχύουν την τέχνη η υπηρεσία που να τονίσω δεν υφίσταται στο Δήμο;
  Πάλι προπαγάνδα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γράψαμε:

  ''Τα καθήκοντα βέβαια των ειδικών συνεργατών είναι γνωστά και περιγράφονται στον νόμο. Είναι κυρίως συμβουλευτικά και σίγουρα οι συγκεκριμένοι βάση του νόμου δε μπορούν να υπογράφουν μελέτες. Όμως με κοινή λογική όλοι καταλαβαίνεται ότι κανείς δεν τους εμποδίζει να μπορούν να συνεπικουρούν την Τεχνική Υπηρεσία για την εκπόνηση και ωρίμανση μελετών, στην προετοιμασία δημοπρατήσεων και στην προετοιμασία υλοποίησης δημοσίων συμβάσεων έργων και προμηθειών, να τρέχουν πολλές εργασίες γραφείου και ανταλλαγής εγγράφων με δημόσιες υπηρεσίες που είναι χρονοβόρες και θέλουν ξεχωριστή και συνεχή παρακολούθηση, να κάνουν τις πολλές προφορικές συνεννοήσεις που απαιτούνται ώστε έργα και προμήθειες να τρέχουν και να υλοποιούνται γρήγορα και όχι να βαλτώνουν για μήνες''.

  Όποιος με στοιχειώδη κοινή λογική κατάλαβε.
  Για τα περί προπαγάνδας, εμείς δεν μπορούμε να βοηθήσουμε.
  Οι πολίτες εξέλεξαν με συντριπτική πλειοψηφία την νυν δημοτική αρχή. Εμείς 1 ψήφο είχαμε.

  ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν δεν υφίσταται τεχνική υπηρεσία φίλε μου τότε ποιος δρομολογεί τις μελέτες στο Δήμο Κ ένα σωρό άλλα θέματα που προκύπτουν καθημερινά? Είσαι πολύ εμπαθής τελικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στοιχειωδη κοινη λογικη;
  Τι ειναι αυτο.
  Μα ΑΝ υπηρχε στους πολλους, σαν χωρα θα ειμασταν
  δεκαετιες μπροστα.
  Το ξαναλεω.Στου κουφου την πορτα
  παρε την πορτα και φυγε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΕ ΛΥΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΒΑΛΟΥΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.