Σπύρος Ζώγας-Πρόεδρος Παλαιομάνινας: Να αποκατασταθούν οι ζημιές στο Λαογραφικό Μουσείο που οφείλονται σε κακοτεχνίες και προχειρότητες.Με αφορμή τις πρόσφατες ζημιές του κτηρίου που στεγάζει το λαογραφικό μουσείο του χωριού μας, νιώθω την ηθική υποχρέωση να πάρω θέση, πρώτον ως κάτοικος και δεύτερον ως Πρόεδρος της κοινότητας Παλαιομάνινας, της οποίας οι κάτοικοι μου έκαναν την ιδιαίτερη τιμή να με εκλέξουν. Το κτήριο και το λαογραφικό μουσείο που στεγάζεται μέσα σε αυτό, θα μπορούσε και θα έπρεπε να αποτελεί μια πολιτισμική αναφορά για τον τόπο μας, και την κληρονομιά μας. Αντί αυτού σήμερα το λαογραφικό μουσείο αποτελεί μια τρανταχτή αναφορά κακοτεχνίας και κατασκευαστικής προχειρότητας. 
Και αυτό διότι η κατάσταση του μουσείου σήμερα, πέρα από την απέραντη θλίψη που μας γεμίζει από τις πρόσφατες ζημιές που υπέστη, μας δημιουργεί και ένα ερώτημα. Πρόκειται περί κακοτεχνίας ή αμέλειας; Και το λέω αυτό γιατί δεν θέλω να σκεφτώ κάτι άλλο! Τα αρμόδια θεσμικά όργανα πρέπει να απαντήσουν.
Όπως επίσης η νέα Δημοτική Διοίκηση Ξηρόμερου, πρέπει να αναλάβει την επισκευή του κτηρίου που στεγάζει το λαογραφικό μουσείο με ότι αυτό συνεπάγεται. 
Για το λόγο αυτό είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς κύριο Λευτέρη Μάντζαρη, ο οποίος μαζί με τον Δήμαρχο από την πρώτη στιγμή έδειξαν ενδιαφέρον και ήρθαν αμέσως και οι ίδιοι να δουν από κοντά το μέγεθος της ζημιάς. Συμφωνήσαμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επισκευαστεί ο χώρος που στεγάζει το μουσείο όσο το δυνατόν ταχύτερα.
Σε μια εποχή που οι αξίες είναι τόσο ρευστές, η παράδοση και τα ήθη μας δοκιμάζονται από την καθημερινή μας αποξένωση από τις ρίζες μας, το κτήριο το οποίο είναι 120 χρονών και ήταν το σχολείο για πολλές γενιές των κατοίκων του χωριού μας, μαζί με το λαογραφικό μουσείο που στεγάζει μέσα, αποτελεί φάρο για το τόπο μας και είναι αναμφίβολα ένα κομμάτι από την ιστορία μας. 

Ζώγας Σπύρος

Πρόεδρος Παλαιομάνινας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.