Επιστροφή στις νίκες για την Α.Ε. Αλυζίας. Εντός έδρας επικράτηση με 2 - 1 με αντίπαλο τον Ιδομενέα Εμπεσσού. Ανέβηκε στην 2η θέση η ομάδα μας.


Μία δύσκολη αλλά δίκαιη νίκη έκανε η Α.Ε. Αλυζίας την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στον εντός έδρας αγώνα της με αντίπαλο τον Ιδομενέα Εμπεσσού. Μετά και την 11η αγωνιστική, η ομάδα μας ξαναμπήκε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία του 2ου Παναμβρακικού.
Η ομάδα μας λοιπόν βρίσκεται πλέον στην 2η θέση με 18 βαθμούς και συνεχίζει την πορεία της στο φετινό μικρό πρωτάθλημα των 8 ομάδων και σύνολο 14 αγωνιστικών, το οποίο αμέσως μετά την λήξη του, θα ακολουθήσει ένα νέο μίνι πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών, με τρεις νέους ομίλους, που θα σχηματιστούν από τους τέσσερις πρώτους των τριών τωρινών ομίλων.
Από αυτό το μίνι πρωτάθλημα των 3 νέων ομίλων, ο πρώτος κάθε ομίλου θα ανέβει στην Α' κατηγορία. Αναλυτικά δείτε εδώ την προκήρυξη των πρωταθλημάτων και πως θα γίνει ο προβιβασμός από την Β΄κατηγορία στην Α' κατηγορία (σελ. 13, επισημασμένο με κίτρινο από εμάς).
Σε μία γενική κριτική του αγώνα θα λέγαμε ότι η Α.Ε. Αλυζίας έκανε μία πολύ καλή εμφάνιση, είχε την υπεροχή στα σημεία του αγώνα, με την πολύ καλή και σκληρή ομάδα του Ιδομενέα Εμπεσσού, η οποία αδικείται από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας και σίγουρα άξιζε να είναι παραπάνω στον βαθμολογικό πίνακα.

Α' ημίχρονο.
Στο 1ο λεπτό, εκτέλεση κόρνερ με τον Πάνο Κεραμίδα για την Α.Ε. Αλυζίας, μόνος αφύλαχτος στην μεγάλη περιοχή ο Νίκος Λυγκώνης (Καρύπης), λίγο άουτ το σουτ.
Στο 5ο λεπτό, πάσα του Ανδρέα Γεωργαλή για την Α.Ε. Αλυζίας στον μικρό Αλέξη Οικονόμου, σουτ από καλή θέση, αποκρούσει με δυσκολία ο τερματοφύλακας του Εμπεσσού. Στην ίδια φάση φαρμακερή αντεπίθεση για τον Εμπεσσό, με τον σέντερ φορ τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Α.Ε. Αλυζίας Ανδρέα Γιαννείο, η μπάλα τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι. Πολύ όμορφη φάση και τυχερή η ομάδα μας γλιτώνει να δεχτεί το γκολ και να βρεθεί από την έναρξη του αγώνα να κυνηγά το σκορ.
Στο 20ο λεπτό, εκτέλεση κόρνερ για τον Εμπεσσό, κεφαλιά του αρχηγού της ομάδας, λίγο άουτ η μπάλα.
Στο 25ο λεπτό, γρήγορος και υπέροχος συνδυασμός των παικτών της Α.Ε. Αλυζίας Πάνου Κεραμίδα και Αλέξη Οικονόμου, τελικός αποδέκτης της μπάλας στην μεγάλη περιοχή ο Ανδρέας Γεωργαλής, ο οποίος με δύο διαδοχικές τρίπλες αδειάζει δύο αντιπάλους και με ωραίο πλασέ κάνει το 1 - 0 για την Α.Ε. Αλυζίας. Πιθανόν να είναι το πιο όμορφο γκολ της Α.Ε. Αλυζίας στο φετινό πρωτάθλημα, μιας και εκτός από την δύσκολη τελική προσπάθεια με τις τρίπλες, υπήρχε και ο ο αρχικός όμορφος συνδυασμός.

Β' ημίχρονο.
Στο 50ο λεπτό, ο τερματοφύλακας της Α.Ε. Αλυζίας Ανδρέας Γιαννείος, αποκρούει τετ α τετ του Εμπεσσού.
Στο 57ο λεπτό, μπάσιμο από δεξιά από τον Πάνο Κεραμίδα, πολύ δυνατό το σουτ που εξαπολύει, αποκρούει ο τερματοφύλακας του Εμπεσσού και η μπάλα πάει κατόπιν στο κάθετο δοκάρι και κόρνερ.
Στο 60ο λεπτό, σέντρα από δεξιά για την Α.Ε. Αλυζίας, η μπάλα φτάνει στον Βασίλη Γεωργαλή (Πλίθας), ο οποίος δεν αφήνει την ευκαιρία να χαθεί και κάνει το 2 - 0 για την Α.Ε. Αλυζίας.
Στο 76ο λεπτό, δυνατό σουτ από το αριστερό μπακ του Εμπεσσού, αποκρούει ο Ανδρέας Γιαννείος.
Στο 79ο λεπτό, εκτέλεση φάουλ από αριστερά για τον Εμπεσσό, κεφαλιά προ της εξόδου του Ανδρέα Γιαννείου, γκολ για τον Εμπεσσό και μείωση του σκορ σε 2 - 1 και το παιχνίδι αποκτά ενδιαφέρον ξανά, με τον Εμπεσσό να θέλει την ισοφάριση.
Στο 81ο λεπτό, πάσα του Πάνου Κεραμίδα στον Ανδρέα Γεωργαλή, σουτ μόνος αφύλαχτος, άουτ η μπάλα.
Στο 88ο λεπτό, κόκκινη κάρτα για τον αρχηγό του Εμπεσσού, για πολύ έντονη διαμαρτυρία για ένα κόρνερ.
Στο 90ο λεπτό σέντρα για την Α.Ε. Αλυζίας με τον Δημήτρη Ζέππο, κεφαλιά ο Αντώνης Χριστονίκος, λίγο άουτ η μπάλα.
Με την λήξη του αγώνα, έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες του προπονητή του Ιδομενέα Εμπεσσού και δύο παικτών προς το διαιτητικό τρίο, για την φάση της αποβολής του αρχηγού με το κόρνερ, αλλά και για την διαιτησία συνολικά.

Ενδιαφέροντα:
  • Ο ποδοσφαιριστής Κώστας Ταμπάκης, ζήτησε την ελευθέρας του από το Δ.Σ. της Α.Ε. Αλυζίας, κάτι το οποίο έγινε δεκτό, με το Δ.Σ. της ομάδας να τον ευχαριστεί για την μέχρι σήμερα προσφορά του στην ομάδα.
  • Ο ποδοσφαιριστής Σπύρος Κατσαούνης, σε συνεννόηση με ''Χαμόγελο του Παιδιού'', εθελοντικά και αφιλοκερδώς προσέφερε τις οδοντιατρικές του υπηρεσίες σε μικρά παιδιά των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της Αλυζίας και το Δ.Σ. της Α.Ε. Αλυζίας τον συγχαίρει για την ενέργεια του.
Φωτογραφίες κα Γιάννα Παληογιάννη.
Φωτογραφίες κα Γιάννα Παληογιάννη.
Φωτογραφίες κα Γιάννα Παληογιάννη.
Φωτογραφίες κα Γιάννα Παληογιάννη.
Φωτογραφίες κα Γιάννα Παληογιάννη.
  • Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα, έχει εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Αιμοδοτών «Ο Άγιος Παντελεήμων». Το Δ.Σ. της Α.Ε. Αλυζίας ζήτησε από την ΕΠΣΝΑ, την μετάθεση του επόμενου αγώνα της Α.Ε. Αλυζίας από Κυριακή 26 Ιανουαρίου για Σάββατο 25 Ιανουαρίου, διότι πολλοί παίκτες είναι εθελοντές αιμοδότες και θέλουν να συμμετέχουν στην εν λόγω αιμοδοσία. Το αίτημα έγινε δεκτό και παρακινούμε όλους τους συμπατριώτες μας, να δώσουν 20 λεπτά από το χρόνο τους και να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία.
Ακολουθούν όλα τα αποτελέσματα και η βαθμολογία μετά την 11η αγωνιστική (από το www.olatagoal.gr).


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.