Νέα ανακοίνωση για διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις. Προθεσμία έως 31 Μαρτίου 2020.


Με κοινοποιημένο e-mail προς όλα τα τοπικά ΜΜΕ, ο Δήμος Ξηρομέρου υπενθυμίζει και προτρέπει τους δημότες, να εκμεταλλευτούν την δυνατότητα που έχουν μέχρι 31.3.2020, για τη διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων τους, χωρίς πρόστιμα & προσαυξήσεις, βάσει της παρ. 2 του άρθρου 51 του Ν. 4647/2019 (ΦΕΚ 204/16-12-2019 τ. Α’).
Οι υπηρεσίες του Δήμου Ξηρομέρου επισημαίνουν, πως ο Δήμος μέσω προγράμματος, θα αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία ακινήτων των δημοτών, όπως αυτά έχουν δηλωθεί στο Ε9 και για τις τυχόν διαφορές που θα προκύψουν κατόπιν λήξης της προθεσμίας, σύμφωνα με την νομοθεσία προβλέπεται να επιβληθούν αναδρομικά πρόστιμα για χρονικό διάστημα 5 ολόκληρων ετών.
Συμπερασματικά, είναι προς το συμφέρον των δημοτών η έγκαιρη διόρθωση των τετραγωνικών προς την Υπηρεσία Εσόδων του Δήμου, γιατί θα είναι πραγματικά άδικο από αμέλεια και αδιαφορία, να κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά πρόστιμα 5ετίας.
Δείτε την επανάληψη της σχετικής ανακοίνωσης:

Αστακός, 02.01.2020
Aριθ. πρωτ.: 23
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΑΣΤΑΚΟΣ 300 06
ΤΗΛ.: 26463 60500 /46

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ & ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 51 του Ν. 4647/2019 (ΦΕΚ 204/16-12-2019 τεύχος Α') «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις»:
«Οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31.3.2020, χωρίς την επιβολή προστίμων για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγούμενου εδαφίου υπολογίζονται και οφείλονται μόνο από την 1η.1.2020».
Με την νομοθεσία που ίσχυε μέχρι και την ψήφιση του ως άνω νόμου, σε περίπτωση διασταύρωσης των τετραγωνικών μέτρων που δηλώνονταν στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος με τα δηλωμένα στο Ε9 διαπιστωνόταν ανακολουθία, οι δημότες αντιμετώπιζαν αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών τελών για τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους, καθώς επίσης και πρόστιμα με προσαυξήσεις.
Σας καλούμε λοιπόν να εκμεταλλευτείτε την παραπάνω νομοθετική ρύθμιση, η οποία έχει διορία την 31η Μαρτίου 2020, με την οποία ουσιαστικά τακτοποιείτε τις τυχόν εκκρεμότητες των τετραγωνικών μέτρων της ιδιοκτησίας σας με τον Δήμο, χωρίς την επιβολή προστίμου.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται σε φωτοαντίγραφα είναι:
1. Αίτηση (διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Δήμου www.dimosxiromerou.gr (δείτε εδώ) - παρέχεται από την Υπηρεσία μας).
2. Λογαριασμός ρεύματος (και οι δύο όψεις).
3. Το Ε9.
4. Τυχόν τακτοποιήσεις αυθαιρέτων ή ημιυπαίθριων χώρων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο εσόδων του Δήμου Ξηρομέρου, στην αρμόδια υπαλλήλο Σκαπέτη Ιωάννα τηλ. 2646-360544.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.