Μια οφειλόμενη απάντηση στην παραπλάνηση και στην παραπληροφόρηση.


Όσον αφορά την αναφορά και τον εκνευρισμό του τέως Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Γαλούνη προς το Blog μας, για την δημοσιοποίηση εκ μέρους μας χρονικού σημείου της καταγραφής των ηχητικών του Δημοτικού Συμβουλίου της 17ης Δεκεμβρίου 2019 (δείτε εδώ), όπου ακούγεται πεντακάθαρα να λέει κάποια σοβαρά πράγματα εκτός μικροφώνου, που άπτονται της λειτουργίας του Δήμου, έχουμε να πούμε επώνυμα ότι:
1. Το ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS δεν παρακολουθεί και δεν ακούει κρυφά κανέναν, αλλά όπως όλοι οι πολίτες, έτσι και εμείς ακούμε τα επίσημα ηχητικά πρακτικά για να ενημερωθούμε για τα θέματα του Δήμου, όπως αυτά καταγράφονται από την ηχητική εγκατάσταση που βρίσκεται στον Δήμο Ξηρομέρου και ανεβαίνουν στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου αργότερα. Άρα τους εφάνταστους χαρακτηρισμούς και ότι δεν τον αφήνουμε ούτε να αναπνεύσει, περί φρουρών της επανάστασης, εκπροσώπων του οιοδήποτε και την αγωνιώδη προσπάθεια αυτοθυματοποίησής του, ο κ. Γαλούνης να την πλασάρει σε αυτούς που πειθήνια και άκριτα δέχονται όλα όσα τους λέει.
2. Για την ουσία της υπόθεσης, για την οποία ο κ. Γαλούνης επιμελώς δεν ανάφερε τίποτα, εμείς αναδείξαμε το γεγονός, γιατί είδαμε ένα πολιτικό πρόσωπο, άλλη επίσημη θέση να εκφράζει με ανοικτά μικρόφωνα και εντελώς αντίθετη με κλειστά, το γνωστό πρόβλημα της υποκρισίας των πολιτικών προσώπων, όταν τοποθετούνται μπροστά από την κουρτίνα και πίσω από την κουρτίνα.
3. Τα περιστατικά του «ανοικτού» μικροφώνου, που καταγράφει κατά λάθος τις πραγματικές σκέψεις πολιτικών προσώπων σε θέματα δημοσίου συμφέροντος, είναι πολλά παγκόσμια και πάντα δημοσιοποιήθηκαν χωρίς κανένας να πει ότι κακώς έγινε αυτό, αλλά ακριβώς το αντίθετο, όλοι δέχτηκαν ότι ήταν υποχρέωση η δημοσιοποίηση και μάλιστα πολλά πολιτικά πρόσωπα ήρθαν σε πολύ δύσκολη θέση, βρέθηκαν απολογούμενα για όσα ακούγονταν να λένε και αυτό είχε και σοβαρές επιπτώσεις στην πολιτική τους καριέρα.
Στην περίπτωση μας, για τα όσα ακούστηκαν πεντακάθαρα στο μικρόφωνο να λέει ο κ. Γαλούνης επέλεξε και δεν τόλμησε να πει τίποτα, γιατί είναι φανερό ότι βρέθηκε πολύ εκτεθειμένος από το ηχητικό, στο οποίο φαίνονται οι πραγματικές σκέψεις του. Απλά φρόντισε ως πολιτικός παλιάς κοπής που είναι, να πετάξει ως συνηθίζει την μπάλα στην εξέδρα και να εκτρέψει την συζήτηση σε σενάρια κατασκοπίας και υπερβάλλοντας ότι δήθεν του εμποδίζουμε την αναπνοή.
Το ότι έλεγε αυτά που είπε κρυπτόμενος, που έρχονταν σε πλήρη αντίθεση από την «υπεύθυνη» και «θεσμική» του προηγούμενη επίσημη τοποθέτηση, απέφυγε επιμελώς να το εξηγήσει.

Υ.Γ.: Για το μικρόφωνο που δεν κλείνει και διαμαρτυρήθηκε έντονα ο κ. Γαλούνης, 5 χρόνια Δήμαρχος ήταν, γιατί δεν το έφτιαχνε; Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο μικρόφωνο είναι πολύ παλιό και έχει καταντήσει αστείο. Εμείς πάντως διαβεβαιώνουμε ότι δεν το χαλάσαμε, γιατί δεν συχνάζουμε και ούτε ξημεροβραδιαζόμαστε στους χώρους του Δημαρχείου. Άλλοι είχαν εκπροσώπους, παρατρεχάμενους και άσχετους με τις υπηρεσίες του Δήμου, να τους υπηρετούν επί 5 συναπτά έτη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.