Επισκευάστηκαν και τα υπόλοιπα 2 από τα 4 φωτιστικά, στο μπαστούνι των αλιέων του λιμανιού του Μύτικα.


Με επέμβαση του συμβασιούχου ηλεκτρολόγου του Δήμου Ξηρομέρου και την βοήθεια του πολύ χρήσιμου οχήματος του καλαθοφόρου που πρόσφατα προμηθεύτηκε η νέα δημοτική αρχή, επισκευάστηκαν και τα υπόλοιπα 2 από τα 4 φωτιστικά, στο μπαστούνι των αλιέων στο λιμάνι του Μύτικα και έτσι τώρα ανάβουν 15 στα 17 φωτιστικά συνολικά στο λιμάνι του Μύτικα. Έχουν απομείνει μόνο 2 στην οριζόντια προβλήτα, που είναι τα πιο δύσκολα, αλλά εκεί έχει σύνολο 8 φωτιστικά και ανάβουν τα 6, οπότε υπάρχει επαρκέστατος φωτισμός.


Από τον Απρίλιο με την βοήθεια των συμβασιούχων ηλεκτρολόγων του Δήμου Ξηρομέρου και χωρίς να κοπεί ούτε ένα σεντς ένταλμα πληρωμής από το Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου, επισκευάστηκαν οι πολλαπλές βλάβες των 17 φωτιστικών του λιμανιού του Μύτικα και από τότε ανάβουν 13 στα 17 φωτιστικά.
Ενδιάμεσα παρουσιάστηκαν και άλλες βλάβες, οι οποίες λύθηκαν με την βοήθεια και την άμεση επέμβαση των ηλεκτρολόγων του Δήμου, με μέριμνα του Αντιδημάρχου κ. Πάνου Τζαχρήστα, του Πρόεδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Αποστόλη Ντίνου και του Προέδρου του Μύτικα κ. Δημήτρη Φάρρου. Επίσης διορθώθηκε και το πρόβλημα με τον φωτοαισθητήρα, που για πολλά χρόνια τα φώτα του λιμανιού άναβαν από τις 3 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να περιπαίζεται, να γελοιοποιείται και να δυσφημείται ο Δήμος Ξηρομέρου και ο Μύτικας, ενώ τώρα ανάβουν κανονικά με το πρώτο σκοτάδι.
Εμείς στο παρελθόν είχαμε αναρτήσει πολύ αιχμηρά δημοσιεύματα για τα φώτα του λιμανιού του Μύτικα, διότι εκτός από το ότι βλέπαμε τα φώτα συνήθως να μην ανάβουν ή μόλις «επισκευάζονταν», σε 1 με 2 μήνες πάλι να έχουν πρόβλημα, αυτό που μας προβλημάτιζε και μας ενοχλούσε πολύ, ήταν τα χιλιάδες ευρώ εντάλματα πληρωμής που βλέπαμε να κόβονται από το Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου, όπου με την κοινή λογική, με τόσα χρήματα θα έπρεπε όχι μόνο τα 17 φωτιστικά του λιμανιού του Μύτικα να είναι λειτουργικά εντάξει και στην κυριολεξία του κουτιού, αλλά και όλος ο ηλεκτροφωτισμός του Μύτικα.
Αντ' αυτού τον Σεπτέμβριο του 2019 παρεδοθεί ένας ηλεκτροφωτισμός στον οικισμό του Μύτικα σε άθλια κατάσταση, όπου έχουν σαπίσει τα πάντα, καλώδια αμόνωτα έξω από τις κολώνες, δεν άναβαν τα εναέρια, δεν άναβαν τα φώτα στο κάμπινγκ του Μούχα, δεν άναβαν τα φώτα στο παραλιακό μέτωπο στον πάνω Μύτικα, δεν άναβαν τα φώτα σε μεγάλα κομμάτια του οικισμού.
Αυτό παρεδόθη τον Σεπτέμβριο του 2019, με χιλιάδες ευρώ εντάλματα πληρωμής κομμένα σε εργολάβους για λογαριασμό του Μύτικα.

Δείτε τα εντάλματα πληρωμής των τελευταίων 5 χρόνων για τον ηλεκτροφωτισμό του λιμανιού του Μύτικα:
  • Το 2015 έγινε επισκευή φώτων με 4.950 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).
  • Το 2016 έγινε επισκευή φώτων 4.600 € (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).
  • Το 2017 έγινε επισκευή φώτων με 3.856,77 € (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής), συν 4.960 € για κατασκευή ηλεκτρολογικής εγκατάστασης (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).
  • Το 2017 έγινε προμήθεια φωτιστικών σωμάτων με 3.906 € (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής, περιλαμβάνονται και του Αστακού).
  • Το 2018 έγινε επισκευή φώτων με 2.940 € (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής, περιλαμβάνονται και του Αστακού).
  • Το 2019 (Μάιος) έγινε προμήθεια φωτιστικών σωμάτων με 2.692,04 € (δείτε εδώ την απ' ευθείας ανάθεση, περιλαμβάνονται και του Αστακού, αλλά τον Μύτικα αφορούν εκτιμάμε).
  • Το 2019 (Μάιος) έγινε συντήρηση και επισκευή φωτιστικών σωμάτων με 3.992,80 € (δείτε εδώ την απ' ευθείας ανάθεση, περιλαμβάνονται και του Αστακού, αλλά τον Μύτικα αφορούν εκτιμάμε).
Σύνολο: 31.897,61 €.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.