Τριανταφυλλάκης: Θα υπερασπιστώ με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των δημοτών και της περιοχής.Τριανταφυλλάκης: Θα υπερασπιστώ με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των δημοτών και της περιοχής.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλάκης στον Aeras fm και στην Νανά Θεοδωροπούλου.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει η νέα δημοτική αρχή για την τακτοποίηση των οικονομικών του Δήμου και το σχεδιασμό νέων έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Π.Ο.Α.Υ. για την οποία είπε ότι αντιτίθεται στην αναπτυξιακή προοπτική και την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής του Ξηρομέρου, δεν λαμβάνει υπόψιν τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου στο επιχειρησιακό 2015-2020.
«Η νέα δημοτική αρχή, οι τοπικές κοινότητες και οι τοπικοί φορείς με αποφάσεις και σειρά δράσεων, αντιδρούμε για να μην εφαρμοστεί η συγκεκριμένη χωροθέτηση. Ειδικά, για το παραλιακό μέτωπο Αστακού – Μύτικα, είμαστε ανυποχώρητοι, γιατί αποτελεί την τράπεζα γης, για αναψυχή, ήπια τουριστική ανάπτυξη, αλιεία και άλλες δραστηριότητες που αναβαθμίζουν την περιοχή μας. Η κατάληψη του παραλιακού μετώπου από ιχθυοκαλλιεργητικούς κλωβούς, θα ανατρέψει οποιονδήποτε σχεδιασμό σε μια αναπτυξιακή προοπτική μέσω του τουρισμού. Για 35 χρόνια η τοπική κοινωνία συμβιώνει αρμονικά με τον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας, αναγνωρίζει το κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα, μέσω των θέσεων εργασίας, όμως υπάρχει έντονη αντίδραση στην επεκτατική πολιτική των επενδυτών, σε περιοχές που προσφέρονται για ισόρροπη ανάπτυξη σε άλλους κλάδους. Το μοντέλο της μονόπλευρης ανάπτυξης το έζησε η περιοχή μας με την καλλιέργεια του καπνού, που οδήγησε σε ερημοποίηση του Δήμου Ξηρομέρου.
Ζητάμε να μην υπογραφεί και εγκριθεί η συγκεκριμένη μελέτη χωροθέτησης Π.Ο.Α.Υ. και σε πνεύμα συνεργασίας, σε εκ νέου χωροθέτηση, να ληφθούν υπόψιν τα επιχειρήματα των φορέων του Δήμου (αλιείς, εμπορικοί σύλλογοι, τουριστικά καταλύματα) και του Δήμου», ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλάκης και κάλεσε όλους και κυρίως τους Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του νομού να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το θέμα.


1 σχόλιο:

  1. Στην πραγματικά διαλεκτική δημοκρατία, τα λογικά επιχειρήματα είναι ισχυρότερα των δημοκρατικών κοινωνικών διαμαρτυριών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.