Επενδυτής 4άστερης μεγάλης Ξενοδοχειακής Μονάδας στην παραλία Μύτικα - Αρχοντοχωρίου: Ανεπανόρθωτη ζημιά στις τουριστικές επενδύσεις που ετοιμάζονται να έρθουν στην περιοχή αν θεσμοθετηθεί η Π.Ο.Α.Υ.


Αθήνα 30.10.2020

Προς: Δήμο Ξηρομέρου
Υπ' όψη Δημάρχου Ξηρομέρου
κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη

Θέμα: Η υπό ίδρυση Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.

Αγαπητέ Δήμαρχε Ξηρομέρου.
Αρχικά θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την ενημέρωση μας σχετικά με το παραπάνω πολύ κρίσιμο θέμα, που άπτεται του μέλλοντος όλης της περιοχής μας.
Η εταιρεία μας με διακριτικό τίτλο: «ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΚΑΣΗΣ ΙΚΕ», εδώ και 2 χρόνια υλοποιεί μεγάλη τουριστική επένδυση 4άστερης Ξενοδοχειακής Μονάδας, σε εκτός σχεδίου πόλεως οικόπεδο ιδιοκτησίας της, στην παραλία της Τ.Κ. Μύτικα, Δήμου Ξηρομέρου, Π.Ε. Αιτωλ/νίας και συγκεκριμένα δίπλα στο κάμπινγκ «Αλυζία». Η δυναμικότητα της μονάδας θα είναι 57 κλίνες και θα περιλαμβάνει πισίνα, αναψυκτήριο, εστιατόριο και πολλές άλλες παροχές.
Η επένδυση μας, προβλέπεται ότι θα τεθεί σε λειτουργία την ερχόμενη καλοκαιρινή σαιζόν 2021.
Με λύπη μας ενημερωνόμαστε, ότι στην περιοχή είναι υπό θεσμοθέτηση η Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, η οποία αφορά δημιουργία τεράστιων ζωνών εκτροφής ψαριών ιχθυοτροφείου.
Εάν στην παράλια διαδρομή Αστακός – Μύτικας και στον Κάλαμο, προχωρήσουν αυτά τα σχέδια, οι εξαιρετικές προοπτικές του τουρισμού με τις πολλές επενδύσεις, που από όσο γνωρίζω ετοιμάζονται να έρθουν στην περιοχή, θα δεχτούν ανεπανόρθωτη ζημιά και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές.
Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι πρέπει να αποφευχθεί η συγκεκριμένη εξέλιξη.
Προσωπικά στεκόμαστε στο πλευρό σας να ακυρωθεί η θεσμοθέτηση αυτής της Π.Ο.Α.Υ. και θα πράξουμε ότι περνά από το χέρι μας για να ματαιωθούν αυτά τα σχέδια.

Με εκτίμηση

Χρήστος Καρκάσης

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ:
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.