Επικύρωση της απόφασης για παραχώρηση 1.300 στρεμμάτων εντός του POLDER στην Περιφέρεια Δ. Ελλάδας για τη δημιουργία ΑΠΕ στο Μεσολόγγι.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Πρόκειται για το γνωστό πλέον επενδυτικό σχέδιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δημιουργίας Φωτοβολταϊκού Πάρκου ισχύος 108 MW, με συνολικό προϋπολογισμό περί τα 90 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Δήμος Ξηρομέρου σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, δήλωσε την πρόθεσή του και αποφάσισε την συμμετοχή του στις Ενεργειακές Κοινότητες της Περιφέρειας (δείτε εδώ), ώστε να έχει μερίδιο στα οφέλη του συγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου, που θα έχει συμβολή στην βιωσιμότητα του Δήμου, μέσω της μεγάλης εξοικονόμησης στο κόστος της κατανάλωσης ενέργειας στα δημοτικά κτήρια, στον ηλεκτροφωτισμό και στα αντλιοστάσια, γεγονός που θα οδηγήσει σε μείωση των αντίστοιχων ανταποδοτικών τελών και στην δυνατότητα άσκησης κοινωνικών πολιτικών με εκπτώσεις στα ανταποδοτικά τέλη σε ευπαθείς ομάδες.

---------------------------------

Αθήνα, 8 Απριλίου 2021
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥπΑΑΤ: Επικύρωση της απόφασης για παραχώρηση 1.300 στρεμμάτων εντός του POLDER στην Περιφέρεια Δ. Ελλάδας για τη δημιουργία ΑΠΕ στο Μεσολόγγι.

Επικυρώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας του ΥΠΑΑΤ, η δωρεάν παραχώρηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έκταση 1300 στρεμμάτων εντός του Κτήματος του POLDER για τη δημιουργία ΑΠΕ στο Μεσολόγγι.
Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα που είχε υποβάλλει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, για την εγκατάσταση στον συγκεκριμένο χώρο φωτοβολταϊκών σταθμών που θα δημιουργήσουν ενεργειακές κοινότητες, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων από τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού, τα ΝΠΔΔ και τους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ, μέσω κάλυψης των αναγκών τους για ηλεκτρική ενέργεια, τη μείωση του κόστους άρδευσης των καλλιεργειών και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
Παρευρέθηκε, μάλιστα, στην παρουσίαση του έργου από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κατά την οποία, με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το Φωτοβολταϊκό Πάρκο θα είναι της τάξης των 108 MW και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται περίπου στο ύψος των 90.000.0000 ευρώ.
Πάγια θέση του κ. Λιβανού είναι ότι οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων έχουν καθοριστικό ρόλο στην ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και ότι όραμα του ΥΠΑΑΤ είναι το επόμενο διάστημα να δημιουργήσει το συνεκτικό και λειτουργικό νομοθετικό πλαίσιο για την ολοκλήρωση μελετών και την ένταξη έργων για την ενιαία και αποτελεσματική διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιοχής μας.
Όπως έχει τονίσει μάλιστα, οι ενεργειακές κοινότητες αποτελούν το εργαλείο των απλών παραγωγών ώστε να εξοικονομήσουν σημαντικά χρήματα αλλά ταυτόχρονα να βελτιώσουν και το ενεργειακό αποτύπωμα των καλλιεργειών τους.

1 σχόλιο:

  1. Προ χωράτε και πίσω μη κοιτάτε. Ο δήμος να κάνει βήματα και να κερδιθεί το χαμένο χρήμα και χρόνος των παρελθόντων ετών και να μειωθούν σταδιακά και τα δημοτικά τέλη που καταβάλλουν οι φορολογούμενοι δημότες /ετεροδημότες του δήμου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.