Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση του 1ου κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) – Φάρος Μύτικα» (πολλές φωτογραφίες και videos).


Ημερομηνία 29/8/2022
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,
ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση του 1ου κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) – Φάρος Μύτικα».

Μία από τις ωραιότερες αθλητικές εκδηλώσεις του φετινού πολιτιστικού και αθλητικού καλοκαιριού στον Δήμο Ξηρομέρου, ήταν ο κολυμβητικός Διάπλους απόστασης 1587 μέτρων με την επωνυμία «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) – Φάρος Μύτικα», που έγινε την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022 στις 09:30 π.μ.
Συμμετείχαν 20 κολυμβητές, οι οποίοι τερμάτισαν όλοι, παρά το ισχυρό ρεύμα που επικρατούσε εκείνη την στιγμή στο στενό Μύτικα – Καλάμου και δυσκόλευε αφάνταστα την προσπάθεια τους. Αυτό δείχνει ότι όλοι οι συμμετέχοντες είχαν άριστη εξοικείωση και ικανότητα με την κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων.
Οργανωτικά και αγωνιστικά η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ένας νέος θεσμός γεννήθηκε, ο οποίος τα επόμενα χρόνια πιστεύουμε ότι θα γνωρίσει σίγουρη επιτυχία, μιας και ο Μύτικας είναι συνώνυμο με τη θάλασσα, η οποία κυριολεκτικά τον αγκαλιάζει και του δίνει τα χάδια της, αλλά και ενίοτε και τα χαστούκια της πολλές φορές στη διάρκεια του χειμώνα.
Τις απονομές των κυπέλλων και των αναμνηστικών σε όλους τους αθλητές έκανε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κων/νος Μπαμπούρης, ο Αντιδήμαρχος Βασίλειος Πολύζος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μύτικα Δημήτρης Φάρρος.
Επίσης δύο απονομές χειροποίητων αναμνηστικών με το δικό τους νόημα, έκανε και η Χριστίνα Νικολάου, κολυμβήτρια ανοικτής θαλάσσης μεγάλων αποστάσεων, η οποία αφιερώνει την προσπάθεια της και κολυμπά για τον αυτισμό (Christina Tri for Autism). Το ένα αναμνηστικό δόθηκε στον αθλητή που τερμάτισε τελευταίος και το άλλο στον αθλητή με την μεγαλύτερη ηλικία.

Ακολουθεί η κατάταξη του Διάπλου:


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά:
Όλους τους συμμετέχοντες κολυμβητές για την μεγάλη προσπάθεια τους.
Τους εθελοντές και όλη την οργανωτική επιτροπή:
1. Τις γυναίκες και τους άνδρες της Γραμματείας.
2. Τον χρονομέτρη.
3. Τους εθελοντές από Επισκοπή και Κάστρο, που βοήθησαν στην ακτή του Μπένελόρδου.
4. Τους ανθρώπους των συνοδευτικών 4 κανό.
5. Τους ανθρώπους των συνοδευτικών σκαφών και βαρκών καθώς και αυτών που ήρθαν απλά για να μεταφέρουν κόσμο απέναντι.
6. Τους εθελοντές που έριξαν τις σημαίες σήμανσης της διαδρομής.
7. Τον εθελοντή με το Jet Ski.
8. Τον ναυαγοσώστη.
9. Το Κ.Υ. Μύτικα για την ετοιμότητα του.
10. Τους γιατρούς αγώνα.
11. Τον εθελοντή που τράβηξε το video με drone.
Το κατάστημα του Φάρου Μύτικα και τους ιδιοκτήτες του, για την πολύτιμη και πραγματικά απίστευτη υποστήριξη που προσέφεραν στην διοργάνωση, με τα μπλουζάκια και τη σημαία που έφτιαξαν και τα κεράσματα στους αθλητές στο τερματισμό.
Και του χρόνου λοιπόν με τον 2ο Διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) – Φάρος Μύτικα», μια διοργάνωση στημένη από εθελοντές που απλά αγαπούν τον τόπο τους και προσφέρουν χωρίς να αναμένουν κανένα προσωπικό όφελος.








































































































































































































ΕΚ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,
ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

5 σχόλια:

  1. Μύτικας Τουριστικός.
    Και δέν νομίζω να μήν συμφωνεί κάνενας άνθρωπος λογικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΝΗΣΙΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΩ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. respect
    Ήταν μία από τις καλύτερες στιγμές του Μύτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΗ ΧΑΡΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΟΛΩΝ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.