Δανεική «σκέψη» και «άποψη».

Η έκρηξη της Τεχνολογίας, της Πληροφορικής και του Διαδικτύου στη σημερινή εποχή, έχει δημιουργήσει σίγουρα πάρα πολλά θετικά όπως επίσης και πάρα πολλά αρνητικά. Ένα από τα αρνητικά στο δημόσιο λόγο και έκφραση, είναι η λεγόμενη δανεική «σκέψη» και «άποψη», προς εξύψωση του ναρκισιστικού μας ψηφιακού εαυτού.
Άνθρωποι που τους γνωρίζεις ότι δεν μπορούν να γράψουν 2 αράδες λέξεις και να συντάξουν μία ολοκληρωμένη πρόταση, βλέπεις ξαφνικά να σου πετάνε ένα περισπούδαστο πόνημα, μία πολύ βαθυστόχαστη ανάλυση και να διατυπώνουν ψαγμένα ερωτήματα.
Το διαβάζεις και δεν πιστεύεις στα μάτια σου και αναρωτιέσαι..., μήπως ήρθε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος! Αυτόν τον άνθρωπο τον ξέρω και αποκλείεται να μπορεί να γράψει και να εκφράσει αυτά τα πράγματα! Όπως λένε και στα χωριά μας, αυτός ούτε το ονοματεπώνυμο του δεν ξέρει να γράψει και αντί υπογραφής, βάζει σταυρό!!!
Αποτέλεσμα λοιπόν είναι να βλέπουμε να έχει γεμίσει ο διαδικτυακός αέρας με δανεικές «σκέψεις» και «απόψεις», οι οποίες ευκόλως καταναλώνονται προς τέρψη των τηλεαναγνωστών και προς εξύψωση του εαυτού μας και του ψηφιακού εγώ μας.
Όμως κινητήριος δύναμη για να εξελίσσονται τα πράγματα είναι η δική μας σκέψη, η δική μας κριτική επάρκεια, τα δικά μας ιδανικά, ο δικός μας αξιακός κώδικας και κουλτούρα, η δική μας άποψη. Αυτό είναι το οξυγόνο της πνευματικής μας αναπνοής. Με συνεχώς δανεική «σκέψη», η δική μας αδυνατίζει και ατροφεί.
Όταν κινούμαστε με δανεική «σκέψη», αυτό καταδεικνύει αδυναμία και έλλειψη κριτικής επάρκειας, περιορισμένο οπτικό πεδίο σκέψης και νομοτελειακά οδηγούμαστε σε αυτοπαγίδευση σε ένα ψεύτικο εγώ, συν του ότι ρεζιλευόμαστε, γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι το κείμενο αυτό δεν μπορεί να έχει γραφτεί από εμάς.

* Το άρθρο δεν έχει γραφτεί έχοντας στο νου μας κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά είναι γενικό.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.