Δημόσια γραφή (δημοσιογραφία) - Άρθρο γνώμης - Οι ακτές από Αστακό μέχρι Μύτικα θα γεμίσουν ιχθυοκαλλιέργειες και στην Αιτωλοακαρνανία επικρατεί μία σιωπή που τρομάζει!

* Του Βασίλειου Σούλα.

Η Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας είναι έτοιμη να θεσμοθετηθεί με το Προεδρικό Διάταγμα να έχει περάσει από το 5ο τμήμα του ΣτΕ και να έχει καλώς σύμφωνα με αυτό, με κάποιες παρατηρήσεις, και να αναμένεται η υπογραφή του από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ένα κομμάτι της χωροθετήσης της Π.Ο.Α.Υ., αφορά τη παράκτια διαδρομή Αστακός - Μύτικας και στη νήσο Κάλαμο, με τον οποίο διαφωνεί το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου με την ομόφωνη απόφαση 87/2020 και η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων του Δήμου Ξηρομέρου - Καλάμου και Καστού.
Η διαφωνία αυτή της Επιτροπής Αγώνα, είναι με συγκεκριμένα στοιχεία και επιχειρήματα, τα οποία τα παρουσιάζει συνεχώς με ενημερωτικές ημερίδες, με δελτία τύπου, προσπάθησε και πρόσφατα να τα κοινοποιήσει στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, με μία συνέντευξη τύπου στο Αγρίνιο, όπου καλέστηκαν όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η Επιτροπή Αγώνα έχει καταστήσει σαφές από την αρχή, ότι δεν είναι εναντίον του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας και δεν είναι ενάντια στο να χωροθετηθεί και να συγκεντρωθεί αυτή η δραστηριότητα της ιχθυοκαλλιέργειας στη περιοχή.
Μάλιστα στο τελευταίο δελτίο τύπου αναφέρει ότι θέλει και αυτή να δημιουργηθεί μία Π.Ο.Α.Υ., που δεν θα περιλαμβάνει το παράκτιο μέτωπο Αστακός - Μύτικας και τη νήσο Κάλαμο και θα «εναρμονίζεται με τους νόμους και τους κανόνες περί της προστασίας του Περιβάλλοντος και τον σεβασμό των επενδύσεων σε άλλες οικονομικές δραστηριότητες».
Σύμφωνα με την οδηγία 2014/89 ΕΕ, η χώρα μας ήταν υποχρεωμένη έως τις 31 Μαρτίου 2021, να έχει ολοκληρώσει τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της (δείτε εδώ την οδηγία), κάτι που θα διευθετούσε και το πρόβλημα της ορθής χωροθέτησης των ιχθυοκαλλιεργειών, αλλά η χώρα μας ήταν περίεργα ασυνεπής και σε αυτό με αποτέλεσμα, η υψηλή και ταχέως αυξανόμενη ζήτηση για θαλάσσιο χώρο για διάφορους σκοπούς, που απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση προγραμματισμού και διαχείρισης, να αφήνει το πεδίο δράσης ελεύθερο μόνο για τους ιχθυοκαλλιεργητές, που διαθέτουν το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο των ιχθυοκαλλιεργειών του 2011, που έφτιαξαν οι ίδιοι για τον εαυτό τους.
Η τοπική κοινωνία του Ξηρομέρου επιθυμεί και αυτή λύση με την δημιουργία μίας Π.Ο.Α.Υ., που θα βάζει τάξη, θα οργανώνει και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών, με διατήρηση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας και με δημιουργία νέων, με αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας και με εργαζόμενους να απολαμβάνουν όλα τα προβλεπόμενα δικαιώματα τους, αλλά ταυτόχρονα θα αφήνει και ζωτικό χώρο για την τουριστική ανάπτυξη.
Η τοπική κοινωνία του Ξηρομέρου επιζητεί και αυτή να γίνει μία Π.Ο.Α.Υ. με συγκεντρωτική λογική σε ένα ενιαίο ευρύτερο θαλάσσιο χώρο, με απομάκρυνση από τις ακτές όπως είναι και η τάση παγκόσμια, σε πιο βαθιά νερά με ισχυρά ρεύματα και συνεχή ανανέωση των νερών, ώστε να παραχθεί ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, που θα πουλιέται σε τιμή με εύλογο περιθώριο κέρδους και όχι αυτό που συμβαίνει σήμερα, όπου επιλέγουμε να χωροθετούμε τις μονάδες κοντά στις ακτές, σε πανέμορφους φυσικούς κόλπους, κοντά σε παραλίες, σε ρηχά νερά, με αποτέλεσμα μεγάλες θνησιμότητες και χρήση αντιβιοτικών, χαμηλής ποιότητας προϊόντα που πωλούνται σε τιμές κάτω του κόστους, με αποτέλεσμα μη βιώσιμες επιχειρήσεις που ουσιαστικά δεν παράγουν ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, αλλά παράγουν αγοροπωλησίες μετοχών, κόκκινα δάνεια, χρεοκοπίες και συχνές αλλαγές ιδιοκτητών.
Αυτό το κόστος απομάκρυνσης από τις ακτές, πρέπει να αναληφθεί για χάρη του Περιβάλλοντος και δεν είναι από την τσέπη των επιχειρηματιών, αλλά επιδοτούμενο από όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.
Είναι ένα αίτημα λογικής και δικαιοσύνης για να λύσουμε προβλήματα και όχι να δημιουργήσουμε πολύ μεγαλύτερα από τα σημερινά, γιατί δυστυχώς ο προτεινόμενος σχεδιασμός της συγκεκριμένης Π.Ο.Α.Υ. δημιουργεί πολλά προβλήματα και με την τοπική κοινωνία απέναντι δεν πρόκειται να επιτύχει ποτέ.
Και ενώ στην Αιτωλοακαρνία υπάρχει αυτό το σοβαρό και υπαρκτό θέμα, που αφορά τη ζωή όλων των Αιτωλοακαρνάνων, μιας και η συγκεκριμένη περιοχή είναι τόπος παραθερισμού για χιλιάδες Αιτωλοακαρνάνες και τόπος επενδύσεων σε τουριστικά καταλύματα και παραθεριστική κατοικία, γινόμαστε μάρτυρες μιας παρατεταμένης σιωπής στο νομό που τρομάζει, από την πλειοψηφία των κομμάτων και των τοπικών βουλευτών, αλλά και πρόσφατα, σχεδόν από το σύνολο των τοπικών δημοσιογράφων(!!!), όπως αποδείχτηκε στη πρόσφατη συνέντευξη τύπου στο Αγρίνιο στην αίθουσα του ΤΕΕ Αιτ/νίας, όπου παραβρέθηκαν μόνο 2 τοπικοί δημοσιογράφοι (ο ένας αποχώρησε στη διάρκεια), ενώ έγκαιρα είχαν προσκληθεί όλοι.
Επίσης τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δεν δημοσιεύουν εδώ και πολύ καιρό τα δελτία τύπου της Επιτροπής Αγώνα, που δίνουν συνεχώς νέα στοιχεία για το σοβαρό αυτό θέμα, για να γνωρίζουν οι Αιτωλοακαρνάνες τι θα συμβεί σε μία περιοχή που μαζικά συρρέουν κάθε καλοκαίρι για παραθερισμό.
  • Τι συμβαίνει λοιπόν στο νομό Αιτ/νίας και όλα σχεδόν τα στόματα είναι κλειστά;
  • Η δημοσιογραφία είναι πρωτίστως λειτούργημα και συστατικό της ποιοτικής μας Δημοκρατίας. Είμαστε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή είμαστε χώρα τύπου μπανανίας;
  • Ποιος είναι αυτός που έχει αυτή τη δύναμη, να επιβάλλει σε ένα θέμα υπαρκτό και πολύ σοβαρό το θάψιμο του από το σύνολο σχεδόν των τοπικών ΜΜΕ;
--------------------------------

* Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ Πολυτεχνικής Σχολής Δ.Π.Θ. Msc στην Διαχείριση Τεχνικών Έργων Ε.Α.Π.
Κάτοικος Μύτικα και μέλος της Επιτροπής Αγώνα κατοίκων του Δήμου Ξηρομέρου - Καλάμου και Καστού.

25 σχόλια:

  1. Δεν είναι σιωπή αλλά κάτι πολύ χειρότερο.
    Ο ρόγχος του θανάτου.

    Ο κόσμος κοιμάται. Του παίρνουν τον τόπο, σε λίγο οι επιχειρηματίες του τουρισμού θα βαράνε όλοι μύγες και δεν θα πατά κανένας και κλασικά θα τους φταίνει όλοι οι άλλοι ενώ αυτοί δεν είναι πουθενά.

    Ύπνος βαθύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ... δεν υπάρχει ηγέτης να ξεσηκώσει τους ανθρώπους που είναι διασπασμένοι και δικαιολογημένα. Η παρούσα δημοτική αρχή είναι υποτονική στο θέμα και η αντιπολίτευση ανύπαρκη μη πω υπέρ των καταπατητών. Μακάρι να εμφανιστεί κάποιο σχήμα με καθαρότερες θέσεις στις εκλογές ...που δεν το βλέπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η δημοτική αρχή του Τριανταφυλλάκη ανέδειξε το θέμα και πήρε εξ αρχής καθαρή θέση. Αυτή την δημοτική αρχή βρίζουν όλοι μέρα οι ιχθυοκαλλιεργητές και ετοιμάζουν και συνδυασμό απέναντι και δεν βλέπουμε να βρίζουν κάποιους από την αντιπολίτευση. Τάτσι μήτσι κότσι τα έχουν με πολλούς από την αντιπολίτευση και αλλά μπρατσέτα κυκλοφορούν και τραπεζώνονται.
      Με ποιους νταραβερίζονται από την αντιπολίτευση και κάποιους σωτήρες είναι γνωστό, που δεν έχουν πει ή δεν έχουν γράψει κουβέντα για την ΠΟΑΥ και θα ζητήσουν και ψήφο χωρίς να έχουν πάρει θέση για την ΠΟΑΥ.
      Αυτή η δημοτική αρχή έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα θέμα και πήρε την απόφαση 87/2020. Αυτή το έφερε στη Επιτροπή Διαβούλευσης. Αυτή προσέλαβε Δικηγόρο. Αυτή προσέλαβε Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος. Αυτή μέτρησε τις ιχθυοκαλλιέργειες με το Κτηματολόγιο και έκανε αναφορές. Αυτή προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτή θα προσφύγει στο ΣΤΕ αν κάνουν το λάθος και φέρουν το Προεδρικό Διάταγμα.
      Που είναι η αντιπολίτευση εκτός του ΚΚΕ; Που είναι οι επιχειρηματίες του τουρισμού; Που είναι οι επαγγελματίες ψαράδες; Που είναι οι θεωρητικοί του Facebook, που μόνο σχόλια αφ’ υψηλού για να κριτικάρουν και να το παίξουν ξερόλες γράφοντας στα κοινωνικά δίκτυα και έπρεπε να γίνει αυτό και να γίνει το άλλο και αυτούς δεν τους έχει δει κανένας πουθενά να βοηθήσουν έστω σε ένα θέμα. Ακόμα και στο Facebook που λατρεύουν, ένα δικό τους κείμενο ή μια αφίσα της Επιτροπής Αγώνα δεν έχουν βάλει ποτέ, μόνο πικρόχολα σχόλια να λένε ότι αυτό δεν είναι έτσι, αυτό δεν έγινε καλά, το άλλο να το κάνετε έτσι αλλά παντού άφαντοι και μόνο την τοξικότητα τους εναντίον σε αυτούς που τρέχουν βγάζουν.
      Να βγει ο κόσμος στους δρόμους προτείνουν αυτοί που βγάλανε ρίζες στα πληκτρολόγια και δεν ξεμυτάνε.
      Σε κάποιους πονηρούληδες φταίει λέει η επιτροπή αγώνα που 2 χρόνια οι άνθρωποι τρέχουν με διαδικτυακές ενημερώσεις, που συνάντησαν βουλευτές, υπουργούς, πολιτευτές, υπηρεσιακούς, περιφερειακούς, κόμματα και δεν συμμαζεύεται. Τους ξέρουν στα Υπουργεία με τα μικρά τους ονόματα. Που με συνεχείς εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις παντού, με διαμαρτυρίες, με φυλλάδια, έφεραν το Αρχιπέλαγος στο Ξηρόμερο και έκανε αντιμελέτη, που βάζουν όλοι μαζί χρήματα, που ενοχλούν τους πάντες για το θέμα. Που έχουν μαζέψει ένα ογκοδέστατο φάκελο με στοιχεία για την καραμπινάτη παρανομία, που θα σκάσει σα φούσκα η ΠΟΑΥ στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
      Αυτοί που τα λένε αυτά είναι τα προσκυνημένα ανθρωπάκια του γράψε ένα σχόλιο προβοκατόρικο για ένα 50άρικο.
      Ξέρουμε το παραμύθι που πουλάει είναι, είναι ανημέρωτος ο κόσμος και θέλουν ένα ηγέτη να ξεσηκωθεί.
      Αυτά είναι κουραφέξαλα.
      Ραγιάδες εσείς, ραγιάδες τα παιδιά σας και ραγιάδες και τα παιδιά των παιδιών σας.
      Το ελάχιστο. Κοιτάξτε το πιο απλό. Αν έχετε γράψει στη σελίδα σας στο Facebook έστω και 2 γραμμές κατά αυτού του κακού της ΠΟΑΥ που έρχεται και αν έχετε βάλει έστω και μία φορά μία αφίσα ή ένα δελτίο τύπου από την Επιτροπή Αγώνα. Έχετε?

      Διαγραφή
    2. Εγώ δεν είπα οτι η παρούσα Δημοτική αρχή δεν είναι ικανή ή οτι δεν έκανε τίποτα ή οτι ο Τριανταφυλλάκης δεν έχει στοιχεία ηγέτικά. Κάνανε πολλά αλλά δεν αρκούν στο ζήτημα. Είπα οτι δεν υπάρχει ηγέτης που να θέλει να ξεσηκώσει τον κόσμο. Απο οτι φαίνεται ο τωρινός Δήμραρχος παρότι μπορεί δεν θέλει να συγκρουστεί για αυτό και αποχώρησε απο πρόεδρος της επιτροπής. Οπότε στην ουσία κάνει το χατήρι των ιχθυοκαλλιεργητών με το να κρατά την οργή του κόσμου και να χειρίζεται τους πολίτες που έμειναν στην επιτροπή και συνεχίζουν να τραβάνε κουπί

      Διαγραφή
    3. φιλε μου ο τριανταφυλλακης συγκρουστηκε και σου λεω γεγονος. αυτον βριζουν οι ιχθυοκαλλιεργητες και οχι εσενα που κρυβεσαι ανωνυμα γιατι εσυ φοβασαι να συγκρουστεις. υστερα κανενας δεν συγκρατει την οργη του κοσμου γιατι απλα δεν υπαρχει. ο κοσμος απλα κρυβεται και περιμενει αλλους να βγαλουν το φιδι απο την τρυπα.

      Διαγραφή

  3. Δυστυχώς ελευθεροτυπία δεν υπάρχει. Οι Ελληνες πολίτες ενημερώνωνται καθημερινά από τα κανάλια του Μαρινάκη του Βαρδινογιάννη του Αλαφούζου και του Σαβίδη με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτοί καταφέρανε και το 62% του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος το βγάλανε ΝΑΙ σε 24 ώρες! Το ίδιο συμβαίνει και με τα περιφερειακά ΜΜΕ. Όταν ένας επιχειρηματίας που είναι και ιχθυοκαλλιεργητής και που διαθέτει κανάλι ενημέρωσης, τι περιμένετε να πάει ενάντια στα συμφέροντά του, ενημερώνωντας τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας για τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων του Ξηρομέρου; Μόνο η επιμονή της επιτροπής και των κατοίκων θα τους αναγκάσει να πούνε και αλήθεια! Αγώνας λοιπόν μέχρις εσχάτων για να περάσει το δίκιο των πολλών και όχι το "δίκιο" των ολίγ(αρχ)ών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι ξενοδοχοι Αστακου Καλαμου Μυτικα Καστου και οι καταστηματαρχες τι περιμενουν και δεν στελνουν τις αντιρρήσεις τους στα εκάστοτε κυβερνητικα κλιμακια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το λέει και η σοφή λαϊκή μας παροιμία: Όταν τρώμε δεν μιλάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περιμένουν τους Μ...κες να τα βγάλουν πέρα και χαζογελανε. Αλλά όταν θα δουν το λάθος τους θα τα εχουν κλείσει τα μαγαζιά τους και τα hotel τους με πουρνάρια ,που λένε και στα χωριά μας. Τότε θα δουν την καταστροφή να τους έχει αγγίξει και θα κάνουν τον επαναστάτη για κάνα επίδομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο αγώνας έχει υπονομευτεί από μέσα. Και οι οποίοι θρασύτατα κάνουν κριτική, στην Επιτροπή Αγώνα και στο Δήμαρχο, που κάνουν ότι καλύτερο μπορεί να γίνει. Τα συμφέροντα είναι πολλά και ισχυρά, η διαπλοκή φανερή και οι ντόπιοι βαστάζοι γνωστοί. Και θλιβεροί για την κατάντια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεγονός 1. Η νυν δημοτική αρχή ανέδειξε το θέμα αλλά πριν μερικά χρόνια έκανε την πάπια.
    Γεγονός 2. Ομοίως με το 1 και για την επιτροπή αγώνα. Αφήστε που τότε μερικοί ήταν πρωτοπαλικαρα του Γαλουνη ο οποίος είχε τουλάχιστον το θάρρος να υποστηρίζει τις ιχθυολαλιεργειες. Με τη λογική του βέβαια, αλλά είχε το θάρρος.
    Γεγονός 3. Η δημοτική αρχή δεν κατάφερε να συσπειρώσει γύρω από το θέμα ποσοστό ανάλογο αυτού που συγκεντρωσε στις εκλογές. Απόδειξη οι μεταξύ μας συγκεντρώσεις. Ίδιοι και ίδιοι. Και πολύ πολύ πολύ λίγοι.
    Γεγονός 4. ΟΛΟΙ οι πολιτικοί πλην του ΚΚΕ, δεν έχουν καμία πρόθεση να σπάσουν αυγά για το θέμα.
    Γεγονός 5. Όταν οι ξενοδόχοι και οι καταστηματαρχες ήταν πριν μερικά χρόνια, τα κρίσιμα, εναντίον της ποαυ, οι καταστηματαρχες και ξενοδόχοι της παραλίας ψήφισαν ΣΧΕΔΟΝ ομόφωνα Γαλουνη. Αδιαψευστο γεγονός. Ο οποίος είχε όπως είπαμε ξεκάθαρη άποψη για το θέμα. Και κέρδισαν οι άλλοι.
    Γεγονός μελλοντικό 6. Στο τέλος να το θυμάστε. Θα πέσει ξύλο για το θέμα. Όταν θα διαπιστωσουμε ότι μπαίνουν κλουβιά μπροστά στην πόρτα μας. Και το άσχημο είναι ότι θα βρεθούν ένα δυο μουρλοι οι οποίοι θα τραβιουνται και εμείς θα τους ξεχάσουμε να τραβιουνται μόνοι τους με τα έξοδα των δικαστηρίων. Αλλά ξύλο θα πέσει. Και πολύ άργησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η νυν δημοτικη αρχη ανέξειξε το θεμα αμεσα. πριν μερικα χρονια ηταν αλλη η δημοτικη αρχη η οποια ολη ξερουν τι ρολο βαραγε

      Διαγραφή
    2. Αλήθεια? Δεν τον θυμάμαι τον τριανταφυλλακη να παίρνει θέση πριν μερικά χρόνια. Ούτε απέξω δεν πέρασε. Εξυπνάδες αλλού.

      Διαγραφή
    3. Ο Τριανταφυλλακης ηταν δημοτικος συμβουλος Σεπ 2014 Νοε 2016. Δεν ηρθε ποτε θεμα ιχθυοκαλλιεργειων στο δημοτικο συμβουλιο τοτε. Ανεκαθεν ηταν κατα στην επεκταση των ιχθυοκαλλιεργειων στις ακτες και αυτο το γνωριζουν ολοι. Ακριβως αυτο το αναφερει και στο προγραμμα του που παρουσιασε πριν τις εκλογες του 2019. Δεν ειναι εξυπναδες ειναι η αληθεια.

      Διαγραφή
    4. Πρός τον 10, 25 μ.μ.
      ότι Νύν Δήμαρχος είναι αξιοπρεπής στο ζήτημα αυτό, κανένας νοήμων δημότης δεν αμφιβάλλει.
      Και εν συγκρίσει με κάτι υποτελείς αιρετούς,
      της περιοχης μας και του Αστάκου.

      Διαγραφή
    5. 10.25
      Αφού δεν θυμάσαι τον Τριανταφυλλάκη για πές μας, ποιόν θυμάσαι; Πως θέριεψαν οι ιχθυοκαλλιέργεις; ποιοί έκαναν τα στραβά μάτια; έγινε τίποτα κάτω απ το τραπέζι; ρωτάω δεν ξέρω, γιατί μ αυτά που γίνονται το μυαλό μας πάει παντού. Η ολοκληρωτική καταστροφή προ των πυλών. Τα κόμματα εξουσίας και οι τοπικοί βουλευτές, πλήν Παπαναστάση, που είναι;

      Διαγραφή
  9. Επειδή το λογικό αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας είναι : Να εξαιρεθούν οι κατεξοχήν Τουριστικές μας Περιοχές που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων Αιτωλ/νίας-Λευκάδας, απο την προτεινόμενη χωροθέτηση της εν λόγω ΠΟΑΥ
    Οι Νομαρχιακές μας Επιτροπές Αιτωλ/νιας-Λευκαδας του προοδευτικού πολιτικού μας κόμματος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα πρέπει κατα την αποψή μου να υποστηρίξουν και απο κοινού το λογικό αίτημα των τοπικών μας θεσμοθετημένων φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής μας,
    για πολύπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη και σωστή τουριστική ανάπτυξη εντός των τουριστικών μας περιοχών.
    Ευχαριστώ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιές Νομαρχιακές και κουραφέξαλα φίλε μου. Το κόμμα τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ , όπως και τα άλλα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρα θέση.

      Διαγραφή
    2. Ο καθένας μας επιλέγει ελεύθερα τον δικό του τρόπο έκφρασης.
      Πάντως για σοβαρά θέματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία συνομιλούμε, εδώ στο παρόν τοπικό μέσο ενημέρωσης Mytikaspress.
      Καλημέρα Φίλε μου
      Σπύρος Ν. Γιαννέλης

      Διαγραφή
    3. Άστε μας κύριε Σπύρο. Τον είδαμε και το σύριζα τι θέση πήρε

      Διαγραφή

    4. Μπορεί ενδεχομένως να μήν έτυχε να διαβάσεις τις ανακοινώσεις.
      Να ξέρεις όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανέκαθεν και πάντα ως προοδευτικό πολιτικο κόμμα υποστηρίζει πρωτοβουλίες συμπολιτών μας, με θέματα και αιτήματα λογικά των τοπικων μας κοινωνιών και όπως λογικό είναι και το εν λόγω αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας, να εξαιρεθούν απο την προτεινόμενη χωροθέτηση της ΠΟΑΥ, κατεξοχήν Τουριστικές μας Περιοχές για σωστή ανάπτυξη του κλάδου του τουρισμού , εντός των τουριστικών μας περιοχών Αιτωλ/νίας-Λευκάδας.
      Τι πιό λογικό αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας.
      Καλή εβδομάδα Φίλε μου !
      Σπύρος Ν. Γιαννέλης

      Διαγραφή
    5. Αναμασάς τα ίδια και τα ίδια κ. Γιαννέλη, αλλά για την ταμπακιέρα μούγκα στη στρούγκα. Σαν να μη διαβάζεις τις αναρτήσεις των κ. Σούλα και Χολή.Το λογικό αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας είναι γνωστό στους πάντες. Εκτός των πολιτικά τυφλών και φυσικά των κομμάτων αλλά να τονίσω και την κουτοπόνηρη αδιαφορία των βουλευτών του νομού πλήν Παπαναστάση. Δεν άκουσα; είπες κάτι;

      Διαγραφή
    6. Ενδεχομένως μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές αξιολογήσεις, στις θέσεις των πολιτικών κομμάτων γενικά,
      σημασία όμως έχει η κοινή
      αντίληψη και συλλογική προσπάθεια, για σωστή και καλυτερη χωροθέτηση,
      ώστε να αναπτύσσονται ισόρροπα, ξεχωριστά και παράλληλα όλοι ανεξαιρέτως οι τομείς της τοπικής μας οικονομίας.
      Καλημέρα !
      Σπύρος Ν. Γιαννέλης

      Διαγραφή
    7. Την ίδια αντίληψη εχει και οι Βουλευτές του Νομού; ποιοί εκλέχτηκαν; ΝΔ- Καραγκούνης,Σαλμάς, Λιβανός. ΣΥΡΙΖΑ - Βαρεμένος , Μωραϊτης. ΚΙΝΑΛ - Κωνσταντόπουλος. ΚΚΕ - Παπαναστάσης. Με το χέρι στην Καρδιά...........που υπάρχει η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ; Αν δεν πάνε στον αγύριστο κάποια κόμματα, τοτε περίμενε πολλες ΠΟΑΥ. Εσυ φιλε μου πατάς σε δύο βάρκες, και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Άλλο το όργανο....μπουζούκι και άλλο το όργανο αστυνομικός.

      Διαγραφή
  10. Όταν δεν θα μπορούμε να μπούμε στη θαλλασα από την βρώμα τότε θα καταλάβουν μερικοί ποσό λάθος έκαναν που σιώπησαν, δυστυχώς η τύχη των περιοχών μας είναι στα δικά μάς χέρια Και δεν κάνουμε τίποτα για να τίς σώσουμε,!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.