Μία απάντηση από αναγνώστες του blog μας.
2 σχόλια:
Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.
Χωρίς να θέλω να μπω στην αντιπαράθεση θα πρέπει αυτή η συζήτηση για τις ιχθυοκαλλιέργειες να ανοίξει με ψυχραιμία και χωρίς λαικισμούς και από ότι βλέπω επιτέλους ανοίγει. Τα δεδομένα είναι τα εξής:
ΑπάντησηΔιαγραφή1) Τουρισμός με ιχθυοκαλλιέργειες δεν νοείται και ο Μύτικας προσφέρεται για τουρισμό. Στη Πάλαιρο που θέλουν τουρισμό δεν συζητούν ούτε κατά διάνοια για ιχθυοκαλλιέργειες.
2) Μολύνουν οι ιχθυοκαλλιέργειες; Μελέτες που να δείχνουν ότι μολύνουν τοξικά δεν υπάρχουν από όσο γνωρίζω. Μολύνουν όμως οπτικά από άποψη εγκαταστάσεων θαλασσίων και παράκτιων και καθιστούν την περιοχή όπου αναπτύσσονται σε ακτίνα εκατοντάδων μέτρων απρόσιτη για τουριστική ανάπτυξη (Μπάνια, εστιατόρια, ξενοδοχεία κ.λ.π.). Επίσης μολύνουν με την επικάθιση στο βυθό στρώματος από τα υπολείμματα των τροφών με αποτέλεσμα ο βυθός να νεκρώνει και να παίρνει ένα περίεργο χρώμα και δημιουργείται μία γλίτσα.
3) Η λύση είναι να κλείσουν; Πιστεύω όχι. Ο τόπος δεν αντέχει νέους ανθρώπους χωρίς δουλειά. Η λύση είναι η άμεση μεταφορά τους σε μέρη κατάλληλα. Μακριά από λοουμένους και οικισμούς, με βάθος νερού και ύπαρξη ισχυρών θαλασσίων ρευμάτων. Υπάρχουν τέτοια μέρη για χωροθέτηση ιχθυοκαλλιεργειών στη περιοχή μας; Νομίζω ναι και επιβάλετε επιτέλους σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα (π.χ. 2 χρόνια) να ξεκινήσει η σταδιακή μεταφορά τους. Και λέω εύλογο χρονικό διάστημα ώστε και οι επιχειρηματίες αυτοί να προγραμματίσουν γιατί σκοπός δεν είναι να τους κάνουμε να σταματήσουν την επένδυση τους αλλά απλά να τη μεταφέρουν σε σημείο που δεν θα ενοχλεί στη τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας.
Αυτά τα λίγα.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ 11:22. Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ. ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ. ΑΠΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Η ΛΥΣΗ. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.
ΑπάντησηΔιαγραφή