Γράφει ο Νικόλαος Ναούμης.
Πολιτικός επιστήμονας.
www.naoumis-nikos.gr
Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.
Δεν μας φταίει το Μνημόνιο για τα αδιέξοδά μας. Στην Ιρλανδία λ.χ. δεν απέτυχε. Ηδη ξαναβγαίνει στις αγορές. Γιατί είχε το θάρρος να μειώσε το κράτος. Οι άλλοι ακολουθούν δυατυχώς πολιτική Ελλάδας. Και θα βουλιάξουν. Ας δούμε και την Ουγγαρία που απέρριψε το Μνημόνιο. Και τώρα το ζητιανεύει... Εμείς δεν πάμε στην πτώχευση λόγω Μνημονίου. Είμασταν στην πράξη πτωχευμένοι λίγο πριν το ζητήσουμε από τους δανειστές. Δεν μας υποχρέωσε κανέις να μπούμε σε αυτό. Οπως κανέις δεν μας επέβαλε τόσα χρόνια να δανειζομαστε πάνω από τις δυνατότητές μας. Και να μην ξεχνάμε κάτι που όλοι αποφεύγουν να σχολιάσουν. Σε όλες τις άλλες χώρες (Ιρλανδία, Ισλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία κλπ) χρεωκόπησαν οι Τράπεζες. Κι' ακολούθησαν τα κράτη που προσπάθησαν να τις διασώσουν με δημόσιο χρήμα. Στην Ελλάδα χρεωκόπησε το κράτος. Γιατί δανειζόταν για παροχές (τυφλοί που παίζουν τάβλι, κουτσοί που παίζουν ποδόσφαιρο, 700.000 δημόσιοι υπάλληλοι με την απογραφή, σε 10 εκ κατοίκους, όταν η Ρωσία των 131 εκ έχει 500.000!!). Οι δανειστές ευθύνονται βέβαια γιατί συνέχιζαν να μας δανείζουν όταν εμείς παραβιάζαμε τις προθεσμίες μη προωθώντας διαρθρωτικές αλλαγές κι αυξάνοντας τις δημόσιες δαπάνες... Και τους αξίζει λοιπόν να χάσουν χρήματα.
ΑπάντησηΔιαγραφή