|
Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι του διάσημου Έλληνα φωτογράφου Χάρη Χριστόπουλου και δημοσιεύτηκε στο τουριστικό περιοδικό 2board του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος. Στο θέμα του περιοδικού με τίτλο DISCOVER GREECE, ο Μύτικας είναι ο ένας από τους εννιά άγνωστους προορισμούς που προτείνετε για επίσκεψη από το περιοδικό. Θυμηθείτε την καταχώριση στο περιοδικό εδώ. |
27 Σεπτεμβρίου σήμερα, και για τους γνωρίζοντες είναι η παγκόσμια ημέρα τουρισμού. Ένα πολύ ωραίο άρθρο για δημοσίευση μας έστειλε αναγνώστης και φίλος του blog. Το άρθρο είναι πραγματικά εξαιρετικό και δείχνει ότι ο αρθρογράφος έχει μελετήσει και γνωρίζει πολύ καλά το θέμα που μας αναλύει προς ενημέρωση των αναγνωστών μας. Τον ευχαριστούμε πολύ. Ακολουθεί το άρθρο και σας προτρέπουμε να το διαβάσετε με προσοχή. Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία σε ποσοτικά στοιχεία σχετικά με τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών. Θέλετε να τα δούμε μαζί; Για να διευκρινίσουμε και το λόγο της αντίθεσής μας στην επέκταση των υπαρχουσών ιχθυοκαλλιεργειών αλλά προπάντων και στην εγκατάσταση καινούριων γιγαντοιχθυοκαλλιεργειών.
Τελευταία οι ιχθυοκαλλιεργητές έχουν κάνει ευαγγέλιο μια έρευνα της εταιρείας McKinsey Global Institute, η οποία χαρακτηρίζεται ως 100% αξιόπιστη (και η εταιρεία και το αποτέλεσμα της έρευνας). Τι λένε τα αποτελέσματα της έρευνας της McKinsey; Ότι σε ορίζοντα δεκαετίας προβλέπει για τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών αύξηση της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας κατά 1 δις ευρώ (πολύ χοντρικά ότι θα αυξηθεί ο τζίρος κατά 1 δις ευρώ), αύξηση της αξίας των εξαγωγών του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών κατά 800 εκατομμύρια ευρώ με ταυτόχρονη μείωση του ελλείμματος και δημιουργία 20.000 νέων θέσεων εργασίας (σημ. δεν διευκρινίζεται εάν πρόκειται για άμεσες ή και έμμεσες θέσεις).
Αυτή τη στιγμή (2012) απασχολούνται στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών άμεσα 10.000 εργαζόμενοι και έμμεσα 8.000 εργαζόμενοι. Το 2012 οι εξαγωγές ανήλθαν σε 449,50 εκατομμύρια ευρώ, ήταν το τρίτο πιο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας (όπως και το 2011) και το πρώτο στην κατηγορία αγροτικά προϊόντα. Αυτά είναι τα καλά νέα για τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών. Άσχημα τα αποτελέσματα; Καθόλου. Ίσα ίσα. Να δούμε όμως και μερικά πραγματάκια για τον Τουρισμό; Για πάμε λοιπόν.
Μελέτη ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, αξιοπιστία δεδομένη επίσης). Η Απασχόληση στον Τουριστικό Τομέα, Ιανουάριος 2013. Το 2011 οι άμεσα απασχολούμενοι στον Τουρισμό ανήλθαν σε 311.000 εργαζόμενους (Στοιχεία Εργατικού Δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ ως προς την κύρια θέση εργασίας.), δηλαδή το 8% της συνολικής απασχόλησης της χώρας. Μάλιστα, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, το μέγεθος της απασχόλησης είναι υψηλότερο εφόσον συνεκτιμηθούν οι θέσεις εργασίας (κύρια και συμπληρωματική εργασία) που συνδέονται με την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.
Με βάση εκτίμηση του δείκτη «Απασχολούμενοι ανά κλίνη», οι συνολικές θέσεις εργασίας που μπορεί να προσφέρει ο ξενοδοχειακός κλάδος τη θερινή περίοδο προσεγγίζουν τις 208 χιλιάδες.
«Η ενίσχυση επομένως της τουριστικής ζήτησης πέρα από τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχει σημαντικά οφέλη στην τόνωση της απασχόλησης, αλλά και στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών», επισημαίνει το ΙΟΒΕ στη μελέτη του. (σημ. κοινώς περισσότερα έσοδα για το Κράτος).
Σύμφωνα και με τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης του Ιδρύματος για την επίδραση του τουρισμού στην ελληνική οικονομία, για κάθε 100 θέσεις άμεσης απασχόλησης που είναι αποτέλεσμα της τουριστικής δαπάνης και των επενδύσεων, υποστηρίζονται άλλες 130 θέσεις απασχόλησης συνολικά στους κλάδους που αποτελούν τους κυριότερους προμηθευτές των τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και σε εκείνους όπου κατευθύνεται, ως καταναλωτική δαπάνη, το εισόδημα των απασχολουμένων (στον τουριστικό τομέα και στους κύριους κλάδους-προμηθευτές).
Από τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής προκύπτει ότι η ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα υποστηρίζει συνολικά 741 χιλιάδες θέσεις απασχόλησης, δηλαδή το 1/6 (16,66%) της συνολικής απασχόλησης της χώρας. Τέλος να αναφερθεί ότι το έτος 2011 το προϊόν που παρήγαγε ο Τουρισμός ανήλθε στα 11 δις ευρώ. (Από άλλη πηγή, να αναφέρουμε ότι αντιστοιχεί περίπου στο 15% του ΑΕΠ, λίγο παραπάνω).
Ο σκοπός της μελέτης του ΙΟΒΕ (αντιγράφουμε λέξη προς λέξη).
"Ο Τουρισμός αποτελεί κεντρικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας με σημαντική συνεισφορά στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και στις επενδύσεις. Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, η εκτεταμένη ακτογραμμή και το φυσικό περιβάλλον είναι ορισμένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που καθιστούν της Ελλάδα από τούς σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Παράλληλα, ο τουρισμός μαζί με τη ναυτιλία αποτελούν τούς πιο εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, με ιδιαίτερα θετική συνεισφορά στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.
Σημαντική είναι επίσης η επίδραση στην απασχόληση, δεδομένου ότι αρκετά επαγγέλματα επηρεάζονται άμεσα, αλλά και έμμεσα από την ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς κινητοποιεί ένα σημαντικό αριθμό παραγωγικών μονάδων που δραστηριοποιούνται για την κάλυψη της ζήτησης που δημιουργείται.”
Υπογραμμίζουμε το παραπάνω διότι έρχεται σε ΠΛΗΡΗ αντίθεση με το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών. Το οποίο επιτρέπει την ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών, ακόμα και πριν την τουριστική ή οικιστική ανάπτυξη, στις χωροθετημένες περιοχές (βλέπε ζώνη Α3 που είναι το σπίτι μας).
Να δώσουμε και ένα άλλο στοιχείο με κάποιους δικούς μας υπολογισμούς. Στο Μύτικα (μόνο στο Μύτικα, μέσα στο χωριό, από Βορό μέχρι κάμπινγκ) απασχολούνται 167 άτομα από τον τουρισμό (49 επιχειρήσεις). Ιδιοκτήτες και απασχολούμενοι (είτε μέλη της οικογένειας είτε προσληφθέν προσωπικό). ΔΕΝ έχουν συνυπολογιστεί τα μέλη της οικογένειας τα οποία ζουν από αυτές τις επιχειρήσεις, αλλά μόνο όσοι εργάζονται σ΄ αυτές. ΔΕΝ έχουν υπολογιστεί οι αλιείς, οι μελισσοκόμοι, οι κτηνοτρόφοι, οι αγρότες, οι ταξιτζήδες, οι μηχανικοί, οι λογιστές, οι δικηγόροι, ο συμβολαιογράφος, οι οικοδόμοι, οι ηλεκτρολόγοι, οι υδραυλικοί, οι βενζινάδες, τα συνεργεία, τα πάρκινγκ σκαφών, και όποιους άλλους έχουμε ξεχάσει. Αυτούς τούς αφήνουμε να τούς υπολογίσετε μόνοι σας.
Δεν πρέπει να νομίσετε ότι είμαστε κακοί και ενάντιοι στις ιχθυοκαλλιέργειες. Το πρόβλημά μας δεν είναι να κλείσουν οι ιχθυοκαλλιέργειες. Ποτέ κανένας νοήμων άνθρωπος δεν θα πει να πεταχτούν στο δρόμο οι 18.000 εργαζόμενοι του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών. Πόσο μάλλον όταν με κάποια από αυτά τα παιδιά είμαστε φίλοι και συζητάμε κάθε μέρα και μοιραζόμαστε τις ΙΔΙΕΣ αγωνίες και ανησυχίες. Αυτά είναι διλήμματα της πλάκας τα οποία τα βάζουν οι ιδιοκτήτες των ιχθυοκαλλιεργειών, έχοντας δημιουργήσει πρώτα μια αρρωστημένη κατάσταση. Το πρόβλημα αγαπητοί μου είναι ότι ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών είναι ανταγωνιστικός σε σχέση με τον τουρισμό. Οι ιχθυοκαλλιέργειες τραβάνε για την Ανατολή και ο Τουρισμός για τη Δύση. Άλλος για Χίο κι άλλος για Μυτιλήνη. Καμία σχέση. Οι ιχθυοκαλλιέργειες είναι ένας κλάδος που δείχνει να είναι δυναμικός, με τις προοπτικές που παραθέτουμε παραπάνω, με κέρδη για τις λίγες, κυρίως ηγέτιδες δυνάμεις του κλάδου, με τα θετικά του αλλά και τα προβλήματά του (η ΔΙΑΣ από τις μεγάλες του κλάδου κατέθεσε αίτηση για το άρθρο 99), πάει να αναπτυχθεί στην πλάτη του τουρισμού, του οποίου το παρόν αλλά και τις προοπτικές τις παραθέτουμε παραπάνω. Δεν κάνουμε καμία σύγκριση με βάση τα νούμερα. Δεν γίνεται να συγκριθούν αυτά τα νούμερα. Ούτε ποσοτικά αλλά ούτε και κοινωνικά (προπάντων κοινωνικά). Θυμώνουμε γιατί πέντε δέκα τριάντα (δεν είναι παραπάνω) υποτιμάν τη νοημοσύνη μας. Εδώ είναι που θεωρούμε ότι μας κοροϊδεύουν.
Όχι κύριοι, κάθε καλοκαίρι γινόμαστε μάρτυρες των σχολίων όλων των επισκεπτών σχετικά με τις ιχθυοκαλλιέργειες. Δεν πάει τουρισμός και ιχθυοκαλλιέργειες. Ούτε αισθητικά ούτε περιβαλλοντικά. Καυχόμαστε ότι είμαστε η πρώτη ιχθυοπαραγωγός χώρα της Μεσογείου. Οι Ιταλοί, οι Ισπανοί, οι Γάλλοι είναι οι χαζοί που προτιμούν να αγοράζουν από εμάς προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας ενώ την ίδια στιγμή πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια σκηνή σαν τουριστικοί προορισμοί.
Εδώ αξίζει τον κόπο να δείτε τα νούμερα. Σύμφωνα με την έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ (για το 2012), στην πρώτη θέση βρέθηκε η Γαλλία με 83 εκατομμύρια επισκέπτες (αξίζει να αναφερθεί ότι ο πληθυσμός της χώρας είναι 66 εκατομμύρια). Οι Γαλλικές Άλπεις, αλλά και η πρόσβαση στη Μεσόγειο έκαναν τη Γαλλία ιδιαιτέρως δημοφιλή πόλο έλξης για τους τουρίστες. (Το σχόλιο μεταφέρεται αυτούσιο από την έκθεση του ΠΟΕ).
Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι ΗΠΑ με 67 εκατομμύρια τουρίστες (16 εκατομμύρια λιγότερους από τη Γαλλία), ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν η Κίνα (57,7 εκατομμύρια τουρίστες), η Ισπανία (57,7 εκατομμύρια σημ. τέταρτη) και η Ιταλία (46,4 εκατομμύρια, σημ πέμπτη). Η Τουρκία βρίσκεται στην έκτη θέση με 35,7 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 17η θέση με 15,5 εκατομμύρια τουρίστες. (Σημ. μέχρι στιγμής το 2013, σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου του ΣΕΕΔΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, οι αφίξεις ανήλθαν σε 17,5 εκατομμύρια επισκέπτες).
Και για να συσχετίσουμε λίγο με την επιστολή που έστειλαν οι αλλοδαποί φίλοι τού τόπου μας στον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Τουρισμού, το Κάπρι της Ιταλίας (ένα από τα ελάχιστα νησιά της Ιταλίας) το επισκέπτονται κάθε χρόνο 250.000 επισκέπτες. Ένα νησί μεγέθους πιθανότατα σαν τον Κάλαμο. 2 x 4 μίλια (Τα στοιχεία αυτά τα έχουμε αντλήσει από άρθρο της ιστοσελίδας
www.touristorama.com). Δεν θέλω να παρομοιάσω τον Κάλαμο ή τον Καστό με το Κάπρι, αλλά διαβάζοντας την επιστολή αναγκάζομαι να το κάνω, γιατί έτσι βλέπουν την περιοχή μας οι αλλοδαποί σύμφωνα με την παραπάνω επιστολή.
Και κάτι τελευταίο. Ο κύριος Μπελλές του Νηρέα είχε πει πως κάποιοι γραφικοί αντιτάσσονται τις ιχθυοκαλλιέργειες και την ανάπτυξή τους. Δυστυχώς ο κύριος Μπελλές είναι ένας γραφικός τύπος μια παλιάς και ξεχασμένης εποχής. Της εποχής που όποιος είχε τα μέσα έκανε ότι ήθελε για ίδιο συμφέρον. Οι ιχθυοκαλλιεργητές το απέδειξαν περίτρανα αυτό με το χωροταξικό που οι ίδιοι πέρασαν μέσω του Υπουργού Πολιτισμού τη νύχτα που η κυβέρνησή του ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. Τι τραγικό! Τι ειρωνεία! Τι κατάντια! Ο Υπουργός του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Πολιτισμού, του φωτός, της γνώσης, της αλήθειας της φιλοσοφίας, των τεχνών, των γραμμάτων, ΠΕΡΑΣΕ ΝΥΧΤΑ νομοσχέδιο, για συμφέρον του κλάδου στην οποία δραστηριοποιείται η οικογενειακή του επιχείρηση και μάλιστα εναντίον ενός εκ των δύο μεγαλύτερων κλάδων της Ελληνικής Οικονομίας. Ανατρέξτε πάλι στη μελέτη του ΙΟΒΕ. Τουρισμός και Ναυτιλία οι πιο εξωστρεφείς κλάδοι της Ελληνικής Οικονομίας. Τα νούμερα σας τα παραθέσαμε πιο πάνω. Τι πρόβλημα έχετε με τον Ελληνικό Τουρισμό κύριε τέως;
Ο Υπουργός του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Πολιτισμού χωροθέτησε την εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών και στον κόλπο της Επιδαύρου. Θυμάστε πριν από δύο χρόνια που είχε κατακλυστεί ο κόλπος της Επιδαύρου από σκάφη και κότερα διεθνών προσωπικοτήτων της τέχνης, του πολιτισμού αλλά και από το χώρο των επιχειρήσεων για να παρακολουθήσουν την Σεξπηρική παράσταση του Ριχάρδου του Γ' με τον Κέβιν Σπέϊσι; Παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός. Τρεις παραστάσεις 27.000 θεατές. Στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Στις 29, 30 και 31/7/2011. Και εκεί του γυάλισε του Γερουλάνου από τα κότερα και είπε να το γεμίσει με ψάρια. Στη ζώνη Α3 θα κόλλαγε; Οι ιχθυοκαλλιεργητές απέδειξαν για μια ακόμη φορά την λογική του τσαμπουκά που δεν λογαριάζει και δεν υπολογίζει προκειμένου να κάνει το δικό του. Που δεν τον νοιάζει ούτε για τον πλησίον ούτε για την πρόοδο του συνόλου. Το να προκαλέσω την εξαθλίωση σου για να σε ελεήσω δεν είναι μαγκιά. Ούτε καν μιας άλλης εποχής. Και προπάντων στις μέρες μας. Είναι ηθική κατάπτωση, πόσο μάλλον όταν στρέφεται και εναντίον ενός τομέα της Ελληνικής Οικονομίας ο οποίος φέτος έγινε σημαία για την ανάκαμψη αλλά και τη βελτίωση του Εθνικού Προϊόντος από τον Έλληνα Πρωθυπουργό.
Αντί επιλόγου.
Φέτος συμπληρώνονται 34 χρόνια από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Κύριος στόχος της Ημέρας, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, είναι η ανάδειξη της κοινωνικής, πολιτιστικής, πολιτικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής συμβολής του τουρισμού διεθνώς. Οι Μαλδίβες θα φιλοξενήσουν τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις.
συγχαρητηρια στον ευστοχο αρθρογραφο!επιτελους ειδαμε και τη λεξη΄ΗΘΟΣ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε επιχειρήματα αποστομωτικό.........
ΑπάντησηΔιαγραφήΩΡΑΙΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΕΦΕΤΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΝΟΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ ΔΕΝ ΚΥΤΑΤΕ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΤΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΑΙΤΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΗΣΟΥΝ ΟΧΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιχειρημα κοτας...
ΔιαγραφήΕτσι μαθατε τοσα χρονια...
Ε οχι τρείς και κούκος! Ο Μύτικας εν συγκρίσει με την δεκαετία του 80 έχει πενταπλασιάσει τον τουρισμό του. Δεν γνωρίζεις καλά τα πράγματα, γράφεις με μένος, αγνοείς στοιχειώδεις λεπτομέρειες, περαστικά.
ΔιαγραφήΠόσο όμορφο είναι το απέναντι νησί και...πόσο όμορφα χτισμένος είναι ο Μύτικας. Για πολλά χρόνια... όλοι σκέφτονταν τον τουρισμό, το περιβάλλον και την ανάπτυξη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοίτα να δείς. Μιλάς για ένα πρόβλημα γενικότερο στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο του Μύτικα. Κανένας επισκέπτης δεν διαμαρτυρήθηκε στο Μύτικα για τα κεραμίδια και τις σκεπές για παράδειγμα. Αν ήταν αυτό το πρ'οβλημα θα το αλλάζαμε. Και όποιος πουλάει φούμερα, την επόμενη χρονιά μένει άδειος είτε είναι ξενοδοχείο, είτε δωμάτια, είτε εστιατόριο, είτε καφετέρια. Για τις ιχθυοκαλλιέργειες όμως δεν έχει γιατρειά. Όπως έχεις δεί όλοι προσπαθούν να αλλάξουν κάτι προς το καλύτερο. Και τα μαγαζιά σουλουπώνονται και γενικότερα κάποια πράγματα σιγά σιγά. Όμως αυτό το χάλι????????????? Για όλα υπάρχουν λύσεις. Γι αυτό μόνο να τα κοτσάρουμε νύχτα και να τα σύρουμε μισοκάναλα. Κι ας έρθει όποιος τα έχει μεγάλα να ζητήσει το λόγο. Κατάλαβες ποιά είναι η μόνη λύση με αυτά τα πράγματα? Γιατί εννοείται ότι με το καλό δεν γίνεται. Φάνηκε και από το χωροταξικό τους.
Διαγραφήκαλά εντάξει... κάνε μια βόλτα απο τον Αι Δονάτο μέχρ καιι την Μαστροδιμη και μετά τα λέμε,
ΑπάντησηΔιαγραφή9.26 δεν είχα δει την εξυπνάδα που έγραψες. Λοιπόν για να το ξέρεις καλά, από το να δουλεύεις μόνος σου και να παίρνεις 400 ευρώ ανασφάλιστα και να τα κλείσουμε εμείς οι υπόλοιποι, καλύτερα να δουλεύουμε στο Μύτικα 167 που γράφει και παραπάνω και να είσαι εσύ ο άνεργος. Είναι πολύ ξεκάθαρο. Δεν με ενδιαφέρει η λογική σου και γι αυτό σου απαντάω με τον ίδιο τρόπο. Και μην προκαλέσεις πάλι με αυτή την καραμέλα γιατί και το ψωμί που σου δίνουν οι ιχθυοκαλλιεργητές δεν τιμάς και όταν ξανάρθεις για δανεικά θα πάρεις αυτό που δεν με αφήνει ο μπλόγκερ να γράψω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια για το νηφάλιο και εμπεριστατωμένο άρθρο σας. Νομίζω ότι με το άρθρο σας βοηθάτε με επιχειρήματα τους φίλους της πραγματικά πανέμορφης περιοχής μας. Η υπό καθεστώς κινδύνου περιοχή στερείται Διαφήμισης και ανθρώπους με οράματα και όχι ανθρώπους που παρασιτικά προσπαθούν να επιβιώσουν κερδίζοντας την θέση εργασίας τους έρποντας και γλείφοντας.
ΑπάντησηΔιαγραφή