Δημιουργία σχεδίου χωρικής - οικιστικής οργάνωσης ανοιχτής πόλης (ΣΧΟΟΑΠ). Βασική προτεραιότητα και έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας.


Στο προεκλογικό πρόγραμμα της νέας δημοτικής αρχής (δείτε εδώ), στην ενότητα «ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» αναφέρεται: ''Δημιουργία σχεδίου χωρικής - οικιστικής οργάνωσης ανοιχτής πόλης (ΣΧΟΟΑΠ)''.
Κάνουμε την σημερινή μας αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα, γιατί το θεωρούμε πολύ σοβαρό για την μελλοντική ανάπτυξη της περιοχής μας και περιμέναμε να είναι από τις βασικές προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής.
Δυστυχώς μας απογοητεύει που ενώ βλέπουμε χρήματα να δίνονται για ελάσσονος, αμφιβόλου σημασίας και αξίας έργα και σκοπούς (π.χ. 10000 € για φωτοστολισμούς), δεν έχουμε δει ως τώρα κάποια κίνηση προς υλοποίηση της σημαντικής αυτής δέσμευσης.
Θα έπρεπε η υλοποίηση αυτής της δέσμευσης να ξεκινήσει τάχιστα, με την διάθεση για αρχή από τον προϋπολογισμό ενός μικρού ποσού, γιατί είναι μία υπόθεση που έχει μεγάλη διάρκεια χρόνου, μιας και οι μελέτες γίνονται τμηματικά και απαιτείται κατάθεση προτάσεων και διαβούλευση μεταξύ των φορέων.
Μέσω του Σχεδίου Χωροταξικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων (ΣΧΟΟΑΠ), θα καθοριστούν οι κατευθυντήριες αρχές του πολεοδομικού σχεδιασμού για βιώσιμη οικιστική ανάπτυξη. Θα καθοριστούν οι χρήσεις γης (που επιτρέπεται τι και που όχι). Θα οριοθετηθούν και θα προταθούν έργα και υποδομές ανάπτυξης. Ουσιαστικά όταν θα ολοκληρωθεί, θα αποτελεί τον οδικό χάρτη ανάπτυξης της περιοχής μας, που κάθε αρχή θα οφείλει να σέβεται, να τηρεί και να λαμβάνει υπόψη της και όχι να γίνεται αυτό που χρόνια έχουμε συνηθίσει, όπου όλα γίνονται παντού, άναρχα και χωρίς σχέδιο και δυστυχώς πολλές φορές για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.
Στο παρελθόν δεν έγινε και ήδη έχουμε χάσει πολύ χρόνο. Ας μην κάνει το ίδιο λάθος και η νέα δημοτική αρχή. Άλλωστε περιλαμβάνεται και στο προεκλογικό της πρόγραμμα.
Αν δεν το κάνουμε τα προβλήματα που θα βρούμε στο μέλλον μπροστά μας θα είναι πολύ μεγάλα. Θα έχουμε μία άναρχη ανάπτυξη, όπου ασύμβατες χρήσεις θα χωροθετούνται πλησίον η μία στην άλλη και η ζημιά που θα γίνει θα είναι μη αναστρέψιμη. Ήδη αυτό γίνεται και είναι ορατό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ιχθυοκαλλιέργειες, όπου έχουμε χωροθέτηση τους σε σημεία που προκαλούν πρόβλημα, ενώ υπάρχουν μέρη για χωροθέτηση τους. Όσο αυτό δεν γίνεται, ουσιαστικά εμείς θα παρακολουθούμε και θα τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις.

3 σχόλια:

  1. Φαρός φωτεινός ο μυτικας πρες μας ανοίγει τα μάτια. Απλοί τηλεθεατές του μυτικας πρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με βιολογικο - σφαγεια τι θα γινει κυριοι του δημου; σχεδον ετοιμο εργο γιατι το απαξιωνετε; παλι θα μας φαει η μποχα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Βρείτε μου έναν που να μην λειτουργεί με γνώμονα τις επόμενες εκλογές. Και είναι κρίμα. Θα μπορούσαν να καμφθούν οι οποίες αντιρησεις με χρηματισμους. Μη σοκαρεστε. Ποσα χρονια το βλέπετε το έργο; Τώρα σας ενοχλεί; Ποσο μάλλον όταν θα γίνει για έργα προοπτικης. Για τα οποία πάντα θα υπάρχουν μικρονοες που θα αντιτάσσονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.