Δείτε
εδώ όλη την ΜΠΕ της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της Χρυσοβίτσας με καύσιμο βιομάζα. Εμείς νιώθουμε την ανάγκη να επαναλάβουμε την θέση μας, ότι από εδώ έπρεπε να ξεκινήσουν όλα και να ακολουθηθεί με νηφαλιότητα και ψυχραιμία η κανονική διαδικασία, την οποία περιγράψαμε σε προηγούμενη μας ανάρτηση και την διατυπώνουμε ξανά.
«Εμείς για να το κλείσουμε το συγκεκριμένο θέμα θα πούμε καθαρά την άποψη μας, ότι όπως πολλά πράγματα στην χώρα μας, έτσι και σε αυτό το κομμάτι της έγκρισης επενδύσεων, βασιλεύει η τσαπατσουλιά και η προχειρότητα, με αποτέλεσμα είτε να γίνονται επενδύσεις σε σημεία που δεν πρέπει, βλαπτικές για το Περιβάλλον και την Υγεία των περιοίκων, είτε να χάνονται επενδύσεις που τόσο ανάγκη τις έχουμε.
Καλούνται να γνωμοδοτήσουν Τοπικά Συμβούλια, Επιτροπές Ποιότητας Ζωής, Δημοτικά Συμβούλια, Επιτροπές Περιφέρειας και την τελική έγκριση να την λάβει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο πόδι και με το μαχαίρι στο λαιμό, χωρίς προηγουμένως να έχει προηγηθεί η διάθεση και η εξέταση των στοιχείων, όπως γίνεται σε κάθε σοβαρό κράτος.
Σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας που είναι οι πιο άμεσα ενδιαφερόμενοι, αφού αυτοί ζουν εκεί και θα υποστούν τις αρνητικές συνέπειες αν υπάρχουν, να έχει παραληφθεί από πολύς νωρίς η ΜΠΕ και να έχει αναλυθεί και εξηγηθεί από ανθρώπους που γνωρίζουν (Περιβαλλοντολόγους, Ιατρούς κ.α), να έχει ακουστεί η γνώμη του επενδυτή. Να έχει γίνει μία έρευνα ανάλογες επενδύσεις με ποιο τρόπο λειτουργούν και συνυπάρχουν με την τοπική κοινωνία σε άλλα μέρη και γενικά να έχει γίνει μία αποτίμηση των θετικών και των αρνητικών και κατόπιν οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν, έχοντας όλα τα πραγματικά στοιχεία γνωστά στην διάθεση τους και όχι να αποφασίζουν με φήμες, κάπου άκουσα, κάποιος μου είπε.
Και τονίζουμε ότι η χωροθέτηση κάθε επένδυσης εξετάζεται ξεχωριστά. Δεν σημαίνει ότι με ΒΑΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, αν μία επένδυση παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με βιομάζα δεν πρέπει να γίνει στην Χρυσοβίτσα, αυτή δεν μπορεί να γίνει κάπου άλλου στον Δήμο Ξηρομέρου, όπου πιθανόν δεν θα είναι τόσο κοντά στον οικισμό, δεν θα υπάρχουν κοντά αρχαιολογικοί χώροι ή δεν θα επηρεάζεται ο υδροφόρος ορίζοντας και γενικά πάντα με ΒΑΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, όταν αυτά την επιτρέπουν. Η σωστή χωροθέτηση των επενδύσεων που έχουν επιπτώσεις, γίνεται με επιστημονικές μελέτες και στοιχεία και όχι στην τύχη. Δεν είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά όταν μία επένδυση λέμε εδώ δεν πρέπει να γίνει, ενώ σε ένα άλλο σημείο λέμε ότι εδώ μπορεί».
Ακολουθώντας άλλες διαδικασίες από αυτές, και αποφασίζοντας με το θυμικό, με φήμες και αυτοσχεδιάζοντας, είναι πιθανό να χάνουμε επενδύσεις ωφέλιμες για τον τόπο μας, που τόσο πολύ τις έχουμε ανάγκη, και δεν αναφερόμαστε στην συγκεκριμένη επένδυση για την οποία και εμείς γινόμαστε γνώστες πληροφοριών μέσω επίσημων εγγράφων και σας τα παρουσιάζουμε, αλλά αν ήμασταν κάτοικοι της περιοχής, προσωπικά θα θέλαμε να διαμορφώσουμε άποψη αφού πρώτα έχει ακολουθηθεί η διαδικασία που μόλις περιγράψαμε.
Εδώ θα ξαναπούμε, ότι με επιεικέστερο όρο την ολιγωρία του Δήμου που είναι δεδομένη, οδηγήθηκε η συγκεκριμένη υπόθεση σε μπλέξιμο. Ανακάτωσε τα πράγματα αρκετά, δημιουργώντας εξ αρχής πολύ αρνητική στάση και καχυποψία σε πάρα πολλούς και δικαίως.
NA KATEBOYME ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ . ΟΛΗ Η ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτη φωτογραφια της αναρτησης
ΑπάντησηΔιαγραφήυπαρχει και μια λεκανη ... μπανιου
Θα καιγονται και αυτες οι βιομαζες ?
8,53
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι μας λενε :
Ολα θα καιγονται στον βωμο των σκοπιμοτητων :
Χορτα ξερα , κοπριες ολων των ζωντων οργανισμων :
ζωων και πολιτικων ζωων , βατα , ελαια , τηγανελαια
απ' ολο τον πλανητη γη ,
και ενεπισημως και πασης φυσεως σκουπιδια
και αυτο μας το πλασαρουν ως βιομαζα
δεν μας λενε ομως , για τον μαυρο καπνο
που θα ανεβαινει στης πατριδας τον ουρανο
πατριωτες και συμπατριωτες !
του Ξηρομερου !
Πείτε ναι στην ανάπτυξη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ελαστικά στις αποθήκες της Τσαπουρνιάς θα μπορούσαν κι αυτά να βαπτισθούν ως βιομάζα!
ΑπάντησηΔιαγραφή11 ,21
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα πλαστικα δεν θεωρουνται βιομαζα , αλλα μαζα
ομως και αυτα καιγονται
Οι σαπουνάδες, τα χημικά και τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιουμε δεν πηγαίνουν πολλά στη θάλασσα? Δεν τη μολύνουν? Τα μπουκάλια με τα φυτοφάρμακα στα ρέματα? Τα αναγκαία χημικά λιπάσματα πως τα τρώμε? Τα χημικά στα ραντίσματα στις ελιές, και τα εμβόλια στα ζώα πως τα δεχόμαστε? Τον καπνό από τα τζάκια που είναι σκέτος άνθρακας και όταν έχει ομίχλη γίνεται χαμός στα χωριά και στις πόλεις δεν είναι επιβάρυνση στο περιβάλλον?
ΑπάντησηΔιαγραφή4 ,18
ΑπάντησηΔιαγραφήΟλα αυτα μολυνουν το περιβαλλον
αυτο λεμε , να μην επιβαρυνουμε περισσοτερο με μολυνση το περιβαλλον
εσυ τι θελεις να αυξηθει η' να μειωθει η μολυνση του περιβαλλοντος ?
google it
ΑπάντησηΔιαγραφή