Η μηχανή του χρόνου: Ο αγιασμός στην έναρξη της σχολικής χρονιάς στον Μύτικα.
7 σχόλια:
Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.
Πρόκειται για τον αγιασμό του σχολικού έτους 1972-1973(μαθητής Γ' Γυμνασίου).Διακρίνεται στη δεύτερη φωτογραφία ο γυμνασιάρχης Χριστόφορος Διδασκάλου (τεράστια η προσφορά του για τους γνωρίζοντες ...). Επίσης ο φυσιογνώστης καθηγητής Χρήστος Λακιρδακίδης (με τη γραβάτα αριστερά) από τη Μουσθένη Καβάλας.Δυστυχώς απεβίωσε νωρίς προ εξαετίας.Στην πρώτη φωτογραφία διακρίνονται ο δάσκαλος Πέτρος Μπερερής και κάτοικοι του Μύτικα, όπως Στάθης Λεκατάς (Αμπάριας),Νίκος Κολάρμπος κ.ά.Ο χώρος είναι η σημερινή παιδική χαρά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗταν η πρωτη χρονια που ιδρύθηκε το εξατάξιο τότε Γυμνάσιο Μυτικα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωστά ήταν η πρώτη χρονιά ίδρυσης, αλλά ως τριτάξιο.Λειτούργησε πλήρες εξατάξιο από το σχολικό έτος 1975-1976 όπου απεφοίτησαν 11 μαθητές!
ΔιαγραφήΑλέξη ,
ΑπάντησηΔιαγραφήνα φτιάξεις μία ανάρτηση-αφιέρωμα για την τεράστια προσφορά του αξιομνημόνευτου Γυμνασιάρχη Χριστόφορου Διδασκάλου.
Αλέξη ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα επόμενα σχολικά έτη 1973-74 κ.ο.κ.
ο αριθμός των μαθητών ανα τάξη αυξάνονταν συνεχώς και αυτό διότι ο ίδιος ο Γυμνασιάρχης Χριστόφορος Διδασκάλου
επισκεπτόταν τα γύρω χωριά μας και παρότρυνε τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο Γυμνάσιο.
Ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα.Σήμερα ο Χριστόφορος Διδασκάλου ζει στο Αγρίνιο και είναι 86 ετών!Δεν καλοθυμάται εκείνες τις εποχές!Είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του και δοθείσης ευκαιρίας θα τον επισκεφθώ στο σπίτι του!Θα κάνω και μια τιμητική ανάρτηση προς αυτόν!Επαναλαμβάνω ότι η συμβολή του στην ίδρυση του Γυμνασίου Μύτικα είναι τεράστια (γνωρίζουμε τις ενέργειες του)!!!
ΔιαγραφήΘα πρέπει να κατανοήσουν οι διάφοροι πολιτικοί και που εμείς με την ψήφο μας κάθε φορά εκλέγουμε να μας κυβερνούν : Δήμαρχοι-Νομάρχες-Περιφερειάρχες κ.ο.κ.
ΑπάντησηΔιαγραφή-ότι το πρώτο κριτήριο ίδρυσης ενος σχολείου ή κατασκευής/ανακατασκευής ενός σχολικού κτιρίου ,
δέν είναι ο αριθμός των μαθητών ενος οποιουδήποτε σχολείου , αλλά ως πρώτο κριτήριο να είναι η αναγκαιότητα εύκολης πρόσβασης στο σχολείο για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά μιας οποιαδήποτε τοπικής κοινωνίας και σε ισότιμη βάση.
Ας το έχουν αυτό υπόψιν όσοι πολιτικοί επιχειρούν να κλείσουν σχολεία με σαθρά επιχειρήματα οτι δήθεν δέν υπάρχουν χρήματα αρκετά και όπως λένε για σχολεία.
Σπύρος Ν. Γιαννέλης
Αρχοντοχώρι