Στην εκπληκτική ταινία των αδελφών Γουατσόφσκι ''The Matrix'', με εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο και ανάμεσα σε αυτούς και εμείς, η οποία αποτελείται από μία τριλογία ταινιών, τις: ''The Matrix'', ''The Matrix Reloaded'', ''The Matrix Revolutions'', περιγράφεται ένας εικονικός κόσμος και ένα ζοφερό μέλλον για το ανθρώπινο είδος, όπου ο άνθρωπος είναι αιχμάλωτος στο Matrix.
Τι είναι το Matrix; Ένα λογισμικό εικονικής πραγματικότητας, ένας ψηφιακός κόσμος με δημιουργούς του μηχανές, που με την εξέλιξη της τεχνολογίας κατάφεραν να αναπτύξουν δική τους νοημοσύνη και τελικά στράφηκαν ενάντια του ανθρώπινου είδους, αιχμαλωτίζοντας το και κρατώντας το καθηλωμένο με σύνδεση του στο Matrix, όπου οι άνθρωποι είναι καλωδιωμένοι στο παρόν τους, χωρίς συνείδηση, χωρίς φαντασία, χωρίς ελπίδα. Σκοπός του Matrix, να απομυζά το ανθρώπινο σώμα ως πηγή ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε οι ίδιες μηχανές να μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν.
Την συγκεκριμένη ταινία, εκτός από τα μοναδικά και πρωτοποριακά εφέ, την διακρίνει το φιλοσοφικό υπόβαθρο και οι πολλές θρησκευτικές επιρροές.
Στην πρώτη ταινία της τριλογίας μας, στο ''The Matrix'', ο ήρωας μας ο ''Νίο'' (Κιάνου Ριβς), ένας ανήσυχος χάκερ βρίσκεται σε ένα μεγάλο δίλημμα από τον ''Μορφέα'' (εκπληκτικός Λώρενς Φίσμπερν) και έχει να κάνει μία σημαντική επιλογή, η οποία φιλοσοφικά είναι η επιλογή της αποδοχής της μοίρας ή η επιλογή της ελεύθερης βούλησης. Να πάρει το μπλε χάπι και να συνεχίσει να ζει την εικονική ζωή του συνδεδεμένος στο Matrix ή να πάρει το κόκκινο χάπι και να απελευθερωθεί και να δει ξαφνικά την ζοφερή πραγματικότητα.
Θα μας πείτε γιατί τα λέμε όλα αυτά; Σας πήγαμε λίγο μακριά μέσω της τέχνης του κινηματογράφου για να σας πούμε ότι παρακολουθώντας το τελευταίο καιρό τα τεκταινόμενα στον Δήμο Ξηρομέρου, προβλέπουμε κάποιοι οι οποίοι είναι με πρόθεση συνδεδεμένοι στο Matrix όλα αυτά τα τρία περίπου χρόνια, να επιλέγουν να πάρουν το κόκκινο χάπι εκεί κατά το τέλος της πενταετίας (κάποιοι ευτυχώς ήδη το πήραν), και τότε με μιας θα ανακαλύψουν την πικρή πραγματικότητα, τότε θα αφήσουν τις μεγαλοστομίες για λαϊκισμούς και διαδικτυακές κορώνες, θα σταματήσουν τα διαδικτυακά μασάζ, σαλιαρίσματα και γλυψίματα, τις ψευτοκουλτούρες, τις ανοσιούλες και το υψηλό πνεύμα copy - paste.
Τότε θα ξαναθυμηθούν να ανασύρουν από τις ψηφιακές τους βιβλιοθήκες, κάτι πύρινα άρθρα τους για τα λαμόγια που μας χαλάνε την ζωή, θα θυμηθούν αυτά που έλεγαν για χρηματικά εντάλματα που άλλο όνομα γράφουν πάνω και άλλος εισπράττει στο γκισέ του ταμείου και ξαφνικά θα βλέπουν παντού επιστροφές - καταστροφές και τότε «ξαφνικά» και με μιας όλα θα είναι έτσι όπως νομίζαμε, δηλαδή η πικρή πραγματικότητα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.