Φωτογραφία από ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS. |
Όταν ο συμπατριώτης μας Στρατηγός Ιωάννης Καραβίας, έγραφε ιστορία στα βουνά της Πίνδου. Η εκπομπή «Η μηχανή του χρόνου», του δημοσιογράφου Χρήστου Βασιλόπουλου, κάνει αφιέρωμα - αναφορά στα κατορθώματα του.
4 σχόλια:
Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.
Είμαι τυχερός που τον άκουσα δια ζώσης σε ομιλία του όταν σπούδαζα στη Σχολή Ευελπίδων.Ήταν χρέος και καθήκον μου στις 23 Οκτ 2010 να παρευρεθώ,εν ενεργεία Συνταγματάρχης ών, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του στον Μύτικα. Τιμή και δόξα στον ήρωα του έπους του 1940 Ιωάννη Καραβία. Αιωνία η μνήμη του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρήστος Κολοβός Ταξίαρχος ε.α
Έχω την τιμή να είμαι αυτός που τον Οκτώβριο του 2011 ως Αντιδήμαρχος Αλυζίας, σε συνεργασία με τον Δντή του Λυκείου Μύτικα κ. Ν. Πολίτη, καθιερώσαμε την κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του ήρωα Στγου, από άγημα του Λυκείου, πριν την επίσημη δοξολογία στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου. Η ιστορία του Στγου Καραβία δε σταμάτησε στην Πίνδο. Συνεχίστηκε στη Μ. Ανατολή, στο Ρίμινι της Ιταλίας και στην αδελφοκτόνο σύγκρουση του 1946-49.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛυπάμαι, αλλά θεωρώ καθήκον μου και ως ένδειξη συγνώμης προς τη μνήμη του, να συμπληρώσω ότι όταν ο Στρατηγός, μετά την αποστρατεία του, εκτέθηκε ως υποψήφιος βουλευτής με την τότε Ένωση Κέντρου στην περιοχή μας, δυστυχώς δεν τιμήθηκε όπως έπρεπε. Είναι γνωστή σε πολλούς παλαιότερους που τον γνώρισαν, η απέχθειά του προς το ρουσφέτι και την αναξιοκρατία. Η περίπτωσή του επιβεβαίωσε τον κανόνα ότι κανείς δεν αγιάζει στον τόπο του!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ λαός πάντα έχει ένστικτο. Το ποιος ψηφίστηκε, πως, γιατί κλπ ανήκουν στην ιστορία κάθε εποχής. Σίγουρα ο στρατηγός δεν θα ψηφιζόταν στην σημερινή εποχή. Ρουσφέτι και αναξιοκρατία εξακολουθούν και βασιλεύουν. Και ο στρατηγός τέτοια δεν τα σήκωνε. Από ότι λέτε οι γνωριζοντες και επαιοντες. Συμβάλλετε να διατηρηθεί η μνήμη του αιώνια.
ΑπάντησηΔιαγραφή