Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου.
Κωνσταντίνος Καρπέτας: Η παρουσία μας στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις επιλογή που δικαιώνεται στην πράξη.
Η στρατηγική που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στον τομέα της τουριστικής προβολής αποδίδει πλέον χειροπιαστά αποτελέσματα.
Πέραν της αύξησης του αριθμού των επισκεπτών που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια και επιβεβαιώνεται απ’ όλες τις επίσημες στατιστικές, η Δυτική Ελλάδα εντάσσεται σταδιακά στους ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς που κεντρίζουν την προσοχή μεγάλων τουριστικών οργανισμών απ’ την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.
«Αυτό είναι αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς που γίνεται στην Περιφέρεια, με την συνεργασία όλων των φορέων του τουρισμού και με γνώμονα ένα επεξεργασμένο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης που αξιοποιεί και αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας», ανέφερε σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας με αφορμή το γεγονός ότι η Δυτική Ελλάδα θα είναι φέτος τιμώμενη περιοχή στην τουριστική έκθεση «34η Φιλοξένια» που διοργανώνεται από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.
Ήδη στο πρόγραμμα της έκθεσης και σ’ όλες τις προωθητικές ενέργειες γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην Περιφέρεια Δυτική Ελλάδος η οποία, φέτος, συνοδεύει την συμμετοχή της με τρεις εκδηλώσεις που προβάλλουν την πολιτιστική δημιουργία της περιοχής και την τοπική κουζίνα.
Η «Ολυμπία Οδός», η «Νέα Οδός» και η «Γέφυρα Α.Ε.» στηρίζουν την παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην «34η Φιλοξένια» ενώ στην ιστοσελίδα της έκθεσης, σε ειδική ενότητα, παρουσιάζεται μια συνοπτική περιγραφή της Δυτικής Ελλάδος ως Περιφέρειας που «διαθέτει μια πολυδιάστατη ποικιλία φυσικών και πολιτιστικών πόρων αλλά και παραγωγικών δραστηριοτήτων (ενδεικτικά, γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, τόπος περίπου του 48% των λιμνοθαλασσών και παραλίμνιων περιοχών στην Ελλάδα, παράγει περίπου το 12,5% της συνολικής παραγωγής της Ε.Ε. σε τσιπούρα και λαβράκι, κατέχει την 9η θέση μεταξύ των 272 ευρωπαϊκών περιφερειών όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα και την 26η θέση σχετικά με τις υπηρεσίες, διαθέτει εκτεταμένη ακτογραμμή με 2 λιμάνια κρουαζιέρας, το Κατάκολο και την Πάτρα, 11 περιοχές Ramsar και προστατευόμενες περιοχές, κ.λπ.)».
Φέτος από τα περίπτερα της «34ης Φιλοξένιας» αναμένεται να περάσουν περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες.
«Η επιλογή μας να είμαστε παρόντες στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις δικαιώνεται στην πράξη και αποτυπώνεται στους αριθμούς», υπογράμμισε ο κ. Καρπέτας.
ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Σχετικά με την συγκεκριμένη έκθεση, σας είχαμε ενημερώσει από τις 2 Σεπτεμβρίου και γνώμη μας ήταν ότι θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να συμμετάσχει και ο Δήμος Ξηρομέρου, ώστε να προβάλλει τουριστικά τον τόπο μας (δείτε
εδώ).
Κάποιοι καλοί φίλοι μας είπαν, τι λες και σε ποιους......
Η περιοχή μας έχει τουρισμό παραοικονομίας κατά κύριο λόγο. Αφήστε τα φρου φρου και τα αιτήματα για εκθέσεις. Ο τουρισμός που επικαλουμαστε ότι έχουμε δεν μπορεί να πιστοποιηθεί επισήμως από τα διαθέσιμα στοιχεία. Κοινώς αν δεν ανοίξουν τα τρία νέα ξενοδοχεία δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε άλλο κόσμο. Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν λέγεται υποδομές (πάντα ήταν και πάντα θα παραμείνουν το μεγαλύτερο ζητούμενο). Το πρόβλημα λέγεται επιχειρηματικότητα. Θεωρείται σοβαρό το να δαπανά η περιφέρεια ή ο δήμος για να χρηματοδοτηθεί η παραοικονομία; Για σκεφτείτε και αυτό. Κακά τα ψέματα. Πλην της Παλαίρου, το βαρύ πυροβολικό του τουρισμού της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι οι ακτές της Ηλείας. Ούτε καν της Αχαΐας. Και μην βάζουμε τη Ναύπακτο μέσα. Διότι λόγω της άμεσης γειτνίασης με την Φωκίδα, μεγάλο μέρος το επωφελείται η Φωκίδα. Όπως και εμείς δεχόμαστε το ίδιο όφελος από την Λευκάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΘΩΡΗΤΙΚΑ
Διαγραφήη περιοχής μας πάσχει απο υποδομές πρωτίστως.
Συγγνώμη αλλά διαφωνώ. Η περιοχή μας πάσχει από σοβαρούς επιχειρηματίες. Αν ήταν σοβαροί θα είχαν αντιληφθεί τα διαφυγοντα κέρδη τους και θα είχαν πιάσει τον κ..ο του κάθε δημάρχου.
ΑπάντησηΔιαγραφήεννοώ τι κάνει το κράτος-η πολιτεία για την κατασκευή υποδομών
Διαγραφήτο αν θα επενδύσουν οι ιδιώτες επιχειρηματίες, σε αυτό δέν μας πέφτει λόγος.
Συμφωνούμε 100000000%. Σκέψου ότι η πολιτεία πρέπει να έχει και ενδείξεις περί του ενδιαφέροντος για επιχειρείν. Διαφορετικά στο κάνει ζώνη Α2 για ιχθυοκαλλιέργειες και σου δίνει την κατεύθυνση που ένα άλλο επιχειρείν έχει επιδιώξει. Αυτό εννοώ. Υποδομή είναι να φτιάξεις δρόμο καλό. Αν η θάλασσα είναι βούρκος χρειάζεται το λιμάνι; Ή ο βιολογικός; Τα σκατα ανακατεύονται με τα σκατα.
ΑπάντησηΔιαγραφή