Μόνο ένα ευρώ για κάθε εκατό, αντιστοιχεί στο εισόδημα της Δυτικής Ελλάδας από τον τουρισμό! Όσο για τις εισπράξεις του τουριστικού κλάδου στην περιοχή (στοιχεία 2017) μας, μόλις που ξεπερνούν τα 200 εκ. ευρώ ενώ την ίδια ώρα, οι αντίστοιχες εισπράξεις στην Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη) ξεπερνούν τα 2,3 δις ευρώ. Για να μην «μιλήσουμε» για την Κρήτη ή το Νότιο Αιγαίο, όπου τα έσοδα εκεί ξεπερνούν τα 4 δις ευρώ.
Αυτά είναι κάποια από τα οικονομικά μεγέθη που λένε τη δύσκολη αλήθεια για την τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας, ζήτημα που επανήλθε στο προσκήνιο την περασμένη εβδομάδα, λόγω της επίσκεψης του Υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη στην Πάτρα και της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τοπικούς παραγωγικούς φορείς στην έδρα της Περιφέρειας.
Ήταν μία ακόμα σύσκεψη που κατέγραψε προβλήματα και προβληματισμούς. Που έδειξε πως οι τοπικοί παράγοντες έχουν επίγνωση της πραγματικότητας, αλλά και ότι υπάρχει ακόμα δυστοκία ως προς την εύρεση της «θεραπείας» ή - αν προτιμάτε - του οδικού χάρτη που από κοινού θα αποφασιστεί, μέρος του οποίου ωστόσο (για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς) δεν περνάει από το χέρι της τοπικής κοινωνίας, αλλά της κεντρικής εξουσίας.
Πηγή Gnomip
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.