Τα μεγάλα συμφέροντα πίσω από την προπαγάνδα για τα αιολικά έργα.
Δημοκρατία έχουμε, ο κάθ’ ένας δικαιούται να έχει και να εκφράζει την άποψή του.
Αυτό ισχύει για όλους, βεβαίως, περιλαμβάνει και για εμάς.
Με τη διαφορά ότι στις Δημοκρατίες, όλοι θα πουν την άποψή τους (που καλόν είναι πριν την εκφράσουν να φροντίσουν να ενημερωθούν υπεύθυνα, σε βάθος και με πραγματικά δεδομένα αντί φαντασιώσεων και «ψεκασμένου» τύπου συνωμοσιολογίες), τις τελικές αποφάσεις, όμως, θα τις πάρουν εκείνοι που έχουν τη θεσμική ευθύνη να το κάνουν.
Και για όσους δεν κατάλαβαν, υπάρχουν υπηρεσίες του κράτους, αρχές και αρμόδια όργανα, υπάρχουν υπουργεία, κυβερνήσεις.
Υπάρχουν νόμοι και σύνταγμα.
Μπορεί αυτό να δυσαρεστεί κάποιους, αλλά…τι να κάνουμε τώρα;
Σε όσους δεν αρέσει η Ελλάδα και η Ευρώπη, μπορούν να επιλέξουν το Σουδάν και το Ουζμπεκιστάν.
Δεν θα τους εμποδίσει κανείς!
Έχουμε και λέμε, λοιπόν:
Πριν ακόμη ξεκινήσουν τα Αιολικά έργα της Ένωσης, ζήσαμε να δούμε μέχρι και τίτλους ότι …ισοπεδώνουμε βουνοκορφές!!!
Και ένα σωρό άλλες ανοησίες, ενταγμένες στο γενικότερο σύστημα που τόσο πιστά υπηρετεί τα πραγματικά μεγάλα και αθέατα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από ανώνυμες κινήσεις δήθεν ευαίσθητων πολιτών, που έχρισαν εαυτούς προστάτες της Αιτωλοακαρνανίας και, μη έχοντας προφανώς τι άλλο να κάνουν για να δικαιολογήσουν το βάρος τους πάνω στη γη, στοχοποίησαν τον εχθρό, για να τον πολεμήσουν.
Και ο εχθρός είναι οι καθαρή, πράσινη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και η Ένωση.
Το ερώτημα έχει και άλλοτε τεθεί, απάντηση, όμως, δεν δίνει κανένας:
Αν δεν θέλουμε την ανανεώσιμη, πράσινη ενέργεια, τι θέλουμε;
Λιγνίτη και ορυκτά καύσιμα, δηλαδή πραγματική οικολογική καταστροφή, τεράστια επιβάρυνση στο περιβάλλον, μεγάλες επιπτώσεις στο κλίμα και καρκίνο;
Έχει δει κανείς από τους δήθεν ευαίσθητους ένα οικόπεδο εξόρυξης λιγνίτη;
Έχει ιδέα για το ποιες είναι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις;
Αλλά κι αν ακόμα δεχθεί καλοπροαίρετα κανείς ότι υπάρχουν ίσως ανησυχίες, …πότε αυτές αποκτήθηκαν και γιατί δεν εκφράστηκαν πολλά χρόνια πριν, όταν έγιναν οι αναγκαίες και νόμιμες φυσικά παρεμβάσεις για την εγκατάσταση των Αιολικών Πάρκων στην Αιτωλοακαρνανία;
Ενοχλεί η Ένωση μόνο, η οποία, άλλωστε, έχει έτσι σχεδιάσει τα έργα, ώστε να μη χρειαστεί να κάνει μεγάλες παρεμβάσεις, αφού θα εγκαταστήσει τους Σταθμούς της εκεί όπου ήδη έχουν εγκατασταθεί Πάρκα.
Άρα το θέμα δεν είναι ούτε οι ανεμογεννήτριες ούτε τα βουνά.
Η Ένωση είναι.
Αυτή πολεμούν.
Και ξέρουν καλά ότι οι αποφάσεις σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο είναι να αντικατασταθούν τα ορυκτά με ΑΠΕ.
Συνεπώς, τα έργα θα γίνουν.
Να γίνουν, από άλλους όμως, όχι απ’ την Ένωση.
Αυτό είναι το ζητούμενο.
Με άλλα λόγια, οι «ευαισθησίες» των κουκουλοφόρων, δήθεν ευαίσθητων πολιτών, στοχεύουν στο να έρθουν πολυεθνικές εταιρίες μεγαλοεπενδυτών.
Δεν θέλουν οι δήθεν υπερασπιστές του νομού να γίνει μια σοβαρή τοπική επένδυση, στην οποία μάλιστα μετέχουν 1.748 οικογένειες Αιτωλοακαρνάνων.
Πουλάνε περιβαλλοντική ευαισθησία, αγνοώντας και αυτήν ακόμη την Green Peace που ήρθε για να μας συγχαρεί για τα έργα, αγνοώντας τη WWF που δίνει τη δική της μάχη υπέρ των ΑΠΕ, αγνοώντας την ίδια την απειλή της κλιματικής αλλαγής, αυτή που υποχρέωσε ακόμη και τον Ο.Η.Ε. να θέσει ως έναν από τους Βιώσιμους Στόχους την αλλαγή του ενεργειακού μας μοντέλου.
Συμφέροντα υπηρετούν.
Συμφέροντα ξένα προς τον τόπο, ξένα προς την τοπική κοινωνία.
Θέλουν την Αιτωλοακαρνανία φτωχή και ταπεινωμένη, θέλουν τους πολίτες, όχι να συμμετέχουν και να επενδύουν οι ίδιοι στις ΑΠΕ, αλλά να είναι εξαρτώμενοι απ’ τα συμφέροντα που υπηρετούν.
Τόσο ξεκάθαρα!
Οι ΑΠΕ είναι μονόδρομος. Όπως και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και καλό είναι όπως πολύ σωστά γράφει το άρθρο να υπάρχουν και (αντι)προτάσεις και όχι μόνο γκρίνια. Και ας ετοιμαστούμε σιγά σιγά και για το επόμενο μεγάλο βήμα των ΑΠΕ που είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα θαλάσσια ρεύματα. Και κάτι άλλο προς όλες τις περιβαλλοντικές οργανώσεις. Μπορούν να μας δώσουν την εναλλακτική για παραγωγή ενέργειας? Και αν συμφωνούν με την εκμετάλλευση της αιολικής ενέργειας, μπορούν να μας πούν που θέλουν να εγκατασταθούν τα αιολικά πάρκα να τελειώνουμε?
ΑπάντησηΔιαγραφή