Μετά τις Εθνικές Εκλογές.


Γράφει ο Γιώργος Δ. Ζαρέντης.
Δημότης του Δήμου Ξηρομέρου.

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 25 Ιουνίου, έβαλαν σε βαθιές σκέψεις το σύνολο του Ελληνικού Λαού ακόμα δε περισσότερο τους επικεφαλής και τα επιτελεία των πολιτικών κομμάτων.
Γιατί όμως να μπούμε σε βαθιές σκέψεις, αφού ο Ελληνικός Λαός έκανε τις επιλογές του και ανέδειξε τα κόμματα που επιθυμεί να βρίσκονται στο Κοινοβούλιο και να αποφασίζουν για τα προβλήματα της Χώρας και των Πολιτών αυτής;
Δεν είναι τόσο απλή η απάντηση, ούτε μπορούμε εύκολα να επικαλεστούμε το «ο γέγονε, γέγονε» πάμε παρακάτω.
Νομίζω πως ,πρέπει να το δούμε ευρύτερα και σε πολλές διαστάσεις το εκλογικό αποτέλεσμα. Το ευρύτερα έχει να κάνει με το Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι κυρίως, αλλά και με τις όποιες εξελίξεις (εμφανείς και αφανείς) στο γεωπολιτικό και σε συνδυασμό, φυσικά, με τις προβλέψεις που προκύπτουν απ τις αναλύσεις των ειδικών για θέματα βασικά για το ανθρώπινο είδος όπως είναι: η διατροφή των 8 δις ανθρώπινων ψυχών, του νερού, της κλιματικής αλλαγής, της επερχόμενης μεγάλης κλίμακας μετανάστευσης, της αμφισβήτησης διεθνών συμβάσεων, των αυθαίρετων και επεκτατικών ενεργειών κ.α.
Ζούμε την εποχή της αστάθειας και μεγάλης επικινδυνότητας, είπε ένας αναλυτής. Με βρίσκει σύμφωνο. Η 80ετία της ειρήνης, της περιόδου της ασφάλειας, της επάρκειας και σε μικρές περιόδους της αφθονίας, εκτιμώ κι εγώ, πως βρίσκονται στο παρελθόν και θα μείνει ως ανάμνηση για αρκετό διάστημα για τους πολλούς.

Νομίζω πάλι:
1. Ότι όλα αυτά συνειδητά ή ασυνείδητα λειτούργησαν και στον Ελληνικό Λαό, όπως λειτουργούν σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη που αναζητούν μια ασφάλεια και σταθερότητα σε ότι αφορά τα Εθνικά και Οικονομικά του ζητούμενα. Ζητούμενα που εκτιμούν ότι μπορούν να διαχειριστούν πολύ καλύτερα οι λεγόμενες «συντηρητικές» παρατάξεις, παρά την ευθραυστότητα που καταγράφεται τελευταία και την τάση να κλίνει προς τα άκρα.
2. Ο πολιτικός λόγος, ο τρόπος, τα επιχειρήματα, το λεξιλόγιο και η αντιμετώπιση του εκλέκτορα ψηφοφόρου έτσι όπως γίνονταν κοντά στην εποχή της μεταπολίτευσης, που ακούγαμε και βλέπαμε να κυριαρχεί σχεδόν προεκλογικά και πολύ πριν, δεν ήταν η πρέπουσα επιλογή επικοινωνίας και πειθούς για το εκλογικό σώμα που σε πολύ μεγάλο αριθμό κατείχαν και σε σκέψη και σε γνώση και σε κοινωνικοποίηση πολύ περισσότερες ικανότητες αυτών που τους μιλούσαν. Από μόνη της μια υποψηφιότητα δεν μπορεί να σε πάει μακριά, από μόνο του ένα κόμμα, επειδή συγκροτήθηκε και διεκδικεί, δεν μπορεί να πάει μακριά χωρίς το κύριο, το βασικό χαρακτηριστικό που είναι ένα: συναγωνιζόμαστε με τα άλλα πολιτικά κόμματα για το καλύτερο του καλού με επιχειρήματα, με θετικότητα και με αίσθημα ευθύνης κατανοώντας το μεγάλο της βάρος της.
Τις μεθόδους αυτές και άλλες πολύ χειρότερες που ίσχυαν στο παρελθόν οι σημερινές κοινωνίες και δη οι νεώτερες γενιές, τις έχουν ξεπεράσει, τις έχουν απορρίψει γιατί ούτε στο αξιακό τους σύστημα ταιριάζουν ούτε με το μορφωτικό αναλυτικό τους τρόπο συνάδουν . Απλά επειδή, είναι πιο έξυπνοι. Και οι έξυπνοι έχουν αμφιβολίες, αμφισβητούν, όχι τον κενό λόγο που δεν ακούν καν , αλλά και αυτόν με το επιχείρημα.
Θα έπρεπε οι καταγγελίες, οι προσβολές, τα ρηχά επιχειρήματα και άλλα ανομολόγητα που έγιναν την εκλογική περίοδο προκειμένου να δημιουργήσουν οργή και φανατισμό στο λαό, να αποτελούν εδώ και αρκετό καιρό, παρελθόν.
Τα μίση, τα ψεύδη και τα πάθη ας μπουν, βαθύτερα, στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, επί τέλους.
Το οφείλουμε, αν όχι ως δικό μας στίγμα σε τούτο τον κόσμο, οπωσδήποτε όμως στους προγόνους και στους απογόνους μας.

Γεώργιος Δ. Ζαρέντης
Δημότης
Δήμου Ξηρομέρου

Υστερόγραφο: Για να μην είμαστε εκτός της νέας περιόδου.
Τώρα! Τώρα! Τι κάνουμε τώρα; Έρχονται Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές; Τώρα, δέστε σφιχτά τα πάθη και τον εγωισμό στο ψηλότερο κατάρτι, βάλτε κερί στ αυτιά, να μην ακούτε τις «ξαμολημένες» σειρήνες με τα κολακευτικά λόγια και «φιλέματα» και σκεφτείτε. Σκεφτείτε ψύχραιμα και με ρεαλισμό. Κι αν δεν βρίσκεται ικανοποιητική επιλογή, τότε… Τότε ας Δημιουργηθεί. (Συν Αθηνά και χείρα κίνει.) Ίδωμεν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.