Καθετή: Γνωρίζατε ότι τα απόβλητα των ιχθυοτροφείων μπορούν να παρασυρθούν από τα ρεύματα, προκαλώντας υποβάθμιση ακόμη και σε μεγάλες αποστάσεις από τα ιχθυοτροφεία;


Πηγή: Σελίδα Facebook ''Katheti''.

*English follows*
Το σχέδιο επέκτασης των ιχθυοτροφείων στη Villajoyosa της Ισπανίας απορρίφθηκε προκειμένου να προστατευθεί ένα αρχαιολογικό μνημείο! Η ισπανική κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση για κατασκευή ιχθυοτροφείου σε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων από ένα βυθισμένο αρχαίο ρωμαϊκό πλοίο, λόγω στοιχείων που υποδηλώνουν ότι τα απόβλητα των ιχθυοτροφείων θα μπορούσαν να βλάψουν το περιβάλλον και να μειώσουν την υποβρύχια ορατότητα ακόμη και σε αυτή την απόσταση.
Γνωρίζατε ότι τα απόβλητα των ιχθυοτροφείων μπορούν να παρασυρθούν από τα ρεύματα, προκαλώντας υποβάθμιση ακόμη και σε μεγάλες αποστάσεις από τα ιχθυοτροφεία; Στον Πόρο στο Μπίστι κοντά στη Βαγιωνιά, οι ιχθυοκαλλιέργειες βρίσκονται ακριβώς πάνω σε γνωστά υποβρύχια αρχαιολογικά ευρήματα.
Η διατήρηση του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι μια ευθύνη που μοιραζόμαστε όλοι και όλες.

_________________

Plan to expand fish farms in Villajoyosa, Spain was rejected to protect an archeological monument! The Spanish government rejected a proposal to build a fish farm 2.5 kilometers from a sunken ancient Roman vessel due to evidence suggesting that fish farm deposits could harm the environment and reduce underwater visibility even at that distance.
Did you know that waste from fish farms can be dragged by currents, causing deterioration even at considerable distances from the farms? On Poros at Bisti near Vagionia, the fish farms sit right on top of known underwater archeological findings.
Preserving our environment and our cultural heritage is a responsibility we all share.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.